Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

In De Wandelgangen sprak met de eigenaren van In Balance Podotherapeutisch Centrum!

Twee jonge enthousiaste ondernemers, beiden met een voetbal hart, gaan gezamenlijk een nieuwe uitdaging aan en zijn gestart met een nieuwe podotherapie praktijk “In Balance Podotherapeutisch Centrum“ te Hoensbroek. In De Wandelgangen was te gast bij Kail Snackers en Marvin Breemer, amateurvoetballers, die een podotherapie praktijk “In Balance Podotherapeutisch Centrum“ op het Horstplein 15 te Hoensbroek geopend hebben.

Het werd een boeiend gesprek met twee jonge mensen die vol enthousiasme en passie over hun nieuwe uitdaging spreken.

Laten wij deze twee ondernemers aan U voorstellen. 

Kail Snackers:
Is op 17 maart 1989 geboren in Heerlen, waar hij nog steeds woont met zijn partner Amanda.

Hij heeft gestudeerd voor middenkader functionaris in infratechniek. Maar hij koos daarna toch voor een geheel andere richting, de gezondheidszorg, waarin zijn vader en broer ook actief zijn. Hij heeft een jaar fysiotherapie gestudeerd, om uiteindelijk de studie beroepsopleiding voor podotherapie te volgen. Zijn maatschappelijke loopbaan is begonnen bij de organisatie waarin zijn huidige partner, Marvin Breemer, ook mede-eigenaar was. Vervolgens heeft hij gewerkt als parttimer bij BORGinsole en daarnaast heeft hij een eigen praktijk.

Marvin Breemer:
Geboren in Heerlen op 15 januari 1986. Hij woont met zijn vriendin Dorien in Voerendaal.

Heeft de opleiding CIOS gedaan en vervolgens de beroepsopleiding podotherapie in Eindhoven. Ook heeft hij de opleidingen post bachelor sportpodotherapie, manueel therapie en echografie voltooid.

Zijn loopbaan is begonnen in een praktijk in Maastricht, om vervolgens mede eigenaar te worden bij een praktijk met vestigingen in Geleen, Landgraaf en Brunssum. En nu dus samen met Kail hun eigen praktijk.

Waar hebben jullie elkaar leren kennen?

Kail: Dat was toen ik stage ben gaan lopen bij Marvin.

Waarom kwam het idee bij jullie om op eigen benen te gaan staan?

Elk ondernemend persoon zal de drang hebben om zelfstandig te werken en niet voor een werkgever. De voordelen hiervan zijn om je eigen ideeën, passie en mogelijkheden te implementeren in de praktijk waarbij rekening gehouden dient te worden met de eisen van de beroepsverening. Wij zijn beide ondernemende types en daarom was deze stap de meest logische.

Hoe belangrijk is deze stap voor jullie ?

Marvin:
Ik heb geleerd uit het verleden en dat kunnen we nu in de praktijk uitvoeren. Ik heb gezocht naar de (wetenschappelijke) onderbouwing van het handelen en behandelen binnen de podotherapie en de sport. Met dit nieuwe concept binnen de podotherapie heb ik deze gevonden.

Kail:
Voor mij is het de beste stap die ik tot nu toe heb gemaakt!

Omschrijf eens de activiteiten van In Balance Podotherapeutisch Centrum?

In Balance Podotherapeutisch Centrum staat voor kwaliteit van onderzoek tot materialen gericht op sport met de nadruk op blessure/preventie. Wij werken met state of the art technologie en software, gestandaardiseerd en geprotocolleerd. Ganganalyses worden opgenomen middels 6 high speed camera's i.c.m. software om deze beelden te analyseren.

En er worden zowel dynamisch als statisch metingen verricht. Mocht er zooltherapie toegepast worden, zullen de metingen zowel statisch als dynamisch verwerkt worden in deze therapie.

Als dit traject doorlopen is, analyseren wij met de patiënt de beelden en dan tot slot geven wij advies of verwijzen wij door naar andere disciplines binnen de zorg.

Wie zijn jullie doelgroepen ?

Mensen met voet gerelateerde klachten, (top)sporters en kinderen . Maar ook BVO`s, wij hebben binnen de jeugdafdeling van Roda JC screenings uitgevoerd en dat is buitengewoon goed bevallen. Ook willen wij onze diensten aanbieden aan amateurverenigingen.

Amateurverenigingen kunnen ook direct contact met ons opnemen voor advies.

Hoe ziet een veldscreening er uit?

In een speciaal opgezet protocol wordt een ganganalyse uitgevoerd, waarbij gelet wordt op een aantal onderdelen. Hierin wordt de speler gevraagd om een uitgezet parcours te volgen in wandelen en hardlopen. De onderdelen die gescreend worden zijn: voet, knie, heup en rug biomechanica. Deze veldscreenings worden dan ook met een high speed camera gefilmd die achteraf geanalyseerd worden. De sporter, waarbij risicofactoren op een blessure aanwezig zijn, krijgt een advies voor aanvullend onderzoek.

Waar ligt jullie ambitie met deze praktijk?

Onze ambitie is om uit te groeien tot een stabiele praktijk waar je in deze regio niet om heen kunt , het geven van kwalitatief goede zorg en advies. Kwaliteitsbeleid staat bij ons hoog in het vaandel.

We weten dat we er keihard voor moeten werken, prima toch, wij doen dit met veel passie en plezier!

Dus jullie podotherapeutisch centrum In Balance staat voor?

Professionele ganganalyse middel een State of the art High-speed camera system, Gepatenteerde 3D-technologie.Volledig op maat gemaakt unieke en functionele zool. Perfectie van onderzoek tot aflevering en nazorg, volledig gebaseerd op biomechanische service op maat.

Dan iets anders, jullie zijn nog steeds actief als voetballer, Kail bij NEC`92, dat uitkomt in klasse 5B, en Marvin speelt bij de koploper RKSV Minor in Klasse 1D. Zit toch wat verschil in?

Kail (gekscherend):
Ik heb de looks en Marvin het voetbaltalent.

Bij welke verenigingen hebben jullie gevoetbald?

Kail:
Ik ben begonnen bij de jeugd van SV Limburgia , vervolgens ben ik naar SV Langeberg gegaan en mijn volgende stap was naar NEC’92 waar ik nog steeds voetbal.

Marvin:
Ik ben begonnen met voetballen bij de jeugd van RKSV Bekkerveld, toen RKVV Voerendaal, vervolgens naar RKSV Minor, toen naar SV Heerlen (het huidige Sporting Heerlen) en nu weer bij RKSV Minor in Nuth.

Welke trainers hebben jullie meegemaakt?

Kail:
Onder andere Paul Bisschops, ongeveer 4 jaar denk ik, Rene Cobben en nu Armand Mingelers, een goede trainer en een heel fijn mens.

Marvin:
Marcel Krijnen, Henk Verheezen, Roger Knarren, Pedro Ricksen, Glen Goulding en nu is mijn trainer Guido Leunissen.

Tot slot, waar zien we jullie over 10 jaar?

In onze eigen Praktijk en we hopen dan een belangrijke rol te spelen in de topsport wereld!

We hebben kennis gemaakt met twee jonge ondernemers, die beide weten wat ze willen. Afgelopen uren ben ik onder de indruk geraakt van de passie waarmee beide mannen praten over hun nieuwe uitdaging, maar ook over de behandel methodes en hun kijk naar de toekomst.

Het was een boeiend en leerzaam gesprek, dat inzicht heeft gegeven op de nieuwe innovatieve manier van podotherapeutisch handelen.

Wij danken Kail en Marvin voor het gesprek en wensen hen veel succes met alles wat zij nog gaan doen.

TEKST EN INTERVIEW
HEIN SMITH