Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Eric Meertens, conditie- en hersteltrainer! Lees het interessante artikel hierover!

Graag wil ik aandacht vragen voor de functie conditie- en hersteltrainer volgens de Rehaboom binnen de amateurvoetbal vereniging. Mijn naam is Eric Meertens en sinds 15 jaar ben ik als vrijwilliger betrokken bij MMC Weert als trainer, leider en conditie- en herstel trainer. 

Hoe werkt een conditie- en hersteltrainer? 

De Rehaboom is een methodische aanpak binnen de sportrevalidatie. Tegenwoordig wordt actieve revalidatie boven rust gekozen. Om na een periode van niet sporten je conditie of terugkerend van een blessure je conditie op te bouwen, wordt gebruik gemaakt van de methode Rehaboom. Speerpunten binnen deze revalidatie zijn opbouw van kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Er wordt individueel op maat voor spelers een schema gemaakt en onder begeleiding gegeven. Deze methode is zeer zeker geschikt voor alle sporttakken!  

Ik heb een pittige opleiding gevolgd bij goeroe Toine van de Gooiberg te Papendal (bekend van Feyenoord en NEC). De laatste twee en een half jaar heb ik actief als gediplomeerd conditie- en hersteltrainer gewerkt met spelers. Dit deed ik onder de trainers Thijs Moonen en Harrie Gommans. 

Deze trainers werden steeds enthousiaster omdat terugkomende geblesseerde spelers op een verantwoorde manier weer klaar werden gestoomd om 100% fit inzetbaar te zijn. Dit gebeurde op dezelfde avonden en langs de rand van het veld waarop de selectiespelers op dat moment trainden, zodat de trainers en spelers zagen wat er gebeurde. Evaluatie vond dan ook wekelijks plaats over het herstel van de spelers. 

Graag informeer ik verenigingen over deze methode en ondersteuning is bespreekbaar. 

Voor meer informatie : Eric Meertens T:0657349571 of emeertens@mmmeer.nl