Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De Ster klaar voor nieuw seizoen

In deze tijd is het voor iedereen belangrijk om gezond te blijven. Iedere voetballiefhebber mist het zo geliefde voetbalspelletje en mist ook de gezelligheid en de sociale contacten binnen onze vereniging. Het voetbal ligt door de coronacrisis noodgedwongen stil, de competitie heeft dit jaar geen kampioen en ook geen degradanten opgeleverd.

Maar de voorbereiding op het nieuwe seizoen is in volle gang. Door de meeste teams wordt inmiddels al weer op het complex getraind, waarbij uiteraard alle corona veiligheidsmaatregelen door iedereen strikt worden opgevolgd. Op weg naar een nieuw seizoen betekent ook, net als ieder jaar, dat er de nodige mutaties in de selectie plaatsvinden. Er gaan spelers vertrekken naar andere verenigingen, stoppen met voetbal of kiezen ervoor om lager te gaan spelen. Maar er komen ook nieuwe spelers naar onze vereniging toe.

Vorig jaar veranderde er binnen de selectie van De Ster niet zoveel. Met de spelers die zijn gepromoveerd vanuit de tweede klasse in het seizoen 2018/2019 is in het jaar 2019/2020 succesvol gespeeld in de helaas niet afgemaakte competitie in de eerste klasse. Dit jaar zullen er wat meer veranderingen gaan plaatsvinden.

NIEUWE SPELERS

Levi Hanckmann: voor vele trouwe Ster-leden en supporters is dit geen onbekende naam. Levi heeft in zijn jonge jeugd bij De Ster gekeept, en toen bleek dat hij zeer talentvol was, heeft hij de overstap gemaakt naar de jeugdopleiding van Fortuna. Daar heeft hij een aantal jaren gespeeld en is toen voor een korte periode overgestapt naar het Belgische Patro Eijsden. Daarna kreeg Levi de kans om een jaar in de hoogste Spaanse jeugdcompetitie, met clubs als Real Madrid, Barcelona en Valencia, zijn keeperskunsten te laten zien. Uiteindelijk heeft dit niet geleid tot een loopbaan als voetbalprof. Levi keerde terug naar België om uit te komen voor SpauwenMopertingen. Vooral door medische problemen is dat geen succes geworden. Gelukkig is Levi van een flinke operatie helemaal hersteld, en zal hij dit jaar bij onze vereniging willen laten zien hoe goed hij is.

Noël Jamin: deze talentvolle keeper met Steinse roots komt over van Geleen Zuid. Ook Noël heeft voor een belangrijk deel zijn keepersopleiding genoten bij Fortuna. De laatste anderhalf jaar heeft hij de kneepjes van het keepersvak verder aangescherpt als stand-in van good-old Maikel Schuffelen. Ook Noël zal willen laten zien dat hij een uitstekende keeper is, die een hele mooie toekomst voor zich heeft.

Yves Jamin: is de oudere broer van Noël, met eveneens Steinse roots, en een vaste waarde in het afgelopen seizoen zeer succesvolle eerste elftal van Geleen Zuid. Yves speelt vooral op de rechtsback positie, en kan voor die plek zeker de concurrentie aangaan met een aantal van de huidige Ster selectiespelers.

Mikey Olijve: is een spits die na een aantal jaren bij Vaesrade en Heksenberg te hebben gespeeld het afgelopen jaar in de hoofdklasse voor Minor is uitgekomen. Daar heeft hij het prima gedaan, maar Mikey was vooral op zoek naar een club op niveau, met uitstraling en met een gezellige sfeer zoals hij dat bij vooral Heksenberg gewend was. Mikey heeft er lang over nagedacht of hij daadwerkelijk de spits kan en wil zijn waar onze vereniging al meer dan 2 jaar naar op zoek is. En of hij dus Minor wilde verruilen voor De Ster. Maar nadat hij zijn keuze voor De Ster had bepaald heeft hij al meerdere keren aangegeven niet te kunnen wachten tot dat het nieuwe seizoen van start gaat. Mikey heeft aangegeven echt te willen gaan vlammen.

Niels Kusters: heeft het afgelopen jaar gespeeld bij FC Hoensbroek. Daar deed hij het als voorhoedespeler erg goed. Niels kan zowel aan de linkerkant alsook aan rechterkant goed uit de voeten. Hij denkt dat hij er nu klaar voor is om te laten zien dat wat hij in de derde klasse deed (goed voetballen en scoren), ook kan in de eerste klasse.

Sammy Sabri: Dit is een voorhoede speler die het afgelopen jaar heeft gespeeld bij Groene Ster 2. Een team dat het na twee jaar achter elkaar te zijn gepromoveerd uitstekend deed in de reserve Hoofdklasse. Sammy is behendig en snel, en heeft naar eigen zeggen een neusje voor de goal.

SPELERS DIE VERTREKKEN 

Van het huidige eerste elftal zijn er 3 spelers die volgend jaar niet meer de geelzwarte kleuren zullen verdedigen. Dat zijn:

Giel Piereij: Giel was de afgelopen jaren één van de smaakmakers van het eerste elftal en begeerd door heel wat hoog spelende amateurverenigingen in onze omgeving. Vorig jaar is het nog gelukt om Giel voor De Ster te behouden, maar dit jaar was er geen houden meer aan. EVV wilde Giel perse binnenhalen, en gezien Giel zijn capaciteiten kan De Ster de trainers van EVV geen ongelijk geven. Giel hierbij bedankt voor de mooie afgelopen jaren en wij hopen dat jij erin slaagt ook op derde divisie niveau te laten zien hoe goed je kan voetballen. En natuurlijk staat bij De Ster de deur voor jou altijd open.

Randy Wanten: Randy heeft aangegeven dat het voetballen op niveau voor hem niet langer meer is te combineren met zijn werk voor de gemeente Meerssen. Dat was en is voor veel supporters en leden van De Ster best even schrikken. Randy niet meer in De Ster 1. Niet langer zijn onhoudbare rushes over de rechterkant van het veld waarmee hij de tegenstanders de nodig keren de schrik om het hard deed slaan. Randy een clubman pur sang geeft zijn maatschappelijke carrière op dit moment voorrang. Een keuze die wij zullen moeten respecteren. Maar zeker na de zeer sterke terugkomst van Randy na een langdurige blessure twee seizoenen geleden een heel grote aderlating voor ons eerste elftal. Gelukkig blijft Randy wel gewoon voetballen bij De Ster als dat voor hem mogelijk is, alleen op een lager niveau.

Ruud Schuman: Ruud is de keeper die twee jaar geleden is overgekomen van SHH uit Herten. Ruud kende een uitstekend eerste jaar bij De Ster en maakte de promotie van de tweede naar de eerste klasse mee. Dit jaar in de eerste klasse ging het wat wisselend. Hij slaagde er niet altijd in om de trainer te overtuigen van zijn kwaliteiten. Ruud is een echte teamplayer en ligt heel goed in de groep. Hij zal dan ook zeker gemist worden. Wij zijn er echter van overtuigd dat Levi en Noël elkaar naar grote hoogte gaan stuwen en hun mannetje gaan staan in de eerste klasse. Daarnaast heeft ook Steffan Laumen, vorig jaar nog tweede-elftal speler in verband met werk, aangegeven nog een keer vol te willen gaan voor een plekje in de selectie van het eerste elftal.

Al met al is door deze veranderingen de selectie voor het eerste elftal sterker en zeker breder geworden dan dat dit het afgelopen jaar het geval was. Ook is er de afgelopen tijd veel energie gaan zitten in het vinden van een goede trainer voor het tweede elftal. Een trainer met bewezen ervaring in het omgaan met een jonge en grote groep spelers, met ambitie om met het tweede elftal te gaan voor promotie naar de reserve eerste klasse en een trainer die samen met hoofdtrainer Jean Maas ervoor kan zorgen dat eerste en tweede elftal weer nauwer met elkaar verbonden worden.

In die zoektocht zijn wij denken wij goed geslaagd. Want de succestrainer van Groene Ster 2, dat na 2 opeenvolgende kampioenschappen uitkomt in de reserve hoofdklasse, komt volgend seizoen de trainingsstaf versterken. Zijn naam: Ali Sabri. In het gesprek dat wij met Ali gevoerd hebben waren wij direct enthousiast over de kundigheid, de drive en de bevlogenheid die Ali uitstraalt. Maar aan de andere kant ook rust wanneer dat bij het omgaan met een jonge groep talentvolle spelers nodig is. Dit is de trainer die Ster 2 uitstekend kan gebruiken in de weg omhoog zo is onze mening. Gelukkig was Ali ook direct enthousiast over de professionaliteit, en de uitstraling van onze club en de uitstekende manier waarop de dingen hier geregeld zijn.

Conclusie: De Ster is klaar voor het komende seizoen. De selectie wacht vol ongeduld op de start van het nieuwe seizoen.