Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Een jubileum feest met een zwart randje bij Sporting Heerlen.

 

Ruim een week na het feest van het 100 jarig bestaan kreeg iedereen die Sporting Heerlen een warm hart toe draagt toch de dreun waar men niet op gehoopt had , degradatie naar de 3E klasse.

 

Bij aanvang van de competitie had men vertrouwen in weer een goed seizoen onder leiding van de trainer Pedro Ricksen , al jaren actief bij de vereniging. Maar het is anders gelopen mede door pech en blessures kon men niet meer naar de bovenste helft van het klassement kijken maar kwam de degradatie zone steeds dichter bij. Gedurende het seizoen besloot het bestuur om afscheid te nemen van trainer Pedro Ricksen in de hoop om zo een shock effect te creëren . Maar het liep anders de resultaten vielen tegen, maar men wist wel in de laatste fase met goede resultaten directe degradatie te ontlopen. Via de nacompetitie moest handhaving in de 2E klasse gerealiseerd gaan worden. De start was prima ,na een spannende beslissing thuis , in de verlenging , tegen VV Laar wist men zich te plaatsen voor de laatste 2 beslissende wedstrijden tegen Sittard. De uit wedstrijd in Sittard ging wel is waar verloren 2-1 maar met deze uitslag was er nog voldoende perspectief om handhaving in de 2E klasse af te dwingen. Maar het liep helemaal anders aan het einde van de wedstrijd was de stand 0-5 in voordeel van Sittard waardoor Sittard promoveerde en Sporting Heerlen degradeerde.

 

Het is nu aan de nieuwe trainer , de jonge en ambitieuze Jorrit Dacier , om het komende seizoen met zijn staf en spelers groep voor goede resultaten te zorgen. Een mooie uitdaging die hij graag aan gaat . Het zou mooi zijn voor de trouwe aanhang als het zou lukken volgend seizoen een rol van betekenis te spelen.  Het was natuurlijk even slikken maar onder leiding van de zeer ervaren voorzitter Cor Gubbels , zal er ook volgende seizoen weer volop gevoetbald worden op het mooie complex  van Sporting Heerlen.

 

Tekst
Hein Smith