Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De oefenmeester – Wim Slangen (VV HEBES): ‘De jongens van VV HEBES zullen er altijd alles aan doen om als winnaar uit de strijd te komen.’

 

Met een sportspeciaalzaak in Echt en een waslijst van clubs waar hij als trainer te zien was is Wim Slangen een echte sportliefhebber te noemen. Na dit seizoen heeft de oefenmeester van VV Hebes aangegeven te stoppen als hoofdtrainer. Waar Slangen graag met een goed gevoel VV Hebes wil verlaten staat de club op een teleurstellende twaalfde plaats. Met nog meer dan een seizoenshelft te gaan heeft Slangen toch nog het grootse vertrouwen in een goede afloop. In De Wandelgangen sprak met hem.

 

Hoelang ben je al trainer van VV Hebes en ben je nog bij andere clubs trainer geweest? 
Dit is momenteel mijn derde seizoen bij VV Hebes. Ik ben verder al sinds mijn 27ste voetbaltrainer geweest bij o.a. VV Heythuysen, VV Stevensweert, RKESV (tweemaal), EVV, VV Heel en BEVO. Ook ben ik nog bij EVV Jeugdcoördinator geweest.

 

Wat is het mooiste moment dat je met VV Hebes hebt meegemaakt? 
Mijn mooiste moment is het behalen van de finale nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse tegen SHH. Ook al hebben we de finale niet gewonnen, (thuis met 0-3 verloren en uit 2-2 gelijk) zijn dit toch mooie momenten om mee te maken. 

 

Voor een wedstrijd, hoe ziet je dag er dan uit? Zijn er dan nog rituelen of speciale dingen die altijd gedaan moeten worden? 
Ik ga op zondagmorgen eerst met de hond wandelen, daarna ontbijten. Dan ga ik naar het tweede elftal kijken (mits ze thuis spelen), dan de wedstrijdbesprekingen op het bord zetten en dan gaat het beginnen.

 

Wat voor team wil je na dit seizoen achterlaten?
Ik wil een jonge en gretige groep achterlaten die zeker een stabiele derdeklasser moet kunnen zijn. 

 

Momenteel  staan jullie op een teleurstellende twaalfde plaats, had je zien aankomen dat het een lastig seizoen ging worden? 
Deze derde klasse is altijd lastig voor een vereniging die het vooral met eigen jeugd moet doen. Na het goede vorige seizoen is dit tot dusver natuurlijk wat tegenvallend, maar we hebben nog een seizoenshelft voor de boeg om wat plaatsjes op de ranglijst te stijgen.

 

Wat was de doelstelling voor dit seizoen?
De doelstelling voor dit seizoen was toch wel eindigen rond een vijfde of zesde plaats. Het team heeft voldoende vermogen om toch nog dicht in de buurt van die doelstelling te eindigen.

 

De laatste overwinning dateert alweer van 11 september, merk je in de groep ook dat de jongens weer eens een overwinning nodig hebben? 
Natuurlijk is winnen het beste middel voor de spelers om weer vertrouwen te krijgen. Ze werken echter hard in een wedstrijd, dus die winst komt er wel weer aan.

 

Afgelopen zondag werd kansloos met 5-0 verloren van Centrum Boys, hoe kijk je terug op die wedstrijd? 
Van Centrum Boys mag je verliezen, die staan hoog boven de rest. Het was alleen wat ergerlijk dat we de doelpunten te gemakkelijk weggaven.

 

Volgende week is FC Oda de tegenstander, die een plaats lager dan jullie staan, hoe belangrijk is het om zondag te winnen?    
Heel belangrijk natuurlijk. Maar FC Oda vindt dat natuurlijk ook. De jongens van VV Hebes zullen er altijd alles aan doen om als winnaar uit de strijd te komen.                                                                                                                                

 

Snelle vragenlijst
Favoriete club Nederland: AJAX.
Favoriete club buitenland: Borussia Dortmund.
Favoriete speler (Heden/verleden): Zlatan Ibrahimovic/Johan Cruyff.
Mooiste stadion: De Kuip.
Met welke trainer vergelijk je je zelf: Wim Slangen.
Accepteert de beslissing van de scheidsrechter of wordt nog wel eens toegesproken tot kalmte: Ik accepteer de beslissing.
Hoogtepunt trainerscarrière: “Wild West in Siebengewald”. Deze krantenkop zal ik nooit vergeten. Een spannende wedstrijd om promotie naar de vierde klasse met Heythuysen te bereiken én het Kampioenschap met VV Heel.
Dieptepunt trainerscarrière: Degradatie met VV BEVO.

TEKST: MERVYN VAN LEEUWEN