Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Een interview met onze nieuwe aanwinst Ralph van Tilborg, zelf spelend bij VV Scharn!

Wij van in de wandelgangen zijn constant actief om onze site steeds actueler te maken. En daar kunnen wij versterking goed bij gebruiken. Vandaag stellen wij aan U voor de eerste van een aantal nieuwe correspondenten die aangegeven hebben om de uitdaging bij in de wandelgangen aan te gaan: Ralph van Tilborg (VV Scharn). 

Wie is ? 

Ralph is geboren en getogen in Maastricht , waar hij nog steeds woont. Hij heeft een relatie met Pamela en is geboren  25 februari 1991.

 Werkt bij ? 

Sinds 1 jaar en 3 maanden bij Obvion hypotheken in Heerlen als allround medewerker hypotheken. 

Opleidingen ? 

Lagere school: de Burght in Maastricht , Middelbaar onderwijs : Porta Mosana College in Maastricht , MBO : Leeuwenborgh Maastricht en Hogeschool Zuyd Sittard Commercieel Management. 

Gevoetbald bij? 

Begonnen bij de jeugd bij SV Heer . Ik zat toen ook in het talentenplan van MVV, op een bepaald moment is er besloten om ons samen te pakken met meerdere  spelers die bij MVV speelde. We zijn toen gezamenlijk naar SC Jekerdal gegaan.  Ik was toen ongeveer 9 /10 jaar oud. Vervolgens ben ik bij MVV gaan voetballen op de D en de C jeugd. Op de C had ik Paul Meulenberg als trainer en bij de D Rick Plum. Op een bepaald moment ben ik afgevallen bij MVV en ben ik naar VV Scharn gegaan. De jeugd van VV Scharn speelde op dat moment even hoog als MVV, zo kon ik toch nog op hoog niveau in de landelijke competities blijven meedoen. Bij VV Scharn heb ik in de B en A jeugd gevoetbald. Dit was een leuke ervaring. 

Toen ben ik als eerste jaar senior op het 1e elftal van VV Scharn gekomen. In het eerste jaar werden we kampioen in de 3e klasse. Aan het eind van dit seizoen ben ik naar Fc Vinkenslag vertrokken. Dat was voor mij een enorme uitdaging. Na een seizoen gespeeld te hebben stopte Fc Vinkenslag te bestaan. Ik bewaar er nog altijd mooie herinneringen aan, echt een prachtige club. Na het seizoen bij Fc Vinkenslag kampte ik met een vervelende blessure , na diverse onderzoeken (MRI scan) kwam men er achter dat ik een vlekje op mijn kraakbeen had. Na FC Vinkenslag ben ik terug gegaan naar VV Scharn, door een operatie aan mijn enkel en een lange revalidatie heb ik dat seizoen niet gevoetbald. 

Mijn volgende stap was naar Willem 1, dat toen in de 2e klasse speelde , ik heb hier 2 seizoenen gevoetbald . Het eerste seizoen hebben wij goed meegedraaid en net naast de play offs gegrepen, in het 2e seizoen zijn wij gedegradeerd. Bizar, toen het wat slechter ging haakte een hoop spelers midden in de competitie af. Met jongens van o.a. het tweede elftal hebben we het niet gered. RVU was mijn volgende stap . RVU speelde toen zij mij vroegen om bij hen te komen spelen 1e klasse.  Ik had mijn ‘ja-woord’ al gegeven, toen er een hoop spelers bij RVU vertrokken, waaronder ook dragende spelers. De trainer was Fer van Melsen, een klasse trainer, maar we hebben het niet gered en zijn gedegradeerd. Ook hier haakte weer een hoop spelers af midden in het seizoen toen het wat minder ging. Voor mij onvoorstelbaar. In de eerste klasse overleven met spelers van het 2e en zelfs van de A-jeugd is niet te doen. 

Na de degradatie werd ik benaderd door Rob Delahaye om bij hem in België te komen voetballen bij KVC Kesselt . Het was voor mij een deceptie ,  ik speelde er amper en dit terwijl het niveau juist vergeleken met het niveau wat ik in Nederland altijd heb gespeeld lager was. Dus besloot ik terug te gaan naar Nederland en wel bij RVU waar mijn toenmalige trainer van Willem 1 actief was Ronnie Crommen. 

Na al die omzwervingen wist ik zeker dat ik weer terug naar mijn jeugd club wilde, VV Scharn. Weet je, bij VV Scharn wordt onder leiding van trainer Ron Zijlstra , nog leuk en attractief voetbal gespeeld. We hebben een leuk team met veel jeugdige gasten erin. Ik ben benieuwd naar komend seizoen! 

Welke trainers heb je bij de senioren meegemaakt ? 

Begonnen met Maurice Hendriks bij VV SCharn , bij Fc Vinkenslag was het Rick Strouken , Willem1  met Ronnie Crommen , bij RVU Fer van Melsen , in België bij KVC Kesselt Rob Delahaye vervolgens bij RVU weer Ronnie Crommen en dan nu bij VV Scharn Ron Zijlstra. En aan al deze trainers heb ik  goede en leuke herinneringen over gehouden. 

Welke vereniging waar je gespeeld hebt staat bij jou op de eerste plaats ? 

Dat is heel duidelijk VV Scharn. Maar ik wil toch ook FC Vinkenslag noemen, ondanks het korte tijdbestek. De meest memorabele vereniging die ik heb mee gemaakt. Ik zal mijn tijd daar en de vereniging dan ook nooit vergeten. 

Heb je nog andere activiteiten naast je baan en het voetballen ? 

Nee ik houd weinig tijd over . Ik ga buiten het voetbal om naar de gym. Daarnaast heb ik een vriendin en zie ik mijn vrienden natuurlijk.  Nu komt er ook nog het schrijven voor in de Wandelgangen bij. 

Waarom heb je voor deze uitdaging , schrijven bij in de wandelgangen , gekozen? 

Ik ben een fervent lezer van de website en mijn passie is voetbal. Ik lees bijna alles over voetbal. Toen ik daar las dat men correspondenten zocht heb ik gereageerd . Waarom ?  Ik ga graag met mensen om, je ontmoet nieuwe mensen , het nieuws vergaren uit voetbal wereldje vind ik leuk , vrijwilligers in het zonnetje zetten en deze mensen waardering geven is voor mij heel belangrijk. Daarnaast zie ik het al een uitdaging om te gaan schrijven voor de website.   

En dan de vragen van … 

Karakter ? 

Ik ben heel makkelijk. 

Levensmotto ? 

Nu genieten van het leven. 

Bewondering voor ? 

Mijn ouders. 

Spijt van ? 

Na enig nadenken , nee ik heb eigenlijk nergens spijt van , ik heb al mijn keuzes bewust gemaakt. 

Angst voor ? 

Slangen.

Hobby`s ? 

Natuurlijk voetbal, en feesten is ook niet verkeerd. 

Ambities ? 

Werken in de financiële dienstverlening en ooit hoofdtrainer worden. 

Carnaval of wintersport ? 

Ik ben een aantal keer op wintersport geweest , maar geef mij maar carnaval. In het Maastricht is het al snel gezellig met carnaval. 

Slechte eigenschap ? 

Volgens mijn vriendin Pamela ben ik vergeetachtig. 

Schouwburg , boek of film? 

Voor mij heel duidelijk film , de laatste film die ik gezien heb is the Planet of the Apes  

Avondje stappen of een etentje ? 

Een etentje met mijn vriendin Pamela , het stappen dat hoeft voor mij niet zo maar wel af en toe een feestje . 

Bier , water of wijntje ? 

Wijntje absoluut niet. Doe maar een biertje dan. 

Wie zijn je voorbeelden ? 

Ook nu weer een denkpauze, nee ik heb niet echt een voorbeeld, ik geloof in mijzelf . 

Krijg inspiratie van ? 

Ik ben een team speler, als wij als team goed functioneren !  Dat geldt voor op het werk maar ook op het voetbalveld. Als team ben je afhankelijk van elkaar. 

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ? 

Skydiven ! Mijn schoonmoeder  heeft dit ook gedaan. Dan moet ik dat toch ook durven he, met een brede grijns. 

Ultieme doelstelling ? 

Mijn antwoord is niet zo spannend , een leuk gezin stichten met kinderen en een mooi huis. Maar daarnaast ook een vaste baan . Als dit lukt samen met mijn vriendin Pamela dan ben ik een gelukkig man. 

Tot slot , waar zien we je over 10 jaar ? 

Waarschijnlijk in Maastricht en als hoofdtrainer bij een leuke vereniging ! 

Het was een leuk persoonlijk gesprek met onze nieuwe collega. Het is een jonge man die een realistische kijk heeft op het leven . Die zelfverzekerd is en uitdagingen niet uit de weg gaat. Inmiddels heeft hij een aantal interviews geschreven en de reacties waren prima. Hij wil een eigen stijl gaan ontwikkelen , heeft enkele leuke items waarover hij wil gaan schrijven . Wij zijn blij met zijn komst en wensen hem dan ook alle succes toe met alles wat hij nog gaat doen. 

Interview en tekst
HEIN SMITH.