Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Gehavend RKHBS nipt voorbij RKTSV

 

Na het teleurstellende resultaat van afgelopen week tegen Voerendaal, ging de ploeg van Mike Zwartjes dit weekeinde op bezoek bij hekkensluiter RKTSV. Dit leek vooraf gezien niet een heel moeilijke opgave, maar gezien het feit dat liefst 6 spelers die normaal gesproken deel uitmaken van de eerste elf niet op het wedstrijdformulier stonden, waren er toch twijfels over hoe het zou verlopen deze namiddag.

 

Toen de laatste sneeuwvlokken waren verdwenen begon RKHBS goed aan de wedstrijd en was het al na 1 minuut raak. Na een aanval over rechts, waar Jeroen Bothmer zijn debuut maakte, werd de bal voor gegeven en weggekopt door de verdediging van RKTSV. De bal werd opgepikt door Rens Hahnraths, die zich niet bedacht en vanaf 25 meter afstand de bal vol in de kruising joeg. Een juweel van een doelpunt en een onverwacht snelle voorsprong voor de mannen van de Heerlerbaan. Na 5 minuten stuurde Roel Romeijn aanvaller Chendo Kolker diep, die zijn lob over de keeper op het dak van het doel zag belanden. Na een kwartier pikte Thymo Griesenbrock op de middenlijn de bal van de voet van de tegenstander en stoomde vrij richting doel. In de 16 meter aangekomen legde hij breed op de meegekomen Chendo Kolker die dan ook makkelijk binnen kon tikken. Een heel twijfelachtig vlagsignaal van de thuis-grensrechter leidde er echter toe dat de scheidsrechter van dienst het doelpunt afkeurde. Geen nood zou je denken want een minuut later lag de bal op de stip. Roel liet weer zien dat hij een prachtige pass in zijn benen heeft en stuurde Yosha Meessen diep. Deze bereikte met een fraaie voorzet Thymo Griesenbrock aan de tweede paal die de bal hard inkopte. Het leer kwam tegen de arm van een tegenstander en de scheids wees resoluut naar de stip. Rens Hahnraths liet het echter na de voorsprong en zijn eigen score te verdubbelen door de bal te slap in te schieten waardoor de goalie van RKTSV de bal kon pakken. Hierna gebeurde er zo goed als niets noemenswaardigs meer in de eerste helft ondanks een slotoffensiefje van RKHBS.

 

Na rust zette de thuisploeg meer druk, en moest RKHBS verder terug. Jesper Schings, die ook zijn debuut maakte kwam in de ploeg voor de licht geblesseerde Yosha Meessen. Waardoor Tom Romeijn naar links verhuisde en Soren Versleijen op de rechtsback plaats terecht kwam. De verdediging van RKHBS stond goed, en gaf zo goed als niets weg. In aanvallend opzicht kon een heel mooie aanval over rechts genoteerd worden. Soren Versleijen speelde Jesper Schings aan, deze legde af op Jeroen Bothmer die direct Jesper weer diep stuurde. Op de rechtsvoor positie kapte Jesper fraai een man uit en legde weer af op de meegekomen Jeroen die de bal scherp voor het doel trok. Hier kwam de inkomende Chendo Kolker net te kort om de bal tegen het net te koppen. Rico van der Reijden kwam in de ploeg voor de geblesseerde Rens Hahnraths. Even later stoomde Thymo Griesenbrock de 16 meter in en ging over het been van een tegenstander, maar de scheids zag er geen pingel in. Omdat RKHBS niet in staat was het duel in het slot te gooien, bleef de thuisploeg hopen dat er uiteindelijk een bal toevallig goed zou vallen. Vlak voor tijd werd nog een vrije trap vanaf links gevaarlijk voor het doel geslingerd, tot schrik van de trouwe supporters van RKHBS, maar de kopbal verdween naast het doel waardoor een gehavend RKHBS een minimale overwinning boekte tegen de hekkensluiter. Proficiat mannen, en op naar het carnaval. Alaaf!

Door: John Bothmer