Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Handel door het oog van de naald!

Promovendus Olympia ’18 Boxmeer was de derde hoogvlieger op rij, waartegen Handel de strijd mocht aanbinden. Het verschil op de ranglijst was echter slechts één puntje, in het voordeel van de bezoekers.

Olympia startte voortvarend. Met goed, gevarieerd spel werd het blauw-witte doel belegerd. Over geluk had Handel niet te klagen. Al na vier minuten werd een van de gasten in stelling gebracht. Vrij voor doel wist hij geen raad. Twee minuten later kon keeper Tijmen Brouwer en pegel van dichtbij nog net met de voet keren. En ook na elf minuten kwamen de Eikenwallers goed weg na een gevaarlijk schot van rechts.

Olympia stapelde aanval op aanval. Handel slaagde er maar moeizaam in onder de druk uit te voetballen. Tot de twintigste minuut. Tijmen Brouwer trapte, bijna uit stand, een lange bal naar voren. De complete Boxmeerse afweer verkeek zich op de ver door zeilende bal. Als enige, schatte Jeff Rijksen de situatie wel goed in. Verdedigers en keeper probeerden nog uit alle macht het onheil te keren, maar met en teen was Rijksen de baas: 1 – 0

De fortuinlijke voorsprong hing aan een zijden draadje. Olympia hield het beste van het spel. Een aanval over rechts leidde tot een knap schot. Via de binnenkant van de paal kaatste de bal weer het veld in, maar een inkomende aanvaller mikte het leer voor open doel over.

Het rustsignaal van scheidsrechter Theunisz was meer dan welkom. Maar gezien het spelbeeld, was het vertrouwen in een goede afloop, wankel.

Even was er meer evenwicht de tweede helft. Handel had zelfs enkele mogelijkheden de voorsprong te verdubbelen. Het spel golfde op en neer. Stan Claassen van Olympia gooide er een indrukwekkende solo uit, maar vanuit een moeilijke hoek, ging hij voor eigen succes.

Na een klein uur strijden viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Een pegel stuitte via de onderkant van de lat terug en werd door Douwe Zwaan binnen gewerkt: 1 – 1

Dat was het sein voor de bezoekers om de duimschroeven nog verder aan te draaien. Met succes. Wederom Douwe Zwaan bracht in de 73ste minuut zijn ploeg op voorsprong: 1 – 2

Maar de blauw-hemden weigerden zich over te geven. De mouwen werden opgestroopt. Met veel opportunisme werd getracht toch nog een resultaat uit het vuur te slepen. Tot uitgespeelde kansen leidde het niet.

Maar met de 90 minuten al op de klok, gebeurde waar waarschijnlijk niemand nog in geloofde. Een strakke voorzet kwam tegen een arm. Resoluut wees de man in het zwart naar de stip. Penalty!

Jeff Rijksen trapte de bal vakkundig in de touwen: 2 – 2

Het laatst fluitsignaal liet niet lang meer op zich wachten. Een moeizaam, zwaarbevochten puntje, werd gekoesterd op D’n Eikenwal.

Volgende week speelt Handel een uitwedstrijd tegen Nooit Gedacht in Geffen

Onderschrift foto: Thijs Jeurissen dreigend bij een Handelse corner

Verslag door: Michel Jeurissen