Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Interview met Math Joosten (trainer VV Hegelsom) in aanloop op de derby tegen Meterik!

Aanstaande zondag staat er een derby op het programma in de gemeente Horst aan de Maas. Hegelsom 1 neemt het thuis op tegen het 4 kilometer verder gelegen Meterik 1. Deze wedstrijd stond voor de winterstop ook al op het programma in Meterik, toen werden de punten gedeeld: 1-1. Een interview met de hoofdtrainer van de nummer 12 uit de Vierde Klasse E, met het oog gericht op aanstaande zondag, Math Joosten.

 


Wat doet Math Joosten in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik werkzaam als automonteur bij garage Maashorst in Meterik.

Heeft u vroeger gevoetbald/getraind?
Ik heb vroeger gespeeld bij Wittenhorst, Melderslo en Venlosche Boys op de linksbuiten positie. Daarna heb ik de jeugd (F1, E1, D1, C1, B1) van Wittenhorst getraind en vervolgens ook het tweede elftal van Wittenhorst. Voordat ik bij Hegelsom aan de slag ging heb ik nog een half seizoen Melderslo getraind, waarmee ik promoveerde naar de Vierde Klasse.

Wat is uw relatie met voetbal of met de voetbalclub Hegelsom?
Voetbal is in mijn ogen nog altijd de leukste sport die je kunt beoefenen. Helaas wordt daar door de jeugd van tegenwoordig anders over gedacht, maar dat zal ook te maken hebben met de tijd waarin we nu leven. Een relatie met Hegelsom heb ik eigenlijk niet, of het moet uit vervlogen tijd zijn, heel even heb ik er ooit een vriendinnetje gehad.

Wat maakt Hegelsom een mooie club?
Hegelsom is een hechte vereniging die hard aan het werken is om hoger op te komen. Iedereen binnen de vereniging werkt hier hard aan mee en Hegelsom doet dat niet te vergeten onder leiding van een geweldige kok aan boord.  

Hegelsom bevindt zich momenteel op een 12e positie, met 11 punten uit 12 wedstrijden, wat was vanuit de club de doelstelling die u als trainer voor dit seizoen meekreeg?
Ik denk dat bij iedere club die promoveert handhaving de doelstelling is in eerste instantie, al moet je in mijn ogen altijd proberen het hoogst mogelijke te bereiken en vooral niet te snel tevreden te zijn met hetgeen wat je hebt.

Vorig seizoen promoveerde Hegelsom naar de Vierde Klasse. Dit was alweer bijna 15 geleden dat dit voor het laatst gebeurde. Hoe heeft u het hele traject van promotie ervaren in de drie jaar dat u trainer bent bij Hegelsom?
Ik had al vanaf het begin af aan de overtuiging dat promotie moest kunnen en dat het er zeker inzat. In de loop van het seizoen ging de groep er ook in geloven en door een geweldige laatste periode en twee goede nacompetitiewedstrijden te spelen en te winnen werd het doel bereikt.

Aanstaande zondag de derby thuis tegen Meterik 1. Wat verwacht u van deze wedstrijd?
In principe staat Meterik in verliespunten maar vier punten achter op koploper Melderslo dus ze zullen erop gebrand zijn om de punten uit Hegelsom mee te nemen, maar daarentegen willen wij de punten kost wat kost in eigen huis houden dus het zal een enerverende strijd worden tussen de buurtdorpen.

Wat maakt het eerste elftal van Hegelsom sterk?
Hegelsom heeft een sterk collectief met diverse spelers met verschillende kwaliteiten die het verschil in de wedstrijd moeten kunnen maken. Deze diversiteit in het elftal is erg goed en daarmee kunnen we het menig tegenstander lastig maken.

Hegelsom beschikt daarnaast als een van de weinige clubs in de Vierde Klasse over een echte harde kern (de supporters). In hoeverre steunt deze harde kern jullie bij thuiswedstrijden?
Zowel in uit- en thuiswedstrijden zijn ze aanwezig met vlaggen en wimpels en laten zich horen. Helaas is het vuurwerk en de rookgordijnen de laatste tijd niet meer aanwezig, maar dit heeft meer te maken met mensen van de staat die deze leuke dingen in beslag hebben genomen, wat ik zelf erg jammer vind. Ik vind het geweldig om te zien hoe deze harde kern zich keer op keer weer inzet voor ons team.

Aanstaande zondag wordt er om 14:30 uur afgetrapt op Sportpark Wienus in Hegelsom.

Interview: Bas van de Braak