Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

DVG ontloopt nacompetitie niet

In de laatste speelronde van de competitie kon DVG alleen bij winst de onzekere nacompetitie ontlopen. Thuis tegen Bladella lukte dit helaas niet en dus komt er een vervolg van 2 wedstrijden om klasse behoud veilig te stellen. Vooraf ging het over de sportieve plicht die clubs hebben ten opzichte van elkaar. Onze tegenstander van vandaag vulde die in ieder geval in en gaf niets weg.

In de openingsfase gebeurde vrij weinig en werd er vooral naar boven gekeken. Een naderend onweer werd door scheidsrechter van Wanrooy goed in de gaten gehouden en na een korte onderbreking kon de wedstrijd eigenlijk opnieuw beginnen. Voor deze onderbreking had DVG de overhand zonder tot kansen te komen. Bladella kreeg, na een korte pauze, die kansen wel en opende in de 29e minuut de score. Door het instappen van een Liempdse verdediger kwam een andere aanvaller vrij en het diagonale schot was te machtig voor Rens van den Akker: 0-1. DVG had het lastig in die fase, de 2e bal ging vaak verloren en daardoor stond aanvaller Bas van Houtum vaak op een eiland. Een hoog ingebrachte bal werd in eerste instantie door DVG nog goed verdedigd maar kwam op een of andere manier toch weer voor het doel waarbij deze van dichtbij werd ingekopt: 0-2.

Door de informatie van concurrent DBS (0-1 voorsprong bij Reusel Sport) werd de druk om te winnen nog groter. Een merkwaardig incidentje zorgde voor de aansluitingstreffer. De laatste man van Bladella kopte de bal naar zijn eigen doelman maar deed dit met een buikschuiver omdat de bal  rolde. Hierbij was het onduidelijk of hij de bal ook daadwerkelijk raakte en het dus, wel of niet, een onreglementaire terugspeelbal zou zijn. De scheidsrechter besloot om een indirecte vrije trap binnen de 16m aan DVG toe te kennen. Na het afleggen van de bal was het Peter Versantvoort die prachtig binnen schoot. De keeper zat er nog aan maar meer ook niet: 1-2. Net voor rust kwam DVG nog goed weg toen een schot via een been van de verdediger op de lat belande.

Na rust drong DVG aan en dat gaf de aanvallers van Bladella ook meer ruimte. De kansen die hieruit voorkwamen werden gelukkig niet benut zodat de hoop behouden kon blijven. Een vrije schietkans werd door Bladella ruimschoots over geschoten. Ondertussen regende het behoorlijk en de toeschouwers zochten een plaatsje op onder de veranda. In de 70e minuut scoorde Bas van Houtum de luid bejubelde gelijkmaker. Via een verre ingooi van Luuk van de Ven werd de bal door Bart de Windt doorgekopt waarna Bas kon afronden. DVG had de kansen op de zo broodnodige voorsprong maar Bladella bleef loeren op de vrije ruimte achterin bij DVG. Een bal werd nog van de doellijn gehaald en een hard schot van Bart de Windt was de inleiding voor een nieuwe achterstand. De keeper hervatte het spel snel en via een lange bal was er een sprint duel waarbij de Bladella aanvaller als winnaar uit de bus kwam en beheerst de 2-3 scoorde. Korte tijd later werd de Liempdse hoop op een overwinning verijdeld met nog een doelpunt tegen: 2-4 De rest is nog voor de statistieken. Het werd uiteindelijk een zure 2-6 nederlaag. Door de overwinning van DBS is DVG veroordeelt tot de nacompetitie. Op 10 juni speelt DVG thuis tegen de winnaar van de wedstrijd Hoogeloon en Acht die volgende week wordt gespeeld. Bij winst volgt er op 17 juni nog een wedstrijd die gewonnen  moet worden om ook volgend jaar in de 3e klasse uit te komen.

DVG-2 sloot het seizoen in stijl af door thuis met 6-0 te winnen van Rhode. De begeerde periode titel werd helaas niet behaald.

De DVG dames verloren uit tegen Rhode met 5-3. Woman of the match was Verena Eijkemans.

Foto en tekst: Toon van Ruremonde