Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Handel de gelukkigste in derby tegen Boekel-Sport (verslag)!

 

Afgelopen zondagmiddag stond de wedstrijd Boekel-Sport tegen Handel op het programma. Beide teams hadden het zoet van een overwinning deze competitie nog niet geproefd, dus beide ploegen waren erop gefocust de tegenstander ditmaal af te troeven.

 

De derby, zo vroeg in het seizoen, was zelden goed, maar wel spannend tot de allerlaatste seconde.

 

 

 

Na te hebben genoten van het Boekels Volkslied, kon er worden afgetrapt. Van meet af aan nam de thuisploeg het initiatief. Al in de 9de minuut nam Jesse van Moorsel binnen de zestien het leer op de slof. De bal suisde over.

 

Boekel-Sport bleef de bovenliggende partij, zonder echt uitgespeelde kansen te creëren. Rechtsback Arne Bouwmans was in de 25ste minuut nog het dichtst bij, maar hij raakte de bal niet vol.

 

Handel kon er weinig tegenover stellen. Totdat Gijs Bexkens, met veel inzet, op het middenveld de bal veroverde. Bij gebrek aan een afspeelmogelijkheid haalde hij van ruim 30 meter genadeloos uit. Keeper Jesse Zwanenburg moest een antwoord schuldig blijven. Hem restte niets anders dan de bal uit het net te vissen. Tegen de verhouding in prijkte de 0 – 1 op het scorebord.

 

Even later leek Bexkens zijn trucje te herhalen. Ternauwernood lukte het Zwanenburg, de schuiver van afstand, corner te tikken.

 

In de laatste minuut van de eerste helft kropen de blauw-hemden door het oog van de naald. Na een vrije trap van rechts, rolde de bal op niet te missen afstand voorlangs, maar niemand slaagde erin het fatale tikje te geven.

 

 

 

In het tweede bedrijf was de eerste kans voor Handel. Jordy Beekmans pegelde over. Even later deed Merijn van Haandel namens Boekel-Sport hetzelfde.

 

Na ruim een uur was Tim Schuiers dichtbij de gelijkmaker. Met uiterste inspanning kon keeper Tijmen Brouwer zijn poging tot hoekschop verwerken.

 

Met een dubbele wissel en het naar voren sturen van Jelle Bouwmans probeerde de thuisploeg het tij te keren. Het leidde tot enkele hachelijke momenten, maar beide Handelse centrumverdedigers, Jordy Beekmans en Geert van den Bosch, bleken een rots in de branding.

 

Doordat Boekel-Sport risico moest gaan nemen, ontstond meer ruimte aan de overkant. De immer sleurende Rob Manders ging zo’n 10 minuten voor tijd, na een indrukwekkende solo, voor eigen succes. De bal even terugleggen was een betere optie geweest.

 

Ook de ingevallen Pim Bexkens had, met de 90 minuten al op de klok, de wedstrijd in het slot kunnen gooien. Oog in oog met Zwanenburg wist hij het net niet te vinden.

 

Diep in blessuretijd leek de gelijkmaker toch nog te vallen. Een Boekelse vrije trap had een scrummage in de 16-meter tot gevolg. Tergend langzaam leek de bal over de doellijn te rollen. Echter de paal stond aan Handels kant.

 

Onmiddellijk daarop vond scheidsrechter Verhagen het genoeg geweest en gingen alle blauw-witte armen de lucht in.

 

Met het nodige fortuin kan Handel een drie-punter op het conto bijschrijven.

 

 

Zondag, 15 oktober speelt Handel een thuiswedstrijd tegen Berghem-Sport: aanvang 14:30 uur

 

 

Onderschrift foto: Een fel duel met Jordy Beekmans in de derby Boekel-Sport tegen Handel

 

 

Tekst en foto verkregen door: Michel (VV Handel)