Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

FC Hoensbroek sluit 2017 af in mineur

Chevremont 1 - FC Hoensbroek 1: 4-0(1-0).

FC Hoensbroek heeft in zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop niet voor een verrassing kunnen zorgen. In Kerkrade was Chevremont met name in de 2e helft een maatje te groot.

Het was de thuisploeg, dat vanaf het eerste fluitsignaal het doel van FC Hoensbroek opzocht. Dit resulteerde na 12 minuten al in de 1-0 voorsprong voor Chevremont. Rodney Klinkenberg kon simpel binnentikken naar goed voorbereidend werk van Tim Blättler. Halverwege de eerste helft kroop FC Hoensbroek wat meer uit haar schulp. Zo was er een klein kansje voor Glenn Biesmans, die wild over de bal heen maaide. Ondertussen was Tim Blättler namens Chevremont niet succesvol geweest met een kopbal van dichtbij en schoot Brian Jacobs vanuit de 2e lijn ruim over. Met nog ongeveer een kwartier op de klok vielen er voor FC Hoensbroek opeens een paar enorme kansen te noteren. Zo was Swen Cornelissen op aangeven van Randy Quaedackers tweemaal dicht bij een treffer, maar redde doelman Voss van Chevremont beide keren prima. In blessuretijd was Cornelissen opnieuw dicht bij een treffer, maar wederom had de grillige aanvaller het vizier niet op scherp staan.

Nadat iedereen de welverdiende warme bak thee had verorberd, was het Chevremont dat binnen een tijdsbestek van 10 minuten de wedstrijd definitief naar zich toetrok. Eerst was het wederom Rodney Klinkenberg, die de bal beheerst achter doelman Kay van Eijk plaatste(2-0) en niet veel later was het topscoorder Tim Blättler, die een scherpe tegenstoot koeltjes afrondde: 3-0. Het bleek voor FC Hoensbroek een fikse mokerslag te zijn en de ploeg moest nu oppassen, dat het niet een flinke oor wassing kreeg. Toch was in de 65e minuut de 4-0 een feit, toen Daniel Meijer Hoensbroek-goalie van Eijk met een prachtige lob verschalkte. Hierna mocht FC Hoensbroek zijn doelman en Chevremont bedanken, dat de score niet nog verder opliep. Zo waren er prima kansen niet aan Lars Wolters, Daniel Meijer, Roy Bejas en Tim Blättler besteed. Diezelfde Blättler miste zelfs nog een strafschop.

Roger André had meer verwacht van de eerste seizoenshelft: We wisten vooraf, dat het geen gemakkelijk jaar zou gaan worden. Desondanks hadden we zeker 5 punten meer kunnen hebben. De laatste weken zag ik een echte vooruitgang bij mijn ploeg. Ook vandaag konden wij in de eerste helft aardig bijbenen en verzuimden wij ons zelf te belonen. Na de twee snelle treffers in het begin van de tweede helft was het over en uit. Dit mag niet gebeuren en hier moeten wij van leren. Tijdens de winterstop gaan wij hier hard aan werken en hopelijk levert dat ons straks de nodige punten op.   

Scoreverloop: 12e min. 1-0 Rodney Klinkenberg, 48e min. 2-0 Rodney Klinkenberg, 55e min. 3-0 Tim Blättler en 65e min. 4-0 Daniel Meijer.

 

Door: Ercan Erbas