Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

DVG morst punten

Na afloop was er een beetje een down stemming bij de DVG aanhang, een slechte 2e helft betekende maar 1 punt in plaats van de 3 die er bij de rust verwacht werden.

Uit tegen Nieuwkuijk was het ook al zo’n aparte wedstrijd waarin beide ploegen eigenlijk een helft beter waren, ook toen werd het 3-3 zoals gisteren.

Het was al vroeg in de wedstrijd waarin er van alles gebeurde. DVG was niet goed wakker en meteen al een op een situatie met de Liempdse keeper Paul Winters. Ten koste van een hoekschop werd de vroege openingsgoal voorkomen. Kort daarop volgde een rare situatie waarna naderhand nog werd nagepraat. Een speler van Nieuwkuijk raakte geblesseerd bij het blokken van een bal , waarbij Nieuwkuijk balbezit hield en doorspeelde terwijl iedereen riep om de bal buiten te trappen. De aanval werd doorgezet en met een hard schot laag over de grond was Paul nu wel gepasseerd: 0-1. Met de brancard werd de gekwetste speler afgevoerd. Bijna werd het 0-2 toen een bal op de lat kwam. Vanuit een corner van DVG kwam de gelijkmaker op het bord. Een afvallende bal werd door Bas Smulders in een streep naar de linker bovenhoek gestuurd: 1-1. Het tij keerde naar DVG. Een uittrap van de Nieuwkuijkse keeper werd door Bas Smulders meteen terug gekopt en Tommy van Schijndel reageerde alert. Met de punt van zijn schoen kon hij de bal nog net naast de uitgelopen keeper tikken: 2-1. Kort voor rust een typische Bas van Houtum goal. De voorzet van Twan van den Broek werd door Bas op waarde ingeschat. Hoij kwam voor zijn belager en kopte de bal keurig in: 3-1. Dit was ook de ruststand en iedereen geloofde dat DVG de punten in eigen huis zou moeten kunnen houden. Nieuwkuijk moest daarbij ook al 2 keer verplicht wisselen vanwege blessures.

Na de thee waren er kansjes voor DVG om de score uit te breiden naar een veilige 4-1. Twan van den Broek was er dichtbij en koos voor het schot terwijl afleggen achteraf beter was geweest. Nieuwkuijk probeerde het wel maar was niet in staat tot echte kansen te komen. Het tij keerde opnieuw toen een prachtig afstandsschot via onderkant lat en paal binnen sloeg achter een verbouwereerde Winters insloeg. Dit gaf hoop aan Nieuwkuijkse zijde en DVG was het spoor een beetje bijster. Geen balbezit, geen combinaties, kortom het werd eenrichtingsverkeer. Het duurde dan ook niet lang voor de gelijkmaker geïncasseerd moest worden. Een rommelige situatie in de Liempdse verdediging en plotseling vreugde aan Nieuwkuijkse kant: 3-3. Inmiddels was ook een derde speler van de tegenstander geblesseerd uitgevallen. Niet vanwege harde tackles maar gewoon domme pech. Het leek bij deze stand te blijven maar toch nog een riante kans voor Nieuwkuijk. Een handig uitgelokte overtreding binnen de 16m betekende een strafschop voor Nieuwkuijk. Gelukkig heeft Paul vorig jaar op het penalty toernooi getoond een killer te zijn en hij stopte deze ook. Het bleef bij de 3-3. Onvrede achteraf bij beide trainers die meer verdiend dachten te hebben dan het ene punt.

Volgende week, om 14:00, speelt DVG uit tegen FC Engelen.

DVG-2 verspeelde een zekere overwinning en moest met legen handen terug naar Liempde. Een 0-3 achterstand van  Nulandia 3 werd in een 4-3 eindresultaat omgebogen.

De DVG dames hebben de smaak en stijgende lijn te pakken. In Nijnsel werd met 1-4 gewonnen, mede dankzij twee doelpunten van Imke van Abeelen