Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

FC Hoensbroek bezig aan een opmerkelijke reeks!

FC Hoensbroek blijft het de laatste weken opmerkelijk goed doen. In het Deurnese Zeilberg werd de plaatselijke ZSV met 0-2 verslagen. Dankzij deze zege is de ploeg van Roger André opgeklommen naar de 3e plaats van onder.

De meeste toeschouwers hadden de kantine nog niet verlaten, of de 0-1 voor de gasten stond al op het scorebord. Robert Velraeds werd op maat in de diepte gestuurd, waarna Swen Cornelissen de afgemeten voorzet van Velraeds kon binnen tikken. In de 10e minuut was ZSV dicht bij de gelijkmaker. Maar in plaats van voor eigen succes te gaan, legde Thijs Meulendijks de bal breed in de voeten van een Hoensbroek-verdediger, waardoor een prima kans verloren ging. Na een half uur spelen waren de gastheren wederom dicht bij een treffer. Een schot van Maarten Kuunders zeilde maar rakelings  naast het FC Hoensbroek-doel. Vlak voor de thee herhaalde Thijs Meulendijks hetzelfde kunstje door rakelings voorlangs te schieten. 

In de 2e helft was het ZSV dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Veelvuldig werd nu de lange bal gehanteerd om de Hoensbroek-muur te slechten. Maar de gasten-defensie gaf geen krimp, waar met name jeugdspeler Jasper Wijnen een dikke pluim verdiende. Toch had de thuisploeg halverwege de 2e helft op gelijke hoogte moeten staan. Maar een prima kans voor Joep Claassen werd door Hoensbroek-goalie Jeffrey Boon prima onschadelijk gemaakt. In de tegenstoot verzuimde FC Hoensbroek het om op een 0-2 voorsprong te komen. Een prima counter bracht de bal uiteindelijk via Brian Vroomen bij Swen Cornelissen. Maar oog in oog met doelman Vaneker van ZSV faalde Cornelissen jammerlijk. Aan de andere kant was het wederom Jeffrey Boon, die voortreffelijk keerde op een kopbal van Maarten Kuunders. ZSV probeerde het hierna nog wel, maar FC Hoensbroek bleef uiteindelijk simpel op de been. Vlak voor tijd waren de gasten wel nog een keer succesvol. Randy Quaeudackers bediende Dennie de Vries op maat, die vervolgens met een droge knal doelman Wouter Vaneker kansloos liet en daarmee de eindstand op 0-2 bepaalde.

Door: Ercan Erbas