Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Derby De Ster – GSV ’28 eindigt onbeslist: 2-2

 

In een goedbezochte derby kregen de toeschouwers wat zij normaliter kunnen verwachten van een derby: slecht voetbal en veel spanning.

 

Vanaf de aftrap waren de bezoekers klaar voor de aanval. De Ster daarentegen blunderde 10 minuten lang, en dat bleef niet zonder gevolgen.

In de 5e minuut was het na een reeks missers Rick Pijls die profiteerde van de ruimte 1-0. GSV voelde de onzekerheid achter bij De Ster en zette met het hele elftal druk en weer ging de thuisclub zwaar in de fout en was het Fetri Houssam die knap profiteerde 2-0.

Ook hierna bleef GSV de lakens uitdelen en bleef heer en meester op het middenveld en De Ster had handen en voeten tekort om verder averij te voorkomen.

Na de rust startte GSV de eerste 10 minuten weer sterk, maar nu kon Ruud Crutzen met een paar prima reddingen erger voorkomen. Maar na 55 minuten kreeg De Ster haar eerste kans maar knap keeperswerk van Glen Caessens voorkwam de aansluitingstreffer. Na ruim een uur spelen gooide de thuisclub eindelijk de schroom van zich af en in de 71e minuut was het de met tomeloze inzet spelende Giel Pierey die met een onhoudbare schot de 2-1 liet aantekenen.

De Ster bleef nu aandringen en GSV loerde op de counter maar het was Maarten Neuhaus die in de 86e minuut de 2-2 op het scorebord bracht. In de resterende tijd inclusief 10 minuten extra tijd kreeg De Ster nog een paarl mogelijkheden om zelfs nog de winst binnen te halen, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest. De prima fluitende arbiter de Goey floot af.

Jammer dat het overigens sportief verlopen duel werd ontsierd door twee zware blessures.  Bob Dukers bij de Ster en doelman Glen Caessens  van GSV’28 moesten met zware blessures van het veld.