Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Guido Leunissen nieuwe trainer van RKSV Minor met ingang van het volgende seizoen

De Zuid-Limburgse 1e klasser RKSV Minor heeft voor het seizoen 2017-2018 de opvolger voor de vertrekkende Gerard Douven vastgelegd. Voor de club een speciaal seizoen, daar men in 2018 haar 100-jarig jubileum zal vieren! De Technische Commissie o.l.v Pierre Winkelmolen schetste een profiel waarbinnen gezocht werd naar een talentvolle ambitieuze trainer. 

De keuze is gevallen op Guido Leunissen (37), in het dagelijks leven deeltijd werkzaam bij het  Paramedisch Centrum Oud-Geleen en als Trainer –Coach, waarbinnen hij zich allround heeft weten te ontwikkelen. 

De laatste jaren werkte hij bij o.a SV Meerssen, VV Hellas en liep hij stage bij Fortuna Sittard U19.  Dit jaar heeft de trainer, in lijn met de opleiding UEFA –A  aangetoond op het hoogste amateurniveau te kunnen werken, dit gebeurde met de Topamateurs van Kozakken Boys. 

Bij de Tweede Divisionist uit Werkendam werden uiteindelijk ook de praktijkexamens afgenomen en volgde december j.l het diploma. De spelersgroep aldaar was zeer te spreken over de werkwijze en communicatie. Daar Guido al vroegtijdig is moeten stoppen als actief voetballer, heeft hij al een flinke portie ervaring welke hij meeneemt in de nieuwe uitdaging bij de club uit Nuth. 

Danny Buijs: ’Guido heeft een uitstekende indruk gemaakt op mij tijdens de cursus en naast het voetballen. Een geweldig persoon met het hart op de juiste plaats en een trainer die heel goed weet wat hij wil.’ 

Guido: 'Minor is een nette club, heeft ambitie en mogelijkheden.’ 

Voorzitter Léon Pansters: ‘RKSV Minor is ervan overtuigd in de persoon Guido Leunissen de juiste man gevonden te hebben om de gevraagde doorontwikkeling te doen slagen. Er is de laatste jaren door veel mensen met hart en ziel geïnvesteerd in o.a. de afdeling jeugd. De revenuen komen in het zicht. Koen Snoeks is daar een mooi voorbeeld van.’  

Minor wil ook de getalenteerde voetballers in Nuth en omstreken de mogelijkheid bieden om op een relatief hoog amateurniveau de voetbalsport te kunnen uitoefenen. Daarin wil Minor zich onderscheiden. Spelers als Tom Maas, Raymond Buis en Robert Kok maken daar gebruik van en enkele jeugdspelers liggen op de loer. Guido Leunissen is in onze ogen, voor de fase waarin de club zich nu bevindt, de juiste persoon.  Hij heeft in zijn trainersloopbaan bij meerdere clubs laten zien dat hij gemotiveerde voetballers laat groeien door vertrouwen en persoonlijke aandacht.  

Bron/verslag : RKSV Minor