Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

HBV Beers VR1 naar bekerfinale!

De voetbalsters van HBV spelen op zondag 21 mei de bekerfinale. Een fantastische en unieke prestatie. De Beerse vrouwen rekenden op tweede paasdag in de halve finale af met Venhorst VR1. De wedstrijd op sportcomplex Voskuilen eindigde in 0-3.

HBV VR1 kwam goed uit de startblokken. Janine Martens zette de ploeg van Mike van Vlodrop na een mooie aanval al vroeg op voorsprong. Even later mocht Rochelle Heijstek van dertig meter aanleggen. Haar fabuleuze vrije trap ging buiten bereik van de Venhorst-keepster tegen de touwen: 0-2.

Venhorst probeerde daarna wat van zich af te bijten, maar het lukte ze niet om de HBV-keepster Ellen Deenen (die de pijn verbeet en ondanks een blessure toch speelde) echt op de proef te stellen. Vlak voor het rustsignaal leek de wedstrijd al beslist. Na een goed opgezette Beerse aanval werd de bal door een Venhorst-speelster in eigen doel gewerkt: 0-3.

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide ploegen. Gescoord werd er echter niet meer en was de finale voor HBV 1 een feit. Wie de tegenstander wordt is nog niet bekend. Dat wordt op dinsdag 25 april bekend, want dan spelen de Zuid-Limburgse vrouwenteams van Schaesberg en Amstenrade tegen elkaar. 
 

Extra info: HBV VR1 staat bovenaan in de vijfde klasse, heeft vijf punten voorsprong op Vitesse'08 VR1 en heeft ook een grote kans op het kampioenschap en promotie naar vierde klasse. Op weg naar de bekerfinale werden de vierdeklassers Olympia VR1, NLC'04 VR1, EVVC VR1, Constantia VR1 en nu Venhorst VR1 al geëlimineerd.