Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Gedisciplineerd Roosteren met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

Het eerste elftal van VV Roosteren heeft gisteren niet voor een verrassing kunnen zorgen in het bekertoernooi. De ploeg die meedraait bovenin de 4e klasse C maakte het EHC, dat vier niveaus hoger acteert ,70 minuten lang knap lastig en kwam zelfs op gelijke hoogte na een uur spelen, maar verloor uiteindelijk alsnog ruim: 5-1.

Na de verrassende overwinning in de vorige ronde van het bekertoernooi tegen derdeklasser KVC Oranje mocht Roosteren in de 4e ronde aantreden tegen hoofdklasser EHC/Heuts in Hoensbroek. Met dezelfde opstelling als in Blijerheide werd gisterenavond om 20:15 uur afgetrapt door het in het zwart acterende Roosteren. Meteen kwam de ploeg onder druk te staan en wist doelman Tom Reijnen ternauwernood een eigen doelpunt te voorkomen. EHC, met een aantal oud-profs in de gelederen, liet de bal daarna vlotjes van voet tot voet gaan maar Roosteren stond wederom gedisciplineerd te verdedigen. Er kwamen wel kansen voor de thuisploeg, maar steeds vonden zij of een verdediger in het zwart of de sterk keepende Reijnen op hun weg. Een aantal keren kroop ook Roosteren uit haar schulp en Ivo van Helden kreeg zelfs een aardige kopkans, maar hij kon de bal niet genoeg richting het doel van EHC-keeper Anton Fijneman sturen. Naarmate de tijd vorderde begon het erop te lijken dat de rust met 0-0 gehaald kon worden, maar de rappe Thijs Nieuwland besloot anders. Vijf minuten voor rust snelde hij langs twee Roosteren-verdedigers om vervolgens vanaf ongeveer de achterlijn de bal in de verre hoek te draaien: 1-0.

Na de thee werd een fel startend EHC verwacht dat de wedstrijd snel zou willen beslissen maar de werkelijkheid bleek anders. Roosteren hield stand en kon er zelf een aantal keren gevaarlijk uitkomen. Linksbuiten John Vogten kreeg al een goede mogelijkheid maar zag zijn schot geblokt worden door een EHC-verdediger. Een paar minuten later werd wederom Vogten weggestuurd door Jules Stoffels. Na een goede actie hield Vogten het overzicht en bediende Sergio Demandt, die de bal controleerde en van dichtbij in de hoek schoof: 1-1. Een heerlijk moment voor de gasten, die beloond werden voor hun harde werk en de euforie was dan ook groot. Was een stunt dan mogelijk? EHC schoof in ieder geval een extra middenvelder door om de druk op te voeren, maar dit gaf Roosteren ook meer ruimte om te counteren. Een gevaarlijke voorzet van Vogten belandde ook op het hoofd van Sergio Demandt, maar die wist helaas geen van zijn in het vijandige zestienmetergebied opgedoken medespelers te vinden. Na ongeveer 70 minuten spelen was het wederom Thijs Nieuwland die zijn klasse liet zien, door zich vrij te spelen en vanaf een meter of 25 uit te halen. Roosteren-doelman Reijnen verkeek zich mede door het felle kunstlicht op deze bal en kon hem wel toucheren, maar niet keren: 2-1. Deze dreun kwamen de gasten niet meer te boven, want niet veel later was het Roel Hendriks die naar zijn linkerbeen kapte en de bal van een meter of 20 in het doel krulde: 3-1. Ook de 4-1 volgde snel daarna, toen Rob Terwint al dan niet buitenspel staand van dichtbij binnen kon tikken. Roosteren pakte de draad na deze drie snelle tegengoals gelukkig weer op en de organisatie was terug, mede door het schokeffect dat de invalbeurt van Nick Lambrichts teweegbracht. Uiteindelijk bepaalde EHC-invaller Luca Carta vlak voor tijd de eindstand vanuit een hoekschop door een afgeslagen bal binnen te schieten: 5-1.

Na negentig minuten hard werken kon Roosteren met een trots gevoel afscheid nemen van het bekertoernooi. 70 minuten lang mocht de ploeg geloven in een stunt tegen hoofdklasser EHC, maar tien mindere minuten zorgden uiteindelijk toch voor een ruime nederlaag. De knop zal echter snel om moeten, want zondag hervat Roosteren de competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Roerdalen. Het zal dan waarschijnlijk zelf het spel moeten maken in een wedstrijd die gewonnen moet worden om bovenin de 4e klasse C te blijven meedraaien. Aftrap is om 14:00 uur op sportpark de Heilige Kamp, tot dan!