Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Een interview met Ron Crommen – trainer van RVU!

 

Onze gast is geen onbekende in de voetbalwereld. Hij is geboren in België en woont sinds enige tijd met zijn charmante echtgenote Miranda in Maastricht. Hij is al 17 jaar onafgebroken actief als trainer in de regio Zuid-Limburg. Onze gast: Ron Crommen!

 

Wie is ?

 

Ik ben op 23 juni 1965 geboren in Bilzen België. Gehuwd op 12-12 2012 met mijn grote liefde Miranda. Wij wonen in Maastricht. En heb een zoon Dylan en hij is 25 jaar.

 

Werkzaam bij ?

 

Lhomme Tools in Genk.

 

Trainer diploma`s ?

 

Ik ben in het bezit van de trainer diploma`s UEFA  C-B en A. Daarnaast heb ik ook nog het diploma voor keepertrainer.

 

Wanneer en waar heb je gevoetbald ?

 

Ik ben begonnen met voetballen bij de jeugd van de vereniging Heis Sport (België) . Daar heb ik gevoetbald tot ik 16 was en ben toen gaan voetballen bij  Beverst ( België) dat uit kwam in 4E nationaal. Op mijn 21E ben ik overgestapt naar Bilzen dat speelde in 3e nationaal daar het ik gespeeld tot mijn 29e. Toen nog 2 jaar gevoetbald bij Millen Tongeren.

 

Wanneer wist je dat je trainer wilde worden en waarom ?

 

Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Guido Brepoels die in het kader van zijn trainer opleiding actief bij MM actief was. Dat integreerde mij zo dat ik hem intensief ben gaan volgen. Dan stond ik langs de lijn met mijn schrift aantekeningen te maken. En zo is mijn passie voor trainerschap ontstaan. Ik heb altijd contact met Guido Brepoels gehouden.

 

Bij welke verenigingen ben je actief geweest als trainer.

 

Op een bepaald moment werd ik door Guido Brepoels gevraagd of ik zijn assistent wilde worden bij Bilzen ( België ) waar hij trainer werd. Hij is toen ook mijn mentor geworden. Ik ben met hem mee gegaan als assistent naar Sporting Hasselt ( België) dat uit kwam in 3e nationaal.

 

Ik had inmiddels mijn diploma`s en hij heeft mij toen geïntroduceerd bij de voetbalvereniging Standaard dat speelde in de 1e klas , en zij waren op zoek naar een trainer. Ik wist toen helemaal niets van het voetbal in Nederland en kende er amper mensen. Toch ben ik bij Standaard aan de slag gegaan, ik heb er 3 leuke jaren als trainer bij deze mooie vereniging als trainer gehad.

 

Daarna ben ik 1 jaar bij SV Hulsberg dat speelde in de 2e klas geweest.  Mijn volgende stap was naar Mheerder Boys , daar had ik een super team en een kanjer van een voorzitter Hennie van Promeren , een unieke en warme man en voorzitter.

 

De volgende stap was naar VV Eijsden dat jammer genoeg 1 jaar duurde. Toen VV Heer 1,5 jaar , ik zal uitleggen waarom. Ik had het goed naar mijn zin en een super contact met het bestuur. In het tweede jaar werd ik in november benaderd  door VV Heidebloem dat dringend op zoek was naar een trainer die de diploma`s had om 1e klas te trainen waarin zij speelden. Er is contact geweest met bestuur van VV Heer dat uit kwam in de 3e klas  , en zij wisten waar mijn ambities als trainer lagen en zij gunden mij deze kans en zo ben ik met de wintersop naar VV Heidebloem gegaan. Ik ben twee jaar bij VV Heidebloem geweest.

 

Ik werd benaderd door twee verenigingen die mij vroegen om trainer bij hen te worden , dat waren BSV Limburgia en Willem 1. Met beide verenigingen heb ik goede gesprekken gehad en ik zat in dubio , ik kon geen keuze maken. Bij beide verenigingen had ik een goed gevoel.

 

Dan volgen er enkele leuke anekdotes van Ron over het verloop van het traject die naar zijn uiteindelijke beslissing hebben geleid.

 

Was moeilijke keuze, maar uiteindelijk heb ik voor Willem 1 gekozen. Daar kreeg ik de kans om een team op te bouwen. Ik had daar mijn eigen inbreng. Ik werd in het diepe gegooid, maar het was mijn  eigen bewuste keuze. Ik ben 3 jaar trainer van Willem 1 geweest.

 

Na Willem 1 heb ik tijdje lopen denken waar en wat mijn volgende uitdaging zou zijn. Ga ik voor een zo hoog mogelijk spelende vereniging of ? Ik was er nog niet uit. Tot ik in aanraking kwam met de vereniging SG uit Gronsveld. Ook een mooie vereniging met ambitieuze plannen. En we hadden ook geode resultaten , deden mee voor de bovenste plaatsen tot dat ik geconfronteerd werd met het feit dat enkele spelers van het team , studenten , in het buitenland gingen studeren dus dat was een aderlating , daarnaast raakten ook nog eens twee van de steunpilaren van het team zwaar geblesseerd. Na 2 seizoenen ben ik gestopt bij SCG. Ik werd benaderd door RVU of ik er trainer wilde worden en dat heb ik gedaan , ik ben nu bezig met mijn 2e seizoen en heb de vereniging te kennen gegeven dat ik aan het eind van dit seizoen stop als trainer. Dus nu kijken wat de volgende uitdaging wordt.

 

Je doelstellingen bij RVU , ga je die halen ?

 

Ja die gaan we halen , weet je waarom ? Omdat de spelers dat ook nog steeds willen . Het is een jonge ploeg maar met de juiste instelling !

 

Waar liggen je ambities als trainer ?

 

Je wilt als trainer natuurlijk in de hoogste klas trainen , dat is zo. Maar voor mij is het ook een uitdaging om als trainer te werken bij een vereniging die goed georganiseerd is, een goed beleid heeft betreffende hun jeugd afdeling en ambities heeft. Een vereniging waar we gezamenlijk werken naar een doel , senioren en jeugd. Die een  beleid hebben dat past bij mijn ambities.

 

Ambities bestaan voor mij uit meerdere delen

 

Wat betekent Kerstmis en de feestdagen voor je ?

 

Kerstmis betekend voor mij , samen zijn met Miranda , vrienden en kennissen.

 

De zon komt niet altijd voor niets op, soms moet je hem zoeken bijvoorbeeld op vakantie en dat kost geld!

 

 

En dan de vragen van …

 

Karakter ?

 

Eerlijk en gedreven.

 

Levensmotto ?

 

Vooral leven !

 

Bewondering voor ?

 

Voor mensen die het leven nemen zoals wij. Ik ben niet zo van de sterren.

 

Spijt van ?

 

Spijt van iets hebben dat heeft iedereen , zeker als ouder bent. Spijt hebben hoort bij het leven en van spijt kun je ook leren.

 

Angst voor ?

 

Dat ik de mensen die ik lief heb zou kunnen verliezen.

 

Hobby`s ?

 

Voetbal , reizen en eten in Maastricht , dat is mijn stad.

 

Ambities ?

 

Eigenlijk een wens : oud worden , heel oud maar dan samen met mijn echtgenote Miranda.

 

Carnaval of wintersport ?

 

Beiden!

 

Slechte eigenschap ?

 

Ik kan nog altijd niet tegen mijn verlies en dat vind ik een hele slechte eigenschap.

 

Schouwburg , boek of film ?

 

Film , maar absoluut geen sciencefiction.  Wat ik wel leuk vind zijn series.

 

Avondje stappen of etentje ?

 

Beiden , eerst etentje en dan lekker stappen.

 

Bier , water of wijntje ?

 

Ik ben een Belg en Belgen drinken bier ! waarvan akte .

 

Wie zijn Uw voorbeelden ?

 

Mijn vader en moeder , mijn vader is helaas te vroeg gestorven maar met mijn moeder heb ik nog altijd een goed contact. En mijn echtgenote Miranda , hoe zij omgaat met haar ziekte en hoe positief zij in het leven staat ,  zij is elke dag weer vrolijk ,man daar heb ik veel respect voor , fantastisch !

 

Krijg inspiratie van ?

 

Het voeren van gesprekken dat inspireert mij.

 

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?

 

Ik zou ooit met mijn echtgenote Miranda naar Maleisië willen gaan.

 

Je ultieme doelstelling ?

 

Om niet tot mijn 67e te blijven werken, maar rond mijn 60e levens jaar met Miranda naar Spanje te gaan , en daar samen lekker oud worden . Warmte is goed voor Miranda.

 

Tot slot waar zien we je over 10 jaar ?

 

Eerst nog aantal jaren op het veld staan en dan met jou weer aan tafel om terug te kijken op dit interview, dat lijkt me leuk.

 

Dan zijn de uren voorbij gevlogen , we praten nog wat na over de dingen in het leven , het voetbal. En dat hij gedreven is in het voetbal , dat blijkt wel uit het feit dat hij een enorme verzameling van schriften heeft met aantekeningen van hem over voetbal. En het gebeurd ook dat hij  `s nachts als hem iets te binnen schiet wat betrekking heeft op voetbal hij opstaat en het diezelfde nacht nog op papier gaat zetten.

 

Ook over het leren relativeren , na mate je ouder wordt ga je je langs het veld anders gedragen. Dat is mijn ervaring ik ben veel rustiger in mijn coaching als in het verleden. En ik heb  leren relativeren ,maar dan wel op alle gebieden.

 

Het was een plezierig en prettig gesprek met een boeiende persoonlijkheid , een sociaal mens met gezonde en realistische ambities. We sluiten dan ook af met een uitspraak van Ron Crommen :

 

Doelstellingen kun je hebben , alleen heb je deze niet altijd in eigen hand.

 

TEKST en INTERVIEW
HEIN SMITH.