Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Een interview met Niki Smeets, de nieuwe trainer van VV Willem I!

Niki Smeets heeft twee geweldige seizoenen gehad als hoofdtrainer bij Rkvcl.  De gemeente Maastricht heeft de stekker uit Rkvcl getrokken. Hier stopt het niet voor Niki Smeets. Hij maakte de overstap als hoofdtrainer naar 5e klasser VV Willem I, waar hij als speler succes beleefde. VV Willem I zal na rumoerige jaren weer de weg naar boven moeten in slaan. De Maastrichtse club speelde enkele jaren geleden nog in de 2e klasse.
 

Stel je zelf eens voor ?  

Ik ben Niki Smeets, 38 jaar en wonend in "us sjoen Mestreech". Ik  heb nu bijna een jaar een relatie met mijn lieve vriendin Melissa. En ben super trots op mijn 2 zonen Danilo 13 jaar en Djayvi 3 jaar.

 

 

Opleidingen?  

Mavo en Mds. Door mijn voetbal heb ik  al vroeg gekozen om niet door te leren. Achteraf gezien heb ik daar toch wel een beetje spijt van.

 

Maatschappelijke loopbaan?  

Meer dan 12 jaar gewerkt bij sportshop Relax op de markt. Helaas werd de sportshop Relax na 12 jaren voorgoed gesloten, hierna ben ik gelijk begonnen bij Vakantiewereld aan de freme in Margraten. 

 

Gevoetbald bij? 

Ik ben op 4-jarige leeftijd begonnen bij dbsv/rkhsv, sportclub Caberg. Op mijn 8ste werd ik gescout door Mvv en heb daar met trots alle elftallen doorlopen tot aan de selectie. Hier heb ik nog twee seizoenen gespeeld. Andere clubs zijn: Klvv Lanaken, rksv heer, vv Willem1, vv Bilzen, vv heidebloem.

 

 

Welke trainers heb je meegemaakt?  

Ben Habets Mvv, Wim Dusseldorp, Hein Poel, Frans Spronck, Jean Maas, Sef Vergoosen, Ron Elsen, Rob Delahaije, Frans Körver, Wim Koevermans, Jean beijers, Math Dassen, Marcel Humblet, Marcel Lenoir, Enrico van Ginneken, Bart vreuls, Ben Habets, Ron Crommen. 

 

Van welke trainer heb je het meest geleerd?  

Ik heb van elke trainer wel geleerd, dit neem ik nu mee in mijn nieuwe carrière als trainer. Elke trainer heeft zijn eigen kwaliteiten. Ik wil dan ook geen enkele trainer tekort doen door hen niet te benoemen. Toch wil ik graag verder ingaan op deze vraag. Zo was het Ben Habets die mij veelal stuurde bij Mvv, heb ik de discipline en hardheid mogen leren van Hein Poel, was het Frans Spronck die constant bezig was met mij door extra te trainen op 2 benigheid en heeft Math Dassen mij geleerd om zowel kort in de groep te kunnen staan als op de juiste momenten er boven te staan. Daarnaast was het Bart Vreuls die een team zo kan inspireren dat men als team niet 100% gaf, maar 200% en Ron Crommen die zowel in mijn voetbal als beginnende trainerscarrière altijd heeft geholpen om mij verder te ontwikkelen. Uiteraard moet ik nog heel veel leren, maar al deze trainers ben ik zeer dankbaar dat ik van hen heb mogen leren. 

 

Bij welke verenigingen ben je actief geweest als hoofdtrainer?  

Ik ben begonnen aan tc3 bij VV Willem1 en heb het 2de elftal onder mijn hoede gehad. Daarna ben ik assistent-trainer geworden bij nog een andere schitterende club, Rkvcl, waarna ik na 1 seizoen de afgelopen 2 seizoenen hoofdtrainer ben geworden. Helaas mocht het door de gemeente Maastricht niet zo zijn voor Rkvcl om te blijven bestaan. Graag wil ik het bestuur nogmaals bedanken voor het vertrouwen in mij als beginnende trainer. Dit seizoen ben ik trainer geworden van mijn oude liefde VV Willem1.

 

Hoe zou je je zelf omschrijven als trainer?  

Het is altijd moeilijk om jezelf als trainer te omschrijven. Ik laat dit dan ook graag aan andere mensen over.  

 

Welke trainersdiploma's heb je? 

Tc3, graag wil ik op korte termijn tc2 gaan doen. 

 

Hoe en door wie werd je benaderd voor je nieuwe club Willem I en welk gevoel had je hierbij? 

Ik ben vorig seizoen al door Mattie Dassen benaderd om in gesprek te gaan met VV Willem1. Na een topseizoen bij Rkvcl was het toen niet het juiste moment voor beiden. Achteraf gezien jammer dat Willem1 gedegradeerd is naar de 5de klasse.

 

Waarom passen Willem I en Niki Smeets bij elkaar? 

Een trainer is een passant zeggen ze wel eens. Uiteraard is dit natuurlijk het geval. Alleen is het zo dat ik in de amateur wereld mijn mooiste jaren heb mogen meemaken bij VV Willem1. Eens een kever altijd een kever!  

 

Wat is je doelstelling voor komend jaar? 

Wij zijn druk bezig geweest om spelers te benaderen voor komend seizoen. Aangezien er een goede lichting is overgekomen vanuit de A jeugd en er een tiental nieuwe spelers zijn gekomen met veel kwaliteiten, zouden  wij moeten kunnen gaan meedoen om de prijzen. Het is geen must gezien wij helemaal opnieuw moeten gaan bouwen. We gaan in ieder geval ons uiterste best doen om samen met mijn assistenten Gino Smeets en John Timmers en het bestuur, VV Willem1 op den duur weer terug te gaan brengen waar het behoort in het Maastrichtse voetbal.

 

Karakter?  

Een moeilijke haha. 

Behulpzaam, vriendelijk, soms een beetje eigenwijs?  

 

Bewondering voor?  

Mijn ouders die altijd voor mij klaar hebben gestaan en nog klaarstaan!!! 

 

Spijt van?  

Bepaalde dingen die bij mij gespeeld hebben in mijn privéleven. Deze dingen gebeuren helaas, maar dit is nu verleden tijd. Ik kijk dan ook positief naar de toekomst. 

 

Angst voor?  

Niets of niemand haha.

 

Ambities?  

VV Willem1 weer daar te brengen waar het behoord. Uiteraard heb ik de ambitie om net zoals in mijn voetbalcarrière het hoogst haalbare als trainer te gaan bereiken.

 

Slechte eigenschap?  

Ik kan soms wel eens koppig zijn.

 

Favoriete profclub? 

Uiteraard Feyenoord! 

 

Favoriete speler? 

Dat zijn toch echt Barcelona spelers. Messi en Iniesta.

 

Etentje of avondje stappen?  

Mag ik ook beiden zeggen? Al zou je gezien mijn lichaam niet zeggen ik wel van een etentje houd, toch? 

 

Assist of panna? 

Assist uiteraard, vraag dat maar aan Etienne Damen. 

 

Krijg inspiratie van?  

Altijd het geloof hebben dat er mogelijkheden zijn! 

 

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?  

Weer normaal kunnen lopen zonder pijn.

 

 

Je ultieme doelstelling ?  

Zolang mogelijk genieten van dit mooie spelletje dat voetbal heet. Liefst zolang mogelijk tussen de spelers in. 

 

Tot slot, waar zien we je over 10 jaar ?  

Voetbalgericht gezien, nog altijd op het veld uiteraard. Daarbuiten genieten van mijn vriendin en kinderen.

Tekst en interview
Ralph van Tilborg