Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Eerste nederlaag Juliana Mill (verslag)!

 

Na 3x winst mocht Juliana het opnemen tegen Constantia uit Wanroy, dat met 2 punten minder op de 2e plaats stond.

 

Constantia probeerde meteen in de eerste minuten het verschil te maken. Door vroeg druk te zetten probeerde Constantie de opbouw aan Juliana zijde te verstoren en op die manier kansen te forcereen. Meer dan een enkele mogelijkheid tot een kans leverde dit echter niet op. Het vervolg van de eerste helft werd dan ook vooral gekenmerkt door een slag op het middenveld. Tegen het half uur werd echter Juliana uit het niets gevaarlijk. Op de linkerflank kon Juliana middels Jelle Staal een vrije bal oppikken. Die vervolgens op rechts Syb Daverveld in kon spelen. Deze kon met een simpele schijnbeweging de Constantia defensie op het verkeerde been zetten en met een uitstekende steekpass de goed doorgelopen Jelle Staal weer bedienen. Deze wist vrij voor de Constantia goalie wel raad met de geboden kans en de 1-0 op het bord te toveren.

 

In de 2e helft probeerde Constantia weer vanaf de aftrap druk te zetten op de Juliana defensie. Dit keer had het meer succes. Na een kleine 10 minuten in de 2e helft kwam Constatntia langszij, toen het maar niet lukte om de bal de zestien uit te werken. Toen de bal uiteindelijk wel de zestien uit gewerkt werd viel deze pardeos voor de voeten van Ton Aben, die vervolgens meteen op doel schoot. Via de handen van doelman Jacobs, en de onderkant van de lat verdween deze in het Juliana doel. Hierna nam Juliana weer het initiatief maar verder dan een schot op de paal van Jord Thijssen kwam het niet. Enkele minuten later viel de beslissing aan de andere kant door een misverstand tussen een Juliana verdediger en de doelman. De Juliana goalie werd met rood weggestuurd en de toegekende strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Ruud van Duijnhoven. In het restant van de wedstrijd wist Juliana met 10 man de Constantia verdedging onder druk te houden en een aantal kansen te creeren. Verder dan een vrije trap kwam het echter niet, en leed het de 1e nederlaag van de competitie.

 

Wedstrijdstatistieken:
Juliana - Constantia 1-2 (1-0)
Scheidsrechter: Benders (Cuijk)
Toeschouwers: 175

 

Doelpunten:
27': 1-0 Jelle Staal
53': 1-1 Ton Aben
64': 1-2 Ruud van Duijnhoven

 

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Julien Cuppen, Guus Bastiaans, Julian Schoenaker (57' Ruud Relou), Berry van Krijl, Tom Heerbaart, Syb Daverveld (64' Lars Kerkhof), Dirk Kremers, Jelle Staal (61' Dave van Dommelen), Justin Jacops, Jord Thijssen.

 

Verslag door: Tonny van Bommel