Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Debutant helpt UOW ’02 aan een verdiend gelijkspel!

Na de spannende wedstrijd in Landgraaf volgde vandaag op sportpark Oost in Valkenburg het tweede deel van het tweeluik tussen Walram en UOW ’02. Op een zeer warme en zwoele middag was de spanning van het begin tot het einde te snijden. Beide teams moesten na het treffen van afgelopen donderdag noodgedwongen enkele wijzigingen aanbrengen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidrechter Henk Krekels.

Vooral UOW ’02 had in het begin moeite met een juiste onderlinge afstemming.  In de 4e minuut was, na een goede en snelle actie van Mike Willems, de eerste kans van de wedstrijd niet aan Danny Nijenhuis besteed. Ook UOW ’02 kon na een vrije trap van Rob Schneider en aansluitend twee corners nog geen potten breken. In de 21e minuut stond een prima pass van Tom Dautzenberg op Jelle Kösters aan het begin van een goede aanval. Na de strakke voorzet van Jelle had de goed doorgelopen Tom net iets teveel tijd nodig om te scoren en kon keeper Bas Piette de bal nog met moeite stoppen. In de 27e minuut bood alweer Mike Willems via een snelle actie en goede eindpass Kenneth Leunissen een niet te missen kans en dat was de 1-0. Ook hierna waren de beste kansen voor Walram en vlak voor rust bleef Ralph Cornips koelbloedig in een scrimmage voor het doel van UOW ’02 en scoorde beheerst 

de 2-0. Dit was ook de ruststand.

Na de rust moest UOW ’02 , zoals de laatste weken gebruikelijk, weer op jacht naar de aansluitingstreffer.  In 48e minuut bracht debutant Daan Dela Haije (17), na rust ingevallen voor Stijn van Rhenen, met een goede en snelle passeeractie en een prima pass Jelle Kösters in stelling, die heel snel de 2-1 scoorde. In de 55e minuut kon doelman Piette de inzet van Jelle Kösters , na weer een snelle actie van Daan Dela Haije de bal nog met moeite pareren.  Een onderschepte breedtepass van Ronald Geuskens was in de 60e minuut de aanleiding voor de 3-1.  Danny Nijenhuis scoorde,  nadat de inzet van Mike Willems  tegen de paal beland was. Was dat de genadeklap voor UOW ’02? Nee dus!

Nog geen minuut late scoorde Ronald Geuskens na een goede pass van Edwin van Els de 3-2. UOW ’02 ging nu vol op de aanval spelen en nam steeds meer risico. Zo waren er na snelle counters van Walram kansen voor Danny Nijenhuis , die voor open doel miste en voor de snelle Mike Willems, die  voorlangs het doel van UOW ’02 schoot. 

In de 87e minuut stond Ronald Geuskens weliswaar in buitenspelpositie maar hij nam niet deel aan het spel en dus bestrafte scheidsrechter Krekels de overtreding op Daan Dela Haije binnen het strafschopgebied terecht met een penalty. Heel snel kwam hij, na appelleren van de Walram grensrechter, op deze beslissing terug. Ondanks deze foutieve beslissing toonde UOW ’02 karakter en bleef jagen op de gelijkmaker. Uitgerekend  Daan Dela Haije gaf zijn debuut nog meer glans door een door keeper Bas Piette slecht weggewerkte voorzet in het Walram doel te knallen en zo de verdiende 3-3 te scoren.

Zo eindigde ook de tweede wedstrijd in een gelijkspel, waar beide teams weer niet zoveel mee opschieten, maar UOW ’02 wel loon naar werken kreeg. UOW ’02 kan nu zonder een midweekse wedstrijd  toewerken naar de volgende wedstrijd a.s. zondag thuis  tegen Hellas en hopelijk kunnen wij de prestatie van deze 2e helft evenaren. Veel succes!!!

Tekst: Bert Wassen UOW ´02