Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

FC Geleen Zuid en De Leeuw delen de punten na zinderende slotfase (verslag)!

Uit de kleedkamer van De Leeuw klonk zondagmiddag rond half 5 een welgemeend applaus. Het was voor de werkwijze en de inzet die de ploeg van trainer Rob Pierik toonde en een punt opleverde in de uitwedstrijd met FC Geleen Zuid. Vooraf zou men tekenen voor dit resultaat, achteraf was er toch een kleine teleurstelling, daar waar meer in had gezeten voor de promovendus. 

Toch zag het er in de beginfase niet naar uit dat De Leeuw uiteindelijk de bovenliggende partij zou zijn. De thuisploeg speelde de bal zorgvuldig en in een hoog tempo rond en zocht meermaals uitblinker Tim van de Schoor, die met enkele acties continu voor dreiging zorgde. Het was ook de thuisploeg die de eerste grote kans kreeg, maar De Leeuw-doelman Nick Frolichs zag een scherp aangesneden voorzet voorlangs verdwijnen. Gaandeweg het duel kregen de gasten uit Brunssum meer grip op het duel wat resulteerde in enkele mogelijkheden. Zo stuitte Etienne Mees op doelman Maikel Schuffelen en werd Stan Schilperoort ondersteboven gelopen op weg naar het doel. Op slag van rust moest Nick Frolichs nog eenmaal handelend optreden na een te korte terugspeelpass van Ralph Brinkman. 

 Na rust draaide het spelbeeld volledig. Daar waar in het eerste bedrijf Geleen Zuid domineerde, was het De Leeuw dat in de tweede helft het meeste balbezit had en jacht maakte op een openingstreffer. Na een fraaie voorzet van Mack Engbers was Stan Schilperoort dichtbij een doelpunt, maar zijn schot verdween over het doel. Dat het niet meer gevaar kon stichten was te wijten aan de slordigheid in balbezit, met name in de eindpass. Daarnaast zag trainer Rob Pierik ook nog Danny Lammers wegvallen met een ogenschijnlijk ernstige hamstringblessure. Volledig tegen de verhoudingen in was het Geleen Zuid dat op voorsprong leek te komen toen scheidsrechter Van Veenendaal een indirecte vrije trap toekende op zeven meter van het Brunssumse doel, tot groot ongenoegen van De Leeuw. Zo oordeelde de leidsman dat Brinkman opzettelijk de bal terugspeelde op Frolichs, die het leer vervolgens nietsvermoedend op pakte. Deze poging leverde geen doelpunt op, maar enkele minuten later was wel raak. Vanuit een slordig genomen hoekschop van De Leeuw, counterde Geleen Zuid met vijf man de overgebleven defensie zoek en was Bryan de Bie het eindstation. In twee instanties liet hij doelman Frolichs kansloos: 1-0. Op jacht naar de gelijkmaker bracht Pierik met Maikel Kruishaar en Stefan Budé twee verse aanvallende krachten binnen de lijnen. Laatstgenoemde bleek een gouden zet, want in de slotfase wist hij na een pass van Tom van Vugt de bal achterwaarts over de weifelende doelman Schuffelen te koppen en bepaalde hij de eindstand op 1-1.

 

 

Tekst: Zico Bock
Foto’s: Jan Lammers