Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De Oefenmeester - Stefan Nieskens (GKC): ‘De opluchting was enorm bij iedereen die met de club GKC te maken heeft.’

VV GKC staat momenteel op een dertiende plaats in de vierde klasse E. Vorige week wist VV GKC knap te winnen van SSE uit Someren en gaf hiermee de rode lantaarn over aan Leveroy. Dit was ook meteen de eerste overwinning uit zeven wedstrijden, waar in totaal maar vier punten werden behaald. Vorig jaar wist VV GKC de degradatie net te ontlopen, en ook voor dit seizoen ziet het er naar uit dat het wordt knokken om degradatie te ontlopen, Of ziet Stefan Nieskens, trainer van GKC, dat anders? In De Wandelgangen sprak met hem.

Na zeven gespeelde wedstrijden eindelijk eens kunnen winnen, was de opluchting groot?Ja, de opluchting was enorm voor iedereen die met de club GKC te maken heeft. Voor spelers en staf was het echt een bevrijding. Deze punten hadden we echt nodig, zodat andere ploegen niet nóg verder konden uit lopen. 

 

SSE kreeg al snel rood in de wedstrijd heeft dat jullie misschien geholpen om de wedstrijd naar jullie toe te trekken?

Nee, niet echt. Het hoeft niet perse makkelijker te zijn als je tegen tien man voetbalt, soms is het vaak moeilijker. We hadden het de eerste tien minuten wel erg moeilijk, maar door de inzet die we toonden kwamen we goed in de wedstrijd. We stonden erg solide en gaven ook niet meer veel weg, iets waar we verder op kunnen bouwen.  

 

Is door de overwinning tegen SSE weer wat vertrouwen in de ploeg gekomen?

Het vertrouwen was er al, we weten wat we kunnen. Het probleem waar we mee speelden was dat het gewoon niet liep. Deze overwinning geeft ons natuurlijk extra vertrouwen voor de volgende wedstrijd.  

 

Gaan jullie dit seizoen ook weer knokken tegen degradatie, of is dat nog iets te vroeg en gaan er nog meer punten bij komen?

Wij als GKC horen in de middenmoot te staan en dat is ook onze doelstelling. We hebben een jonge ploeg met genoeg potentie. Er komen nog zeker meer punten bij, voor degradatie gaan we zeker niet voetballen, daar hebben we alle vertrouwen in. GKC is een club die vanuit de zesde klassen naar dit niveau is gestegen en een stabiele vierdeklasser kan blijven met jongens uit de omliggende dorpen.  

 

Komen de tegenvallende resultaten ook door het vertrek van Jordi Beelen, wat toch een dragende speler was?

Jordi Beelen is een talentvolle voetballer, maar hij kan niet zonder andere spelers om zich heen. Ik ga niet mijn eigen spelers hier te kort doen. Ik ben natuurlijk wel blij dat het Jordi goed gaat bij Veritas, dat verdient hij wel. 

 

Volgende wedstrijd tegen Leveroy, een echte degradatie kraker én derby, hoe gaan jullie deze wedstrijd tegen moet?  

Bij deze wedstrijd moet je niets anders doen dan drie punten pakken. We moeten er vol voor gaan. Ik ben blij dat deze wedstrijden nog bestaan, een echte derby zie je niet veel meer. Veel verenigingen moeten vechten voor hun bestaan, ik heb hier echt moeite mee.

 

Door: Mervyn van Leeuwen