Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

HBV en Robert van Mierlo na dit seizoen uit elkaar

BEERS - Vijfdeklasser HBV gaat op zoek naar een nieuwe trainer. De huidige hoofdcoach Robert van Mierlo vertrekt aan het einde van dit seizoen. Dat hebben beide partijen in goed overleg besloten. 

Van Mierlo (32) is bezig aan zijn derde seizoen als trainer van HBV. De Ossenaar begon in de zomer van 2017 op sportpark Calbroek aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Hij kwam in Beers allesbehalve in een gespreid bedje terecht, want tien basisspelers waren kort daarvoor vertrokken. Hij bouwde een nieuw team met een Beers karakter, waarbij het plezier in voetbal voorop stond. In zijn eerste seizoen werd op miraculeuze wijze degradatie ontlopen. In het tweede jaar waren er opnieuw de nodige spelersmutaties en lukte het HBV niet om zich te handhaven in de vierde klasse. Desondanks bleef het plezier en de gedrevenheid.

Momenteel staat HBV op een vijfde plaats in de vijfde klasse. De doelstelling is om dit seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. En daar hebben zowel HBV als Van Mierlo veel vertrouwen in. Een periodetitel behoort tot de mogelijkheden, maar ook het kampioenschap is nog binnen bereik. HBV gunt zijn huidige trainer een mooi afscheid, maar ook een nieuwe club die net zo bij hem past als HBV. "Want dat verdient hij. Robert heeft hier prima werk verricht!".