Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

EHC/Heuts – SV Meerssen 0 – 1

Op een zeer hobbelig veld zijn de technische hoogstandjes ver te zoeken. De beginfase is voor de thuisclub. Dit levert enkele kleine kansjes op. Het eerste wapenfeit van Meerssen is een schot van 25 meter van Dyon Gijzen in de 28e minuut dat net over het doel zeilt. Lloyd Borgers doet dit 8 minuten later nog eens dunnetjes over.

Jeroen Kuijs breekt in de 37e minuut door doch zijn schot van 13 meter verdwijnt in de handen van doelman Anton Fijneman. Een vrije trap van Lloyd van 25 meter wordt door dezelfde doelman net over het doel getikt in hoekschop. Aan de overzijde keert doelman Geoffrey Jacobs een schot van Lars Gulpen.

Dan breekt de 2e helft aan en binnen een minuut scoort Danny Goessens op aangeven van Jordie van der Schoot het enige doelpunt van deze derby. EHC probeert met kopballen van resp. Pascal L’Abee en Mitch Kok die net naast het doel verdwijnen, het tij te keren. Een gevaarlijke vrije trap van de thuisclub wordt in de 72e minuut door Mischa Urlings vakkundig over het doel gekopt. 5 minuten later is Lloyd Borgers voor de doelman aan de bal doch het vervolg blijft uit. In de 86e minuut ontstaat er nog een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel van Meerssen. Geoffrey Jacobs blijft de situatie meester en redt een minuut later als Tom Hanssen doorbreekt.

Door deze derbyzege klimt Meerssen naar de 12e plaats met 19 punten uit 18 wedstrijden en een doelsaldo van 19 – 29.