Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Interview met Danny Das, SV Marvilde 1

 

Danny Das is dit seizoen begonnen aan zijn zesde seizoen bij  SV Marvilde. Das begon met voetballen bij Veloc, dat even later fuseerde met Gestelse Boys tot VV Gestel. Daarna heeft Das de overstap gemaakt naar UNA. Na zijn avontuur bij UNA besloot hij voor SV Marvilde te gaan spelen.

Vorig jaar was een geweldig jaar voor de club van Sportpark Jongelingsveld. Ze promoveerde in een jaar, dat ook nog eens het jubileumjaar voor de club was. Das hierover: 'Het was geweldig om in het jubileumjaar van de club voor het eerst in de clubhistorie te promoveren naar de Eerste klasse. Wij hebben een spelersgroep die al geruime tijd met elkaar speelt bij SV Marvilde en altijd hebben wij het gevoel gehad dat er meer in zat dan wat wij tot dan toe hadden bereikt. We deden al geruime tijd mee om het kampioenschap, maar ieder jaar moesten wij weer afhaken in de eindfase van de competitie. Ook afgelopen seizoen leek het weer zo'n seizoen te gaan worden. Het kampioenschap leek verspeeld, maar ook onze concurrenten morsten punten. Door een sterke reeks aan het einde van het seizoen word je nog kampioen met 4 punten voorsprong. Dit is uiteraard goed gevierd!’

SV Marvilde speelt dit seizoen voor het eerst in haar historie in de Eerste Klasse. Voorheen waren ritjes naar Oerle en Eersel heel normaal en wisten de trouwe supporters makkelijk de wedstrijden van hun SV Marvilde te vinden. Dit jaar wordt het een stuk verder rijden voor de club uit de wijk Meerveldhoven. SV Marvilde speelt wedstrijden van Goes tot Nijmegen. 'Op Beerse Boys, Brabantia en Nemelaer na, hebben wij nog nooit eerder tegen deze tegenstanders gespeeld. Veel weten wij ook niet van deze clubs. Hun ook niet van ons en ik zie dat als een voordeel. Wij zijn het sterkste als we uit kunnen gaan van onze eigen krachten. Ik hoop dat wij dat dit seizoen kunnen laten zien'.

Op de vraag wat de doelstelling is van de club uit Veldhoven is de 27 jarige Das duidelijk.' Onze doelstelling is handhaving in de Eerste klasse. Een eindpositie in het 'linker rijtje' zou helemaal een mooie prestatie zijn. Mijn eigen doelstelling is om zo snel mogelijk goed fit te worden. Ik heb de ontknoping van het vorige seizoen moeten missen vanwege een blessure. Ik hoop dat wij dit seizoen kunnen verrassen'.

Danny Das verruilde zes jaar geleden UNA voor een avontuur bij SV Marvilde. Dat bleek een goede keuze te zijn, want Das heeft het goed naar zijn zin bij SV Marvilde.' Als onze huidige spelersgroep bij elkaar blijft zie ik mijzelf nog wel even voor deze club spelen'.