Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Interview met Steven Barten

Dit seizoen komt zijn oude club EVV uit in de derde divisie. EVV, dat net als 6 andere teams alle seizoenen in de Topklasse meemaakte, moest vorig seizoen pas op de plaats maken en miste daardoor de tweede divisie. Zijn eveneens oude club UNA haalde de tweede divisie wel, al verliep dit alles dan makkelijk.

Steven Barten vindt het mooi dat de Tweede Divisie is ingevoerd dit seizoen. 'De invoering van de Tweede Divisie is een mooie en logische stap voor het voetbal in Nederland. De Topklasse heeft het amateurvoetbal aantrekkelijker gemaakt voor de supporters. Door de Tweede Divisie is het niveau van de zaterdag en zondag amateurs achterhaald. Voor voetballers is spelen in een topcompetitie natuurlijk prachtig.’ Wel vind Barten het jammer dat de beloftenteams zijn toegetreden in de competitie. 'Ik vind het zonde dat de tweede elftallen van de betaald voetbal clubs mogen instromen in deze competitie, die hebben toch een andere cultuur en beleving'.

Bij de Derde Divisie heeft de oud voetballer zijn twijfels. 'Bij de Derde Divisie heb ik zo mijn twijfels. Als voetballer zou ik dan in de Tweede Divisie of liever in de buurt gaan voetballen. In deze competitie heb je het nadeel van landelijk spelen en dat er op het eerste gezicht geen leuke wedstrijden bij zitten.

Op de vraag wat hij van EVV verwacht dit jaar, vindt hij het moeilijk in te schatten. 'Ik heb EVV de laatste jaren niet meer zo goed gevolgd als ik eerlijk ben. Ik hoop dat ze bovenin mee kunnen draaien in de Derde Divisie'. Vorig seizoen miste EVV dus de slag om mee te gaan naar de Tweede Divisie. Dat heeft Steven Barten niet verrast. 'EVV is een relatief kleine vereniging met een kleine groep mensen. De laatste paar jaar hebben ze maximaal gepresteerd met beperkte middelen.’

Voor UNA is Barten optimistisch. 'Ik verwacht dat UNA na de winterstop gaat spelen bij een plek in de top 8, aangezien ze een geweldige groep en een slimme trainer in huis hebben. Als het eenmaal draait in Zeelst is het showtime en kunnen de jongens het publiek zeker gaan vermaken.’ Ook heeft Barten gespeeld bij het Groesbeekse De Treffers. 'Ook De Treffers zal niet bang hoeven te zijn voor degradatie. Die club heeft zoveel middelen en kent zoveel zelfverzekerdheid. De cultuur bij deze club is ook zo mooi.’

Sinds dat Barten gestopt is, houdt hij het voetbal wat minder bij. 'De standen en uitslagen volg ik niet echt meer. Af en toe ga ik nog wel eens bij UNA kijken. Dat komt omdat mijn zoontjes echte UNA fans geworden zijn en dat is leuk om te zien. En natuurlijk is het leuk om de jongens, waarmee je zelf hebt gespeeld, in actie te zien.