Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Het Nieuwe Pupillenvoetbal bij MMC Weert een unieke “pilot’ voor de regio Weert

 

Enige tijd geleden organiseerde de KNVB een speciale informatie bijeenkomst om de plannen voor het nieuwe pupillenvoetbal te presenteren. Op deze bijeenkomst was ook MMC Weert aanwezig. Bij MMC Weert is men daarna druk in de weer gegaan om deze nieuwe wedstrijdvormen voor het pupillenvoetbal binnen de jeugdafdeling te bespreken met de coördinatoren, trainers en leiders.                                                                                                                       

 

Op zaterdag 17 december aanstaande wordt er daarom op het sportpark van MMC Weert een Pilot georganiseerd. Op die dag gaan we het Nieuwe Pupillenvoetbal testen. Een zaterdagochtend anno 2017/2018 simuleren. Samen met de voetballertjes, het kader en overige betrokken. 

 

Wat is het idee ? 

 

Het idee is dat pupillen vaker aan de bal komen. De bal is, zoals Johan Cruijff ooit zei, een essentieel onderdeel van het voetbal. Om jonge voetballertjes vaker aan de bal te krijgen, is het plan om de wedstrijdvormen voor de pupillen van 5 tot en met 11 jaar aan te passen aan de leeftijd. In het kort: hoe jonger de kinderen, des te minder spelers en des te kleiner de veldjes. 

 

Waarom ? 

 

In het kader van het plan ‘Winnaars van Morgen’ deed de KNVB uitgebreid onderzoek naar de optimale wedstrijdvormen voor pupillen. Daarbij is onder meer gekeken naar experimenten, het buitenland en naar andere sporten. Het uitgangspunt was altijd het voetballertje zelf: wedstrijdvormen die het beste aansluiten op hun plezier en ontwikkeling. 

 

Uit het onderzoek blijkt dat door de nieuwe wedstrijdvormen voetballertjes op jonge leeftijd meer voetbalhandelingen per wedstrijd hebben en dat de nieuwe wedstrijdvormen een positief effect hebben op het spelplezier. 

 

Informatie ! 

 

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deze belangrijke dag bij te wonen. De pilot start op zaterdag 17 december om 9.30 uur op de sportvelden van MMC Weert (Sportpark Graswinkel, Fuutstraat 4).  

 

Voor vragen of opmerkingen kan men contact opnemen met:

Bert van Pelt (aavanpelt@gmail.com) 

 

Voor verdere informatie kijk je op de website van MMC Weert:

www.mmcweert.nl/actueel-nieuws/het-nieuwe-pupillenvoetbal-bij-mmc-weert

 

of op de website van de KNVB:

www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/20526/nieuwe-opzet-pupillenvoetbal-wat-waarom-en-hoe