Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Interview met de trainer en beide aanvoerders van Bekkerveld 2, die in de bekerfinale staan!

Zondag 3 juni, sportpark Deurne, aanvang 14:30 uur, de bekerfinale tussen: Bekkerveld 2 – Venray 2

Bij deze het verhaal achter de wederopstanding van Bekkerveld 2. In de winterstop stond Bekkerveld 2 met maar 7 punten stijf onderaan en degradatie dreigde. Nu,  bijna aan het einde van het seizoen is het hun gelukt om degradatie te voorkomen en speelt Bekkerveld 2 ook komende seizoen in de hoofdklasse.

EEN PUIKE PRESTATIE, GEVOLGD DOOR LEUK FEESTJE !

Maar er is meer, naast handhaving is er nog de bekerfinale , dik verdiend . Het was geen gemakkelijke route met name de thuiswedstrijd in de halve finale tegen VV Helden. Bekkerveld kwam met 0 – 3 achter maar maakte het onmogelijke waar , zij bogen de achterstand van 0 – 3 om naar een 5 – 3 overwinning en staan dus terecht in de beker finale tegen Venray 2. In De Wandelgangen , had een ontmoeting met trainer Niels Franzen en de beide aanvoerders Sil Lardinois en Antwan Werink.


Trainer Niels Franzen en de beide aanvoerders: Sil Lardinois en Antwan Werink

Laten we beginnen met het voorstellen van de trainer Niels Franzen , hij is dit jaar voor het eerst trainer van een senioren team, Bekkerveld 2.

Wie is ?

Ik ben op 10 juni 1987 geboren in Kerkrade. Gewoond in Landgraaf. En ja, het bestaat nog : ik heb mijn vriendin Desi ten huwelijk gevraagd , nu zijn we verloofd en volgend jaar gaan we trouwen.

Opleidingen ?

Lagere school : de Speurneus in Waubach , vervolgens middelbaar onderwijs Eijckhagen College in Landgraaf en daarna een HBO opleiding , social work , in Sittard.

Werkzaam bij ?

Jeugdzorg Sonar in Heerlen.

Trainer diploma ?

TC 3. Dat heb ik behaald bij WDZ waar ik toen jeugdtrainer was.

Gevoetbald bij ?

SVN Landgraaf waar ik ook jeugdtrainer ben geweest

Dan Sil Lardinois:
Hij is 26 jaar, heeft een relatie, is woonachtig in Bekkerveld, studeert Ergo Therapie aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen en voetbalt al 16 jaar bij Bekkerveld .

Antwan Werink:
Is 23 jaar, woont in Heerlen en is werkzaam als Global Customer Implementation Analyst bij DHL. Hij is 14 jaar lid van Bekkerveld, speler en trainer van jeugdteam.

Omschrijf eens jullie ervaring van het afgelopen seizoen.

Aan het begin van het seizoen zijn er enkele spelers weggegaan en moesten we een nieuw team opbouwen. Dus er kwamen een aantal nieuwe spelers en een nieuwe trainer. En dat had/heeft tijd nodig gehad. Tussendoor werden we geconfronteerd dat er nog enkele spelers vertrokken. En als spelers van het eerste vertrekken, werkt dat door op het tweede team. Dus met de winterstop stonden wij met 7 punten onderaan. Maar er was geen paniek.

Trainer Niels Franzen:

Er was en is rust binnen de vereniging en we moesten verder. We hebben een enorme steun gehad van onze hoofdtrainer Cooky Voorn en ook van Jan Datema, zij hebben altijd de rust bewaard. Ik was blij met deze ervaren mensen.

Wij hebben jeugdspelers bij ons team gehaald, sommige waren nog B speler, en onze sterkhouders hebben de ploeg bij de hand genomen. Er ontstond een hecht collectief. Een goede mix van ervaren spelers zoals: Sjoerd – Antwan – Sil – Danny en de jeugd. Een speler van 15 jaar heeft zijn debuut  gemaakt. We hebben een lijn uitgezet en zijn deze blijven volgen. De verdediging stond na de winterstop als een huis en voorin werden de doelpunten wel gemaakt door onder andere Danny en Sil. Maar het geloof groeide bij de spelers en bij mij, men motiveerde elkaar, dat was een mooie en positieve ervaring. We hebben het met z`n allen geflikt, van een degradatie plek naar plaats die recht geeft op handhaving en dus volgend seizoen speelt Bekkerveld 2 weer hoofdklasse, want spelen in de hoofdklasse is goed voor de doorstroming van spelers. Waarvan akte !

Een groot compliment voor de jeugdopleiding is wel op z`n plaats, zij maken het mogelijk dat talenten doorstromen naar senioren.

Sil, jij met je ervaring omschrijf jullie trainer eens.

Na 3 jaar Roy Vervoort te hebben gehad als trainer van Bekkerveld 2, kwam Niels aan het begin van dit seizoen als beginnend trainer bij ons. En vanaf dag één was er wel een klik. Niels is een trainer van de dialoog. Hij is een trainer met zijn eigen kwaliteit, hij staat midden in de groep, maar als het moet dan staat hij er boven. Spelers kunnen ook hun zegje doen en hij houdt van humor en van plezier, ook tijdens de trainingen. Daarnaast is hij ook verbindend, een mensen mens. Dat is ook een kwaliteit. Hij ligt dan ook goed in onze groep.

Wat is de kracht van het team ?

Het is een collectief, een team dat zijn verantwoordelijkheden neemt. Het elftal heeft de juiste mix gevonden tussen jong en oud , Danny als oudste met 33 jaar en het jeugdspelertje van 15 jaar , en dan lachend Danny kon bijna zijn vader zijn. Het is een geheel geworden , de sfeer is altijd goed gebleven en eh belangrijk is ook dat men graag bij de vereniging wil zijn. Kortom het staat en we zijn klaar voor de bekerfinale.

Laten we naar de bekerfinale gaan, dit is niet de eerste maal dat jullie in de finale staan ?

Nee, wij hebben in 5 jaar 3 maal in de finale gestaan, maar de beker nog nooit gewonnen.

Dus?

Wordt het tijd om dit nu te gaan veranderen en de beker mee naar Bekkerveld te nemen!

Wat weten jullie van  jullie tegenstander Venray 2?

Het is een heel goed team dat in de eerste klas kampioen is geworden en volgend seizoen bij ons in de Hoofdklasse erbij komt. Dat zegt genoeg over hun kracht. Maar wij hebben ons goed voorbereid.

Ook binnen de vereniging leeft deze finale al, sponsoren hebben er voor gezorgd dat wij met een bus naar Deurne gaan en de beker koorts stijgt al langzaam naar z`n hoogtepunt.

Als we de beker winnen dan …

Dan krijgt onze trainer een tattoo, en daar is het plezier en humor weer , met de bijnaam van Antwan: Theo. We weten niet of zijn toekomstige bruid dit al weet .

En we gaan met z`n allen op de platte kar en natuurlijk feesten. Feesten is immers ook belangrijk, dat kunnen wij op eredivisie niveau.

We nemen afscheid van Niels , Sil en Antwan , het was een leuke kennismaking met een jonge trainer en zijn twee aanvoerders.

Tekst en interview
HEIN SMITH.