Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Het bijzondere verhaal van Hein Raets, jeugdtrainer bij Schinveldx Arx/ICT

Dit bijzondere, mooie verhaal begint bij Roy Cornelissen, voorzitter van Schinveld/Arx ICT. Roy is, naast voorzitter, ook trainer van de JO13-1 van Schinveld Arx/ICT. Eind vorig jaar kreeg Roy een van Hein Raets, Hein wilde graag als jeugdtrainer aan de slag bij de vereniging. De echtgenote van Hein was net overleden en de winteravonden waren voor Hein kil, koud en donker. Hij voelde zich alleen en eenzaam en wilde graag  iets om handen hebben . Voetbal is Hein s grote hobby en passie en hij wilde zich graag inzetten voor de club.

Toevallig was er bij Roy in het jeugdteam een  vacature , Roy was alleen trainer van de JO-13 en kon wel versterking gebruiken bij zijn jeugdteam. Het mooie aan dit hele verhaal is dat Hein inmiddels 79 jaar is en binnenkort zijn 80e (!) verjaardag hoopt te vieren! Het verhaal wordt echter nog mooier 

De jongste zoon van Roy, Siem (10 jaar), is speler van de JO-13 van Schinveld/Arc ICT. Hein traint hiermee dus de 3e generatie Cornelissen. 

In 1967 was Hein trainer van de vader van Roy, Huub, die toentertijd in de A-jeugd speelde. In 1992 speelde Roy zelf in de A-jeugd, Hein was toen trainer van Roy. En nu, maar liefst 51 jaar nadat Hein de vader van Roy trainde, is hij de trainer van de zoon van Roy. 3 generaties onder dezelfde trainer, uniek!

Hein oogt jonger dan zijn kalenderleeftijd doet vermoeden, maar het is echt waar! Ondanks zijn hoge leeftijd is Hein enorm gedreven en bloedfanatiek. De 12 spelertjes uit het jeugdteam vinden Hein een geweldige trainer en hebben veel respect voor hem.

Een uniek verhaal van een mooie trainer, geen onbekende in de voetbalwereld. In het verleden was Hein onder andere actief bij Vesta, Walburgia en Conventus  03! Hij gaat al een hele tijd mee in de voetbalwereld en hopelijk zal hij ook nog een hele tijd doorgaan!

Via: Roy Cornelissen