Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De oefenmeester – Roel Sloesen (Venlosche Boys): ‘Venlose Boys kan een stabiele eersteklasser worden binnen nu en vijf jaar.’

 

In het dagelijks leven is hij een communicatie- en marketingmanager van Mifa, maar doordeweeks een fanatieke trainer van de succesvolle voetbalclub Venlosche Boys. Vorig jaar liepen ze nét het kampioenschap mis en ook de kans om voor het eerst in de club geschiedenis uit te komen in de eersteklassen. Ook dit jaar doet de ploeg van trainer Sloesen weer volop mee aan het kampioenschap en staan ze zelfs alleen op kop in de Tweede Klasse H. Kunnen de Venlosche Boys deze lijn door trekken en wordt dit het jaar waar er geschiedenis wordt geschreven? In De Wandelgangen sprak met Roel Sloesen 

 

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik ben in het dagelijks leven een communicatie- en marketingmanager van Mifa. Een bedrijf uit Venlo dat extrusieprofielen maakt voor merken als Porsche, Airbus en 950 andere klanten.  

 

Voor een wedstrijd, hoe ziet je dag er dan uit? Zijn er dan nog rituelen of speciale dingen die altijd gedaan moeten worden? 
S ‘ochtends ben ik thuis bij mijn gezin en bij een thuiswedstrijd ga ik eerst altijd bij het tweede kijken voordat we met de bespreking beginnen.  

 

Hoelang ben je al trainer van Venlosche Boys en ben je nog bij andere clubs trainer geweest? 
I
k ben begonnen bij de D1 vanFC Steyl'67 nadat ik mijn kruisband had afgescheurd. Daar ben ik vijf jaar trainer geweest van één groep. We werdenjaarlijks kampioen en ik kon me er als trainer goed ontwikkelen. Hierna fuseerde Steyl met Tiglieja tot TSC'04 en werd ik trainer van de B1. Na twee jaar ben ik toen overgestapt naar Venlose Boys waar ik nu bezig ben aan alweer mijn tiende seizoen. Drie jaar in de jeugd, een jaar stage bij het eerste, twee jaar bij het tweede en nu het vierde seizoen bij het eerste.  

 

Waarom heb je in 2015 besloten om je contract te verlengen bij Venlosche Boys?
Omdat het gevoel goed is. Ik werk graag met jeugd en die is volop aanwezig bij de Venlose Boys en als groep blijven we ons ontwikkelen. Uiteraard ligt er ook een sportieve uitdaging. We willen met het eerste en het tweede met zoveel mogelijk eigen jeugd naar een hoger niveau. Daarnaast vind ik Venlosche Boys een hele fijne vereniging met fijne mensen.  

 

Waar staan Roel Sloesen en Venlosche Boys over vijf jaar? 
Ik denk dat de Venlose Boys een stabiele eersteklasser kan worden binnen nu en vijf jaar, maar daar zal nog veel werk voor verzet moeten worden.  

 

Er is er al jarenlang geen eersteklasser meer in Venlo. Als dit ons nu lukt dan is dat uniek voor de club, voor Venlo waardoor je als club aantrekkelijker bent voor sponsoren, spelers in de regio en talentvolle jeugd. 

 

Eerst moeten we het wel nog halen en als we het halen mag niemand tevreden achterover gaan leunen maar er moet op alle niveaus een stap extra gedaan worden.   

 

Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt met Venlosche Boys?
Op sportief gebied was dat een aanval in de C1 uit tegen HVCH. Vanuit onze keeper komen we via diverse combinaties voor de goal waarna onze spits destijds nog breed legt op de inkomende linksbuiten die de bal zowat over de doellijn dribbelt. Echt een geweldige goal waarbij de bal snel van voet tot voet ging en uiteindelijk resulteerde in een prachtgoal. Met deze geweldige lichting werden we ook in de hoofdklasse ongeslagen kampioen.  

 

Binnen je team zitten veel spelers uit eigen jeugd, ben je daar trots op? 
Ja van de twintig spelers komen er zeventien uit eigen jeugd waarvan er maar liefst vijftien in de f-jes bij de Boys begonnen zijn. Dit is een compliment naar de hele vereniging en alle vrijwilligers.  

 

Vorig jaar eindigden jullie op een tweede plaats en haalde jullie bijna het kampioenschap binnen, nu staan jullie wel op de koppositie. Wordt dit hét jaar dat de Venlosche Boys voor het eerst in de historie gaan promoveren naar de eerste klasse? 
We staan inderdaad op de koppositie, maar er staan maar liefst zes ploegen op vier punten van elkaar. Het wordt een ontzettend spannend jaar. Als wij het als ploeg op kunnen brengen om wekelijks 100% geconcentreerd te zijn en 100% fit te zijn, dan horen wij zeker bij de kanshebbers.  

 

Was de doelstelling dan ook dit jaar het kampioenschap? 
De doelstelling is om bij de top drie te eindigen. Maar natuurlijk willen we kampioen worden. Dat wil toch iedere ploeg.  

 

Stel, Venlosche Boys zou promoveren, heeft je team dan genoeg kwaliteit in huis om in de eersteklassen te blijven? Of lopen we dan wat te snel vooruit op de feiten? 
We hebben aangetoond tegen verschillende eersteklassers dat we niet voor hun onder doen in een individuele wedstrijd. Wellicht kunnen we volgend jaar aantonen of we ook in competitieverband een rol kunnen spelen in de eerste klasse, maar de weg is nog lang.  

 

Vorige week werd er gewonnen van titelkandidaat Wilhelmina’08, hoe belangrijk was deze overwinning? 
We hebben drie punten gepakt. Dat is wekelijks belangrijk tegen welke tegenstander dan ook. Op het eind zijn alle punten evenveel waard.  

 

Aanstaande zondag tegen degradatie kandidaat Mierlo Hout, hoe gaan jullie deze wedstrijd tegemoet? 
Hetzelfde als alle andere wedstrijden. Ik win informatie in over de tegenstander, bespreek dit met de groep en we trainen de hele week hard om verder te verbeteren als team.   

 

Snelle vragenlijst  

 

Favoriete club Nederland? 
Feyenoord. 

 

Favoriete club buitenland? 
Heb ik niet. 

 

Favoriete speler (Heden/verleden)? 
Henk Fräser. 

 

Mooiste stadion? 
De Kuip. 

 

Met welke trainer vergelijk je je zelf?
Geen idee, que uiterlijk schijn ik te lijken op Jean-Paul de Jong. 

 

Accepteert de beslissing van de scheidsrechter of wordt nog wel eens toegesproken tot kalmte?
Negen van de tien keer rustig, soms zit er bij mij ook wat spanning op.   

 

Hoogtepunt trainerscarrière? 
Tweede jaar C1 trainer van de Venlose Boys. We werden ongeslagen kampioen, wonnen de beker en een internationaal top toernooi. Een onvergetelijk jaar. 

 

Dieptepunt trainerscarrière?
Het overlijden van onze aanvoerder Joey Kohlen twee seizoenen geleden. Met hem en onze keeper Ruud sprak ik vier jaar geleden af dat we met de Boys naar de 1e klasse zouden gaan. Ik hoop dat we dat alsnog voor hem waar gaan maken.