Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Interview met redacteur Dionne Vasmeer, bekend van de rubriek ‘Dames onder de lat’!

 

Wij van In De Wandelgangen zijn constant actief om onze site steeds actueler te maken en daar kunnen wij versterking goed bij gebruiken. Vandaag stellen we aan U voor aan de derde van een aantal correspondenten die aangegeven hebben de uitdaging bij In De Wandelgangen aan te willen gaan. Vorig jaar heeft ze de rubriek ‘Dames onder de lat’ al vormgegeven, en ook dit seizoen gaat ze verder: Dionne Vasmeer.

 

Dionne gaat ons team versterken, zij zal zich bezighouden met het damesvoetbal. Dionne is niet helemaal onbekend bij In De Wandelgangen ,velen kennen haar van de leuke interviews die staan bij ‘Dames onder de lat’ . Maar vanaf heden zal zij bij het “team Zuid“ van In De Wandelgangen het damesvoetbal en het nieuws hierover gaan volgen. Het sluit aan bij haar hobby , Dionne is namelijk doelvrouw van Fortuna`54 dat uit komt in de hoofdklasse.

 

Wie is?

 

Mijn naam is Dionne Vasmeer en ik ben op 31 mei 1995 geboren in Maastricht. Ik woon bij mijn ouders in Valkenburg samen met mijn tweelingzus Anouk. Zij gaat echter over twee weken met haar vriend op zichzelf wonen.

 

Maatschappelijke loopbaan?

 

Ik heb  de afgelopen twee jaar les gegeven ,wiskunde, maar vanwege een geweldige regel binnen LVO moet ik nu een half jaar eruit voordat ik een nieuw contract kan krijgen. Op dit moment werk in bij Fun Valley in Gronsveld ,waar men tal van activiteiten kan uitvoeren zowel in- als outdoor.

 

Opleidingen?

 

De lagere school in Valkenburg, de Plenkert, middelbaar onderwijs op het Stella Maris College in Meerssen. Gevolgd door een hbo-studie, de lerarenopleiding bij Fontys te Sittard richting wiskunde. Deze opleiding heb ik succesvol afgesloten. En op dit moment volg ik HBO Lerarenopleiding Lichamelijk Opvoeding (ALO) in Utrecht. Ik hoop over 3 jaar ook deze opleiding voltooid te hebben.

 

Gevoetbald bij?

 

Toen ik 12 jaar ben ik begonnen op de D2 bij de voetbalvereniging Walram uit Valkenburg. Ik heb hier gespeeld tot en met de B jeugd, maar ik speelde ook op zondag met dames 1 mee, zij speelde in de 4e klasse. Tijdens een talentendag bij Fortuna Sittard werd ik gevraagd of ik bij hen wilde komen spelen en dat heb ik ook gedaan. Eerst maar 1 seizoen, toen ben ik in verband met het naderende afstudeerjaar terug gegaan naar Walram en na het behalen van mijn diploma ben ik vorig seizoen terug gekeerd bij het huidige Fortuna `54 dat ondertussen uitkomt in de hoofdklasse.

 

Wanneer wist je dat je keepster wilde worden?

 

Eigenlijk al vanaf mijn lagere schooltijd. Ik voetbalde heel vaak op schoolplein en stond toen ook al in de goal. Maar het heeft nog 4 jaar geduurd voordat ik naar een voetbalvereniging mocht.

 

 Welke trainers heb je meegemaakt?

 

Ik heb er toch al een aantal versleten, enkele minder prettig en enkele waar ik nog steeds contact mee heb. Bij Fortuna Sittard kreeg ik voor het eerst te maken met vrouwelijke trainers, waren het twee dames Anika Pluijmen en Liv Aerts, een hele leuke ervaring. Liv speelt overigens nu bij Borussia Mönchengladbach. Ondertussen bij Fortuna `54 alweer voor het tweede jaar Sandra Swinkels en Björn Salden.

 

Mooiste herinnering aan een vereniging?

 

Dat is voor mij toch Fortuna`54/ Fortuna Sittard! Het voetbal is voor mij meer dan een spelletje, ik wil altijd winnen en liefst met goed voetbal.

 

Oefen je nog meer sportieve activiteiten uit naast het voetbal?

 

Op mijn achtste ben ik begonnen met volleybal, dat heb ik tot aan vorig seizoen nog kunnen combineren, maar helaas zit dat er (bijna) niet meer in.  En het leuke was dat mijn eerste trainer hierbij de huidige teammanager van Bekkerveld was Tom Pouls (interview van een aantal weken geleden). Ik vind in principe elke sport wel leuk en kan het meestal ook wel redelijk, maar kom me alsjeblieft niet aan met handbal…

 

Wat is de doelstelling bij Fortuna`54?

 

Die is heel duidelijk , een periodetitel pakken of misschien wel meer  en als het dan even kan via de nacompetitie promoveren naar de topklasse.

 

En op langere termijn zijn de ambities binnen Fortuna`54 denken aan de eredivisie.

 

En dan de vragen van …

 

 1. Karakter?

  Teruggetrokken met een duidelijk wil

 2. Levensmotto?

  Veni-Vidi-Vici. Ik kwam, ik zag en overwon!

 3. Bewondering voor?

  Mijn ouders.

 4. Spijt van?

  Na enig nadenken , dat ik te laat begonnen ben met voetballen en dus misschien wel de belangrijkste jaren bij de jeugd gemist heb.

 5. Angst voor?

  Dat ik mijn sportieve carrière zou moeten beëindigen vanwege een blessure

 6. Hobby`s?

  Naast voetbal en volleybal ook nog muziek. Ik speel al behoorlijk wat jaren trompet. Of ik in verenigingen speel? Ja bij de harmonie in Valkenburg , de blauwe en niet de rode. En ik speel sinds kort ook nog bij de fanfare uit Arensgenhout: St. Clemens.

  Mijn vader is overigens de vaandeldrager bij de blauwe uit Valkenburg waar ben ik uiteraard erg trots op ben.

 7. Ambities?

  Ik zou het vet vinden om richting eredivisie te kunnen. De kortste weg hier naar toe is natuurlijk via Fortuna `54 , dus ik zal er alles aan doen om een vaste waarde te worden en blijven.

 8. Carnaval of wintersport?

  Wintersport, al komt dat er vaak niet van.

  Afgelopen carnaval ben ik met de Keeperzacadamie naar een keeperskamp in Valencia geweest en voor dit jaar staat Sevilla op de planning

 9. Slechte eigenschap?

  Ik kan niet tegen mijn verlies en ben dan meestal de rest van de dag niet te genieten…

 10. Schouwburg, boek of film?

  Alle drie niet, geef mij maar een bal, waarvan akte!

 11. Avondje stappen of etentje?

  Stappen absoluut niet dus dan maar een etentje .

 12. Bier , water of wijntje?

  Ik drink geen alcohol, dus blijft er water over.

 13. Wie zijn je voorbeelden?

  José Manuel Reina van Napoli. Ik draag ook bij voorkeur hetzelfde rugnummer als hij: 25.

 14. Krijg inspiratie van?

  Dan valt er even een pauze , slok thee en dan is de reactie ik zou het echt niet weten.

 15. Wat zou je absoluut nog eens willen gaan doen?

  Backpacken en een rondreis door Amerika.

 16. Ultieme doelstelling?

  Gezond oud worden en om alles uit mijn carrière gehaald te hebben en later met een goed gevoel later hierop terug te kijken.

 17. Tot slot , waar zien we je over 10 jaar?

  Als het goed is in Limburg met een leuke baan en op niveau nog steeds voetballen.

 

Het was een leuk gesprek met een zeer sportieve en ambitieuze dame. Zij is duidelijk een winnaar, gedreven met een duidelijke visie over haar toekomst zowel maatschappelijk als sportief. En wij van in de wandelgangen verheugen ons op de samenwerking met Dionne.

 

Tekst en interview
H
EIN SMITH