Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

HBV VR1 en HBV 4 donderen van roze wolk

BEERS - Door de verlengende maatregelen rond het coronavirus ging er dinsdagavond een streep door het amateurvoetbal. Voor het vrouwen- en vierde elftal van HBV zijn de druiven extra zuur.

HBV VR1 was dit seizoen oppermachtig in de vierde klasse. Alle dertien duels werden gewonnen, maar promotie naar de derde klasse blijft uit. De KNVB wijst immers geen kampioenen, promovendi en degradanten aan. Elke club begint volgend seizoen weer op zijn huidige niveau.

Ook HBV 4 kan het kampioenschap op zijn buik schrijven. De ploeg van Ramon Driessen en Koen van Gemert bivakkeert al jaren in de onderste regionen van het amateurvoetbal, maar presteerde juist dit seizoen voortreffelijk. De verrassende eerste plaats op de ranglijst levert nu geen titel als bekroning op.

Ralph Keijzers plaatst alles in het perspectief. De trainer van het vrouwenelftal werkt in Uden en heeft daar van dichtbij meegekregen wat COVID-19 kan aanrichten. "Enkele collega's zijn besmet geraakt of kennen mensen die er aan zijn overleden. Ik was niet verrast dat de KNVB heeft besloten het seizoen te beëindigen. De gezondheid van mensen gaat boven alles. Als de bond ons nu aangewezen had als kampioen had dat niet goed gevoeld. Ook zonder kampioensschaal ben ik trots op mijn team. Dertien wedstrijden op rij winnen met een doelsaldo van +51 is uniek. Wat de doelstelling voor volgend seizoen is lijkt me duidelijk."

Ramon Driessen vindt de keuze van de KNVB om het seizoen niet meer te hervatten volkomen begrijpelijk. "Er zijn momenteel belangrijkere zaken dan een potje voetbal. Toch is het jammer dat het seizoen zo eindigt. Het was mooi geweest eindelijk eens kampioen te worden. Gekscherend roepen we al jaren dat we bij een kampioenschap met het hele team naar Spanje op vakantie zouden gaan. We gingen er van uit dat dit toch nooit zou lukken. Dit jaar waren we goed op weg, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn," aldus de teamleider van "Ut Vierd."