Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De voorbeschouwing RKVV Geertruidse Boys - SCG

Voor deze voorbeschouwing zakken we af naar Se-Gietere (Sint Geertruid) daar waar de plaatselijke Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Geertruids Boys het opneemt tegen Sportclub Gronsveld. De wedstrijd speelt zich af in de 5e klasse A. Beide dorpen liggen zo’n 4 kilometer uit elkaar, er mag dus gerust van een streekderby gesproken worden.

SCG dat in de jaren tachtig en negentig nog 1e en 2e klasse speelde, kwam de afgelopen jaren uit in de 4e klasse. Hierin speelde het jaren lang in de middenmoot. Inmiddels zijn de Gronsvelders afgezakt naar de 5e klasse. Sinds dit seizoen is Wil Kruijntjens weer de trainer van de plaatselijke SC. Kruijntjens heeft een verleden bij SCG en heeft na zijn succes jaren bij Geusselt Sport weer de weg terug gevonden naar sportpark ’t Brook. Kruijntjens is niet alleen terug gekomen, zo heeft hij een aantal oud gediende spelers mee genomen. SCG staat op een knappe 3e plek achter Vijlen en Willem 1. 

De Geertruidse Boys komen al jaren lang uit in de 5e klasse. Waar er vorig jaar nog een 5e plaats werd behaald onder trainer Enrico van Ginneken, speelt men dit jaar stukken minder goed. De groen witten staan op een 11e plek en houden momenteel alleen SNC’14, Geulsche Boys en Sibbe onder zich. Mooie opsteker voor de Geertruidse Boys is dat het vorige week van directe concurrent Geulsche Boys met 2-1 won. 

De heen wedstrijd eindigde in een 7-2 overwinning voor SCG. Aanstaande zondag in Sint Geertruid om 14:30 uur, RKVV Geertruidse Boys – SCG.

Door: Ralph van Tilborg