Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Een interview met Jordan Bujitu (RKVVO)

De 19-jarige Jordan Bujitu streek een paar jaar geleden neer in het Brabantse Veldhoven. Na vele omzwervingen en vele clubs lijkt hij nu een vast plekje te hebben gevonden onder de rook van de grote stad Eindhoven. Jordan, die meer clubs heeft gehad dan voetbalschoenen, zit goed op zijn plek bij RKVVO en heeft het goed naar zijn zin.

 

 

De kleine Bujitu begon te voetballen in België bij KSC Flandria. Via OSS 20, FC Oploo en FC Maasgouw kwam hij terecht bij de Rooms katholieke voetbal vereniging Oerle (RKVVO). Toen hij een paar jaar geleden in Veldhoven kwam wonen, kon de talentvolle aanvaller eigenlijk helemaal niemand. Al snel leerde hij Vinnie van Den Boomen, het broertje van profvoetballer Branco van Den Boomen, kennen en hij voetbalde toen al bij RKVVO. 'Ik kwam met hem in contact en speelde al bij RKVVO en zodoende heb ik mezelf ook aangemeld bij die club. Hij heeft mij goed opgevangen, want ik kon natuurlijk niemand daar'.

Al snel kwam de snelle buitenspeler erachter dat hij bij RKVVO in een warm nest terecht was gekomen. Al moest hij in het begin toch wel even wennen. 'Ik kwam in een nieuwe omgeving terecht en moest wennen, maar dat is logisch. Ik ben goed opgevangen op de club. Met Vinnie van Den Boomen en Bart Sanders had ik toen geweldige jongens om me heen. Daarbij was het erg wennen aan hoe hoog het niveau was in Oerle. Ik had nog nooit op zo'n niveau gespeeld en moest even kijken of ik het wel aan zou kunnen. Het eerste jaar was een moeilijk seizoen voor mij. In de drie jaar die daarna kwamen heb ik mezelf goed ontwikkeld en mocht ik zelfs op stage komen bij de jeugdopleiding van VVV/Helmond Sport. Helaas ben ik daar afgevallen en ging mijn focus weer naar RKVVO'.

Het laatste jaartje in de A speelde Bujitu een uitstekend seizoen. In de A1 ging het goed en hij werd regelmatig bij het eerste in de selectie opgenomen. Met Walter van Ommeren als coach is de band ook zeer goed. 'Walter heeft mij veel vertrouwen gegeven en daar ben ik hem heel dankbaar voor. Bij RKVVO hebben wij een jonge selectie en de spelers met ervaring helpen ons er ook bij.

De jonge buitenspeler zit, ondanks dat hij het goed naar zijn zin heeft op Sportpark de Heikant, nog vol van ambities. 'Ik wil dit jaar een vaste waarde worden in het eerste en de doelstelling van de club is handhaving. Als alles goed gaat kunnen wij misschien aan een periode denken.’ De geboren Harderwijker wil zich ook wel stiekem in de kijker spelen van clubs uit hogere klasse. 'Ik wil zo hoog mogelijk voetballen en zou over een paar jaar in de Hoofdklasse willen voetballen. Daarbij wil ik nog een keer topscorer worden bij RKVVO. Maar eerst dit jaar eens goed door komen.’