Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Een interview met Ron van der Voort (RKVV Vijlen), die onlangs zijn 250e competitiedoelpunt maakte!

 

Onze gast scoorde in de wedstrijd tegen Partij  zijn 250e competitiedoelpunt op het eerste elftal voor de voetbalvereniging Vijlen. Een mooie prestatie . Het is tijd om kennis te maken met Ron van der Voort.

 

Wie is ?

 

Ik ben op 31 december 1979 geboren in Heerlen maar net zoals mijn ouders woon en leef ik vanaf mijn geboorte in Vijlen . Ik ben getrouwd met Jeannine en samen hebben wij een zoon Siem van 5 jaar.

 

Opleidingen?

 

Lagere school in Vijlen – HAVO in Gulpen – HEAO Sittard – Universiteit in Maastricht – accountants opleiding in Sittard.

 

Maatschappelijke loopbaan ?

 

In 2002 ben ik begonnen bij MK accountants en adviseurs in Nuth en sinds 2010 ben ik mede eigenaar van deze mooie organisatie met 17 medewerkers.

 

Begonnen met voetballen bij ?

 

Ik ben begonnen bij de jeugd van Vijlen en daar voetbal ik tot op de dag van vandaag nog.

 

Zit voetballen in je genen?

 

Als je bedoeld in de familiegenen  dan is dit niet zo. Er zijn weinig familieleden die voetballen. Maar bij mij zit het voetbal wel in de genen.

 

Welke trainers heb je allemaal mee gemaakt?

 

Arno Pauwels – Nico Perez – Bert Winkens – Marcel Krijnen – Marco Janssen – Rene Smeets – Gerard Douven – Jannie Maas – Roel Schröder – Richard Bessems en nu Sven Nicolaye waar ik ook nog mee gevoetbald heb.

 

En met welke trainer heb je de beste ervaring ?

 

Voor mij was dat Rene Smeets , hij kon spelers beter laten voetballen en zorgde voor groepsbinding. Hij was altijd met het spelletje bezig . Ik kan mij nog herinneren dat hij zelfs naar trainingen ging kijken van een van onze tegenstanders. Wij hebben toen in de 4e klas in de top gestaan en dat was de verdienste van Rene Smeets.

 

Komend seizoen ga je weer spelen op het eerste team van Vijlen ?

 

Ja, ik ben nog fit en ik vind het leuk om met de jongere generatie te trainen en te spelen. Nee ik ben niet de papa van het elftal ondanks mijn leeftijd maar als ik kan helpen of sturen dan doe ik dat ook Omgaan met de jongere generatie houdt mij ook jong. Onze huidige selectie is ook vrij jong en daar kunnen we nog wel een aantal seizoenen mee vooruit. Nee bij ons zijn niet veel spelers die van buitenaf komen , er is ook weinig verloop. Vanuit onze jeugd afdeling is weinig aanvoer en onze jeugdafdeling werkt samen met de jeugd van Rood Groen LVC uit Vaals.

 

Je hebt je 250e  doelpunt gescoord  nu op weg naar je 300e doelpunt ?

 

Nou dat zal komend seizoen niet lukken , maar is wel een leuke uitdaging. Maar we hebben het wel over competitie doelpunten op het eerste elftal , dus geen doelpunten uit de bekerwedstrijden of andere wedstrijden. En dan moet je nagaan dat ik ook niet eens penalty’s neem. Of wij dit 250e doelpunt gevierd hebben ? Ja na de wedstrijd tegen Partij met het team lekker een paar biertjes gedronken.  En dan lachend , wat wel op valt is dat hoe ouder ik wordt hoe meer doelpunten ik ga scoren!

 

Jullie hebben lang mee gedaan om het kampioenschap toch hebben jullie aan het eind van dit seizoen geen prijs .

 

Ja , klopt en dat is jammer en een teleurstelling . Als je zolang mee doet om de prijzen en aan het eind van het seizoen sta je met lege handen dat is geen fijn gevoel. Maar nu vakantie nemen en volgend seizoen er weer volop tegen aan en wie weet lukt het volgend seizoen wel .

 

Ben je ook bij meer activiteiten betrokken in de voetbalvereniging Vijlen ?

 

Nee niet echt . Ik ben wel aanvoerder en dan wordt je betrokken bij aantal zaken maar echt als bestuurslid of jeugdleider nee dat niet. Daarvoor heb ik het in mijn dagelijks leven veel te druk. Misschien als ik stop met voetballen dat ik wel een functie binnen de vereniging wil hebben. Misschien jeugdleider van onze zoon Siem die begonnen is met voetballen bij de mini F.

 

Vertel eens iets over de gemeenschap Vijlen en de voetbalvereniging.

 

Vijlen is wel een hechte gemeenschap. Er worden ook veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Ik probeer ook zoveel mogelijk naar de activiteiten in ons dorp te gaan. Maar we ondersteunen ook bewust de ondernemers van Vijlen . Volgens mij ontstaat er dan een win - win situatie want de ondernemers uit Vijlen ondersteunen ook de verenigingen en de activiteiten . En binnen de gemeenschap is er een echte chemie tussen jong en oud. En dat is ook de kracht van ons elftal de saamhorigheid . Weet je wat ook opvallend is dat inwoners die naar elders verhuizen toch altijd weer terug komen naar Vijlen , ja ook weer wonen.

 

EENS EEN VIJLENAAR ALTIJD EEN VIJLENAAR !

 

Waar ligt je persoonlijke ambitie binnen het voetbal , ooit trainer worden , of bij de jeugd ?

 

Daar ben ik op dit moment nog niet mee bezig , ik voetbal nog steeds. Maar ik kan mij wel voorstellen dat als ik gestopt ben als actief voetballer dat ik binnen onze vereniging wel actief zal blijven . Kan zijn als bestuurslid of jeugdleider maar ik word zeker geen trainer.

 

Wat betekent voetbal voor je ?

 

Voetbal is een belangrijk deel van mijn leven. Ik heb er ook alles voor gedaan en doe ik nog steeds. De vakanties worden aangepast , altijd in de zomerstop . Zijn we een weekend weg dan kom ik eerder terug om een wedstrijd te spelen . Dat is mijn instelling en daarbij heb ik natuurlijk de ondersteuning van mijn echtgenote  Jeannine .

 

Heb je een persoonlijke binding/band met de gemeenschap Vijlen?

 

Ja en dat zal altijd zo blijven . Ik ben hier opgegroeid en ik woon er nog steeds samen met mijn gezin. We proberen ook zoveel mogelijk de evenementen in dorp te bezoeken of te ondersteunen. Dus je zit nu met een echte Vijlenaar aan tafel ! Waarvan acte.

 

 

De vragen van …

 

Karakter ?

 

Zelfverzekerd en doelgericht.

 

Levensmotto ?

 

Heel optimistisch , alles komt goed.

 

Bewondering voor ?

 

Mijn ouders , zij wonen nog steeds in Vijlen . Daar heb ik ook een goede band mee en mijn vader komt op zondag naar mij kijken.

 

Spijt van ?

 

Na enig nadenken , misschien dat ik niet de stap gemaakt heb om te kijken op wel niveau ik had kunnen voetballen.

 

Angst voor ?

 

Dat er iets ernstigs  met iemand uit ons gezin of naasten gebeurt.

 

Hobby`s ?

 

Natuurlijk , voetbal.

 

Ambities ?

 

Het uitbreiden van onze organisatie MK accountants en adviseurs.

 

Carnaval of wintersport ?

 

Carnaval  . En carnaval vieren doe ik in Vijlen en in Vaals.

 

Slechte eigenschap ?

 

Ik ben ongeduldig.

 

Schouwburg bezoek , boek of film ?

 

Film , en vooral komische films.

 

Avondje stappen of etentje ?

 

Nu etentje , vroeger was dat stappen . Nee niet in Vijlen , we gingen naar de Peppermill in Heerlen of naar aken naar de discotheek Starfish waar ik mijn echtgenote Jeannine heb leren kennen . Wij zijn nu 13 jaar bij elkaar en acht jaar getrouwd .

 

Bier , water of wijntje ?

 

Biertje , maar ik vind een wijntje drinken steeds lekkerder.

 

Wie zijn je voorbeelden ?

 

In de tegenwoordige tijd heb ik geen voorbeelden , vroeger was dat Marco van Basten.

 

Krijg inspiratie van ?

 

Van het behalen van resultaten. Heel breed binnen MK of bij voetbal.

 

Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?

 

Onze bruiloft , dat was een grandioze ervaring , een fantastisch feest en het blijft een mooie herinnering.

 

Ultieme doelstelling ?

 

Gezond en gelukkig blijven met mijn gezin en onze naasten.

 

Tot slot waar zien wij Ron over 10 jaar ?

 

Langs de lijn en kijken naar onze zoon Siem , hij is dan 15 jaar .

 

Het was een leuke kennismaking met een rustige ambitieuze persoonlijkheid. Iemand die een echte liefhebber is van voetballen. Maar ook een familie mens , die sociale contacten in zijn dorp Vijlen koestert . Wij wensen hem veel succes met alles wat hij nog gaat doen , wij blijven hem volgen en als hij zijn 300e competitiedoelpunt scoort nodigen wij hem graag weer uit . We sluiten af met de woorden van deze sympathieke man , EENS EEN VIJLENAAR ALTIJD EEN VIJLENAAR !

 

Tekst en Interview
Hein Smith.