Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

De Vrijwilliger – Tom Pouls (RKSV Bekkerveld)

Gelukkig zijn ze er nog , jonge enthousiastelingen die als vrijwilliger hun diensten aanbieden bij de amateur verenigingen. Vandaag maken we kennis met een van hen, hij is sinds het afgelopen seizoen de nieuwe teammanager bij RKSV Bekkerveld dat uitkomt in de eerste klasse. Onze gast: Tom Pouls! 

Wie is Tom Pouls? 

Geboren op 12-10 – 1985 in Heerlen, dus ik ben 31 jaar jong. Opgegroeid in Hulsberg . Toen ik 20 jaar was ben ik weer in Heerlen komen wonen in de wijk Eikenderveld en daar woon ik samen met mijn twee kaviaars Jack en Daniëls. 

Opleidingen? 

De lagere school heb ik gevolgd in Hulsberg , daarna ben ik naar de MAVO gegaan Stella Maris in Meerssen , dan naar Arcus college in Heerlen opleiding civiele techniek. En tot slot 2 jaar opleiding NHTV in Breda. 

Maatschappelijke loopbaan ? 

Mijn eindstage heb ik gedaan in Kenia samen met twee studenten uit Den Bosch en wij hebben samen met de bevolking gewerkt aan een project, water , dus we hebben heel wat gegraven en opgebouwd. Terug in Nederland ben ik gaan werken bij Oranjewoud op de afdeling planning en calculatie en vanaf januari van dit jaar werk ik bij Vodafone in Maastricht. 

Je sport verleden ? 

Toen ik 6 jaar was ben ik gaan voetballen bij de voetbalvereniging Hulsberg . IK ben keeper geweest. Ik heb dit gedaan tot mijn 12E .Mijn vader speelde volleybal in Valkenburg dus als ik op zaterdagmorgen had gevoetbald ging ik `s middags naar mijn vader kijken. En dat vond ik zo leuk dat ik ook ben gaan volleyen. Na de middelbare school heb ik definitief gekozen om te gaan volleyen bij dezelfde vereniging als waar mijn vader speelde SEC  Valkenburg in de sporthal de Wiegert. Maar ik ben ook voetbalman gebleven en wel als supporter van VVV uit Venlo. 

Hoe ben je met Bekkerveld in contact gekomen? 

Mijn vader werd in 2006 trainer bij de volleybal vereniging VC Heerlen. Dat speelde in de sporthal Palemig. Ik ben toen met mijn vader mee gegaan als speler. Op zondag ging ik meestal wedstrijden kijken bij Bekkerveld. Twee jaar geleden is VC Heerlen gaan spelen en trainen in de nieuwe sporthal a Gene Bek op het complex van Bekkerveld en werden mijn contacten met de voetbal vereniging Bekkerveld steeds intensiever en ging ik zelfs met de bus mee naar uit wedstrijden. Op een gegeven moment ben ik gestopt met actief volleyen om trainer te worden bij de volleybal vereniging. Doordat ik regelmatig mee ging met de uit wedstrijden had ik contact met de trainer Cooky Voorn en heb ik met hem gesproken over training methodes. Op een gegeven moment werd ik benaderd door Cooky Voorn of ik een gesprek wilde hebben met hem en met Martin Berkhoff en tijdens dit gesprek werd mij gevraagd of ik interesse had om team manager bij het eerste te worden. En in 2016 -2017 ben ik gestart als team manager . En vanaf dag een voel ik mij thuis bij Bekkerveld. 

Kun je een omschrijving geven van je functie als team manager ? 

Ik ben klankbord voor de spelers en de technische staf. Ontvang onze gasten tijdens thuiswedstrijden en zorg dat de formulieren in orde zijn. Daarnaast regel ik het vervoer bij uit wedstrijden . Verantwoordelijk voor het groep gebeuren en waar nodig ondersteun ik de staf. Ik werk nauw samen met de elftal leider Jan Kuijpers , een fantastische man om mee te werken. Naast Cooky Voorn bestaat de technische staf uit Jan Datema hij assistent trainer en Marc Hellebrands als keeper trainer. 

Ik zit nog midden in het leer proces , ik ben gestart als een groen blaadje , krijg veel ondersteuning onder andere van Martin Berkhoff . Deze functie motiveert me , ik vind het een leuke uitdaging  en het is voor bij geen belasting maar ontspanning. 

Je komt uit de volleybal wereld en heb nu een seizoen ervaring bij Bekkerveld kun je ons aangeven waar de verschillen zitten ?

Om te beginnen ik mag mijn steentje bijdragen in deze goed georganiseerde vereniging. Natuurlijk is het heel anders. Het is grootschaliger , het eerste team speelt op een hoog niveau en de ambities zijn hoog. En ik ben veel op het complex aanwezig naast de wedstrijden bezoek ik ook trainingen. Het organiseren rondom het team , gesprekken voeren . Ik beleef het veel intensiever als mijn functie binnen het volleybal. Maar nogmaals het is een pracht van een uitdaging voor mij ! 

En dan de vragen van … 

Karakter ? 

Sociaal , emotioneel en behulpzaam. 

Levensmotto ? 

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. 

Bewondering voor ? 

Mijn ouders en mijn familie. 

Spijt van ? 

Nee , ik heb nergens spijt van. 

Angst voor ? 

Dat iemand uit de familie iets overkomt en ik heb angst voor slangen. 

Hobby`s? 

Voetbal en volleybal. 

Ambities ? 

Om in mijn huidige functie als team manager door te groeien en nog lang deel mag uit maken van het team. 

Carnaval of wintersport ? 

Carnaval , ik ben een carnavalist in hart en nieren. 

Slechte eigenschap ? 

Mijn onzekerheid. 

Schouwburg , boek of film ? 

Met stip schouwburg , laatst geweest naar optreden in de schouwburg van Rowen Heze. 

Avondje stappen of etentje ? 

Eerst een etentje en dan met vrienden gaan stappen. 

Bier , water of wijntje ? 

Lekker biertje. 

Wie zijn je voorbeelden ? 

Mijn vader , de wijze waarop hij in het leven staat en hij is er altijd voor mij ! 

Waar krijg je inspiratie van ? 

Lachend , na het spelen van een goede wedstrijd met de spelers en de staf genieten van de derde helft !!! 

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ? 

Nog eens een keer naar Kenia gaan waar ik stage heb gelopen. 

Je ultieme doelstelling ? 

Gelukkig en gezond blijven . 

Tot slot , waar zien we je over 10 jaar ? 

Ik hoop als trotse teammanager bij Bekkerveld. En misschien weer aan tafel met in de Wandelgangen om terug te kijken wat allemaal uitgekomen is van dit interview.

Het was een leuk interview met deze jonge enthousiaste man. Hij is een van de vrijwilligers waar veel verenigingen op zitten te wachten want zonder vrijwilligers wordt het steeds moeilijker voor de verenigingen om de vele taken in te vullen . Wij wensen Tom heel veel succes ! 

TEKST en INTERVIEW
HEIN SMITH.