Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Deurne naar kwartfinales beker na benauwde winst bij Prinses Irene 1-2

De wedstrijd in Nistelrode was amper 1 minuut oud toen Mark Kuijpers op de rand van de zestien ongelukkig een bal tegen zijn hand zag stuiten. De vrije trap werd onberispelijk in de kruising geschoten 1-0.

Prinses Irene was in de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij en wist met opportunistisch voetbal Deurne aardig onder druk te zetten. Alex Geven wist met een knappe redding een kopbal van dichtbij uit de onderhoek te werken en Yuri Veenemans moest  op de doellijn redding brengen.

Behoudens een harde voorzet van Parfait Luwawa , waar niemand tegenaan wist te lopen, kwam Deurne niet. Totdat in de 37e minuut Job Steeghs met een schitterende crosspass Ruhendry Martina op links de diepte instuurde, die op zijn beurt een perfecte voorzet afleverde, waar Harm van der Steen wel raad mee wist en fraai raak kopte 1-1.

In de 2e helft (Quincy Plas verving Mark Louwers) begon Deurne sterk met in de 47e minuut  een kopbal van Harm net over het doel, weer na goed voorbereidend werk van Ruhendry over links. Kort daarna werd een vrije trap vanaf rechts ingebracht en door Yuri verlengd, die de bal met wat geluk opnieuw voor zijn voeten kreeg om deze met een diagonale schuiver in de verre hoek te werken 1-2.

Na een kwartier in de 2e helft nam Prinses Irene het initiatief weer over zonder tot echte kansen te komen, die waren voor Deurne.  Harm kopte een corner vanaf rechts net naast en Maarten Vos (ingevallen voor de geblesseerde Ruhendry) kon vanaf links de vrije spelers uitzoeken. Helaas bereikte zijn te zachte inzet de keeper. In de 84e minuut werd Prinses Irene nog een keer gevaarlijk na een goed opgezette aanval, waarbij Alex opnieuw uitstekend ingreep. Het slotakkoord was weer voor Deurne met kansen voor opnieuw Harm en Maarten. In de blessuretijd liep een speler van Prinses Irene nog tegen een onnodige 2e gele kaart aan, zodat hij als eerste de douches mocht opzoeken.

In de halve finales mag SV Deurne het op donderdag 5 april opnemen in en tegen Gemert, waarbij de inzet, behalve een plaats in de halve finales , ook is deelname aan de KNVB- beker volgend seizoen.

Opstelling Deurne: A. Geven, Veenemans, Steeghs, Louwers ( 46'Plas), M. Kuijpers, Lammers, D. Geven, Loverbos, Martina (55' Vos), van der Steen, Luwawa.

Via: Kees Brood