Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

INTERVIEW | Randy Stofberg oprichter en eigenaar FysioStofberg

Op  8 – 8 – 2018 was het precies 10 jaar geleden dat onze gast gestart is met het realiseren van zijn droom , een eigen praktijk als fysiotherapeut . Vol enthousiasme opende hij , in zijn Brunssum , FysioStofberg . Hiervoor gaf hij , een zeker toekomst die hij had , op.

Nu 10 jaar later staat er een organisatie met 13 locaties in Limburg en Brabant met daarnaast ook nog een aantal dochterondernemingen.

Maar onze gast is heel duidelijk , zonder zijn team zou dit nooit mogelijk zijn geweest. Een team met passie, inhoud, professionaliteit en een drive om te innoveren wanneer kansen zich voordoen. Dit noemt hij het zogenaamde Stofberg DNA.  

Wij maken kennis met de oprichter en eigenaar van FysioStofberg:

RANDY STOFBERG

 

Wie is ?

Ik ben geboren op 26 augustus 1980 geboren in Brunssum. Vorig jaar , 10 juni , getrouwd met Yvette en samen hebben wij drie kinderen, Lieveke 8 jaar , Pepijn 6 jaar en Jip 4 jaar. En wij wonen met ons gezin in Brunssum.

Opleidingen?

Het lager onderwijs heb ik gevolgd op de Fatimaschool in Brunssum , daarna ging ik naar het Rombouts college waar ik mijn MAVO diploma gehaald heb. Mijn volgende stap was het CIOS in Sittard , met als specialisaties: tennis, golf en fitnesstrainer A en B. Mijn nieuwe uitdaging was op de Hogeschool Zuyd in Heerlen waar ik de opleiding tot fysiotherapeut heb gevolgd.  

Wanneer wist je dat je fysiotherapeut wilde worden ?

Dat wist ik al vrij vroeg , ik heb altijd veel interesse gehad in de sport, zorg en training en het beroep fysiotherapie omvat dit alles. Het is ook leuk om met mensen samen te werken en iets voor mensen te kunnen betekenen.

PRACTICE WHAT YOU PREACH.

Ik werk, sport en geniet van het leven en dat is wat ik andere mensen ook graag zie doen.

Was het voor jou al snel duidelijk dat je zelfstandig ondernemer wilde worden ?            

Nee, dat was geen doel op zich maar een gevolg van mijn dagelijkse drive om zoveel mogelijk mensen te helpen om beter en sterker te worden. Een aanpak die meer gericht is op gezondheid dan ziekte. Preventie is een heel belangrijk onderdeel binnen onze organisatie . Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden. Onze doelstelling is dan ook om met onze kennis mensen gezonder te maken. Daarom ben ik 10 jaar geleden ook gestart met fysiotherapie en fitness. Ik durfde de stap om zelfstandig te worden in Brunssum wel aan, ik woon mijn hele leven al in Brunssum en hier lag ook mijn netwerk. En weet je, het is ook de liefde voor het vak. Daarnaast was ik al vanaf mijn jeugd iemand die graag alles regelde en organiseerde. Een persoon van verbinden.

 

Wil je ons vertellen over de ontwikkelingen binnen de organisatie.

Het is begonnen met de keuze om zelfstandig te worden, dat was heel spannend , je laat al je zekerheden achter en je begint weer bij nul! Van daaruit ging ik iedere dag naar de praktijk en in het begin wilde en moest ik dan ook alles zelf doen. Administratie, organisatie alsook de inhoud. Maar ik kwam er al snel achter dat dit niet mogelijk was. Ik ben toen al snel op zoek gegaan naar mensen met specifieke capaciteiten die de organisatie sterker konden maken en dat is gelukt. Ik heb goede mensen aan mij weten te verbinden. Na drie jaar ben ik een partnership aangegaan met mijn oud studiegenoot Cyriel Dubislav. Zo hebben we gezamenlijke kwaliteiten kunnen verbinden en mooie stappen kunnen zetten. De collega fysiotherapeuten zijn stuk voor stuk ambitieus en inhoudelijk sterk. Daarnaast beschikken ze stuk voor stuk over een mooie persoonlijkheid, sociale vaardigheden, uitstraling en hebben ze passie voor het vak. Dit zijn de ingrediënten die je in een team nodig hebt om mensen beter en sterker te maken: het Stofberg DNA. Het team heeft bewezen dat kwaliteit boven kwantiteit hoort te staan en dat is een eigenschap die ervoor heeft gezorgd dat we op meerdere gebieden hebben kunnen doorontwikkelen. 

Naast de 13 fysiotherapiepraktijken zijn jullie ook nog op meerdere fronten actief?

We hebben ons inderdaad in de afgelopen jaren op meerdere gebieden gespecialiseerd. We hebben een speciale bedrijfstak die zich bezig houden met het tegengaan van motorische ontwikkelingsachterstanden en overgewicht bij kinderen van 2 t/m 19 jaar. Binnen deze bedrijfstak, genaamd RiskCare Preventie, leiden wij professionals op om kwalitatief hoogwaardige beweegactiviteiten te verzorgen en helpen we hen hoe ze kind en gezin kunnen stimuleren om gezonde keuzes te maken. De verantwoordelijkheid hierover ligt bij onze manager en motorisch remedial teacher Jeroen Matthes. Daarnaast hebben we de fysiotherapie uitgebreid met het vakgebied ergotherapie. Verder hebben we ons gespecialiseerd in het thema vitaliteit op de werkvloer. We testen en meten medewerkers van bedrijven op hun gezondheid en komen vervolgens met zowel een persoonlijk advies als wel een bedrijfsadvies hoe werknemers gezonder kunnen leven. Mocht iemand door ziekte uitvallen, dan hebben we ook daar een aparte bedrijfstak voor die zich bezig houden met revalidatie en het terugkeren op de arbeidsmarkt. Wij hebben in de afgelopen 10 jaar veel mensen geholpen met hun fysieke beperkingen of revalidatie. We hebben dan ook altijd de ambitie gehad om op het gebied van fitness, revalidatie en bovenal het blijven bewegen een beweegcentrum op te richten waar we al onze disciplines samen kunnen brengen. Deze ambitie heeft geresulteerd in het oprichten van het concept Stofberg Vandaag waar mensen van alle leeftijden en alle niveaus samen sporten en bewegen in een centrum waar ze zich thuis voelen en de begeleiding krijgen die ze verdienen: topsportbegeleiding en topsportbehandeling voor iedereen.

Voetbal en sport in het algemeen spelen een belangrijke rol binnen jullie organisatie.

Dat is tot stand gekomen toen ik zakelijk gezien in aanraking kwam met Fortuna Sittard en de DSM voetbal academie waar ook talenten van MVV, Roda JC, Fortuna Sittard en VVV bij elkaar kwamen. Ik heb daar gewerkt met inspirerende mensen die mij de bevestiging en het vertrouwen hebben gegeven waardoor ik deze keuze heb gemaakt. Om enkele van deze mensen te noemen, Hans Erkens toenmalig directeur van Fortuna Sittard, Servé Kuijer directeur Roda JC, Rene Trost en Sef Vergoossen. Zij gaven aan dat het niet alleen over het voetbal gaat maar dat je ook aandacht moet schenken aan de zaken daarbuiten. Ook vandaag de dag zijn we nog steeds actief betrokken bij zowel het amateurvoetbal als bij het profvoetbal in Zuid-Limburg. Sinds 2012 verzorgen we de fysiotherapie voor de jeugd en voor de selectie van Roda JC. Ditzelfde doen we voor 20 amateurclubs in het zuiden. Naast de fysiotherapie verzorgen we voor deze verenigingen veldrevalidatie en bieden we, in naam van RiskCare Preventie, speciale trainingen voor de voetbaltrainers om enerzijds aanbod te creëren voor doelgroepen die vaak buiten de boot vallen en anderzijds geven we een kwaliteitsimpuls aan hun trainingsmethodieken. We nemen hen mee in de belevingswereld van ieder individu waardoor ze een sterker inlevingsvermogen krijgen en hun oefenstof daar beter op kunnen aanpassen. Kleine verschillen die een groot verschil kunnen maken.

Jullie kiezen voor laagdrempeligheid; een voetballer of sporter heeft niet perse een verwijzing nodig?

Wij kunnen veel betekenen voor iedere sporter of revalidant, maar het allerbelangrijkste zijn zij zelf. Als iemand tot op het bot gemotiveerd is om te werken aan een doel, dan kunnen wij hen de juiste tools geven om dit doel te bereiken. Ieder individu is anders, vandaar dat wij samen met de patiënt of sporter bekijken hoe we kunnen komen tot het realiseren van het doel en dat doen we altijd op het tempo en op het niveau dat past bij het individu.  

Zie je dit als een droom die uitkomt, is deze organisatie een succesformule?

Cyriel en ik hebben altijd ten doel gesteld dat we zoveel mogelijk mensen willen helpen met de zorg die wij kunnen bieden en het goede gedachtegoed dat binnen onze organisatie heerst. Wij kunnen dat willen, maar als het team het niet tot uiting brengt in de praktijk dan stopt het. Cyriel en ik zijn dat ene puzzelstukje van het grotere geheel aan professionals die dagelijks ervoor zorgen dat we weer een glimlach op het gezicht van mensen krijgen. Dat is waar we het voor doen. En als wij met z’n alleen zien of merken dat we met onze kennis en ervaring iets kunnen betekenen voor een doelgroep waar we nog niets voor doen, dan zijn we niet bang om in het diepe te springen en de uitdaging aan te gaan. Want met passie en plezier in je werk kun je het verschil maken binnen onze maatschappij. De organisatie is daarom niet de succesformule. Dat is de combinatie van passie binnen een team gecombineerd met sterke inhoudelijke kennis.

Hoe groot is de rol van je gezin in dit succes?

Heel groot! Ik ben een familiemens in hart en nieren. Ik spendeer graag tijd met familie en vrienden.  Maar ook iedereen weet dat als je zelfstandig ondernemer bent, dat dit in sommige gevallen gepaard gaat met langere werkdagen of afspraken tijdens vakanties en weekenden. Door de constante steun en het geloof van mijn gezin en familie, zijn we gekomen op het punt waar we nu staan. Het 10-jarig bestaan van FysioStofberg. Het klinkt super cliché, maar zonder de steun en het geloof van hen en zeker die van mijn echtgenote Yvette had ik dit niet kunnen realiseren. Er zijn momenten dat we met de hele familie met verfkwasten in de handen de praktijk aan het verven waren en er zijn momenten geweest dat ik in de avond thuis kwam om te vertellen dat ik weer weg moest voor een spontane afspraak. Met een high-five van Yvette en de woorden zet hem op, kreeg ik de energie die ik nodig had om weer stappen te zetten voor de praktijk: momenten die me dierbaar zijn en die ik niet snel zal vergeten.

Heb jij affiniteit met het voetbal ?

Nee niet echt, ik heb op een blauwe maandag zaalvoetbal gespeeld maar het bleek al snel dat daar mijn talenten niet lagen. Mijn familie is wel volop actief in het veldvoetbal, vandaar dat we het op verjaardagen vaker over voetbal hebben. Binnen onze organisatie zijn een groot aantal collega`s die actief zijn als voetballer of gevoetbald hebben. De affiniteit laat ik dus vooral aan mijn familie en collega’s over.

Afgelopen maand augustus bestonden jullie 10 jaar, hebben jullie dit jubileum gevierd?

Ja, het team had een hele leuke dag georganiseerd met sportieve activiteiten, lekker eten en een goed feest. Een mooie dag waar weer uit bleek dat we een hecht team zijn en een fantastische tijd met elkaar kunnen hebben.

Motto: hard werken en vooral ook genieten!   “One Life – Live It “

 

 

En dan de vragen van ………

1.       Karakter ?

Zijn eerste antwoord was ,  ja ! En dan volgt rest van antwoord : ik ben iemand die veel over heeft en diep gaat om zijn doel te bereiken, een winnaar. Actief op alle fronten en veeleisend.

2.       Levensmotto ?

Genieten en datgene eruit halen wat er uit te halen valt en liefst zelfs meer dan dat.

3.       Bewondering voor ?

Mijn ouders en mijn echtgenote Yvette en voor iedereen die in onze organisatie werkzaam is en het met mij kan uithouden?

4.       Spijt van ?

Nee , ik heb nergens spijt van. Wat ik mij wel afvraag of dit werk van de afgelopen 10 jaar nogmaals op deze manier zou doen. Het heeft toewijding gekost, niet alles is zo leuk als het van de buitenkant lijkt. Er is veel bloed , zweet en tranen in gaan zitten.

5.       Angst voor ?

Angst is een uitdaging !

 

6.       Hobby`s?

Sporten, Triatlon ik heb aan meerdere Ironman wedstrijden deel genomen zoals in Klagenfurth en in Zweden. De afgelopen twee en half jaar heb ik 4 hele en 6 halve marathons gelopen. En heel belangrijk vakantie en leuke dingen doen met mijn gezin , genieten van de mooie dingen in het leven.

Het leven is één groot feest maar je moet zelf de slingers ophangen.

7.       Ambities ?

Dat zijn er heel wat , op alle gebieden.

8.       Carnaval of wintersport ?

Heel stellig , wintersport !  Ik ontvlucht carnaval .

9.       Slechte eigenschap ?

Uiteraard en dat zijn er genoeg.

10.   Schouwburg bezoek , boek of film?

Ik kijk graag films.

11.   Avondje stappen of etentje ?

In mijn huidige fase vaak een etentje maar ik houd ook wel van een feestje. Maar eerst een goed etentje en dan stappen vind ik ook prima.

12.   Bier , water of wijntje ?

Veel water en af en toe een wijntje.

13.   Wie zijn je voorbeelden ?

In de thuissituatie zijn dat mijn ouders. En werkgerelateerd, daar neem ik het goede van de mensen mee. Ik heb niet een specifiek voorbeeld, maar ik heb wel voor veel mensen waardering.

14.   Krijg inspiratie van ?

Eigenlijk van alles. Ik ben een en al inspiratie van goede en van negatieve of slechte ervaringen. De kunst is om het goede eruit te halen. Probeer wat krom is recht te maken.

15.   Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?

Starten maar vooral finishen in de Ironman wedstrijd in Hawaii.

16.   Ultieme doelstelling ?

Blijven genieten van de grote maar ook van de kleine dingen in het leven.

17.   Tot slot waar zien we je over 10 jaar ?

Als het aan mij ligt , op dezelfde plek als waar ik nu ben , maar dan verder doorontwikkeld . Nog steeds dagelijks bezig met werk dat mij energie geeft samen met mensen om mij heen.

 We hadden vandaag een ontmoeting met Randy Stofberg een ambitieuze en sociale persoonlijkheid die midden in het leven staat. En ondanks de positieve ontwikkelingen binnen zijn organisatie, samen met zijn team ,  nog steeds met beide voeten op de grond staat. Hij geeft ook aan dat de positieve ontwikkelingen mede tot stand zijn gekomen door de inzet en betrokkenheid , het STOFBERG DNA , van het gehele team. Maar ook iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat . Een familiemens , we sluiten dan ook af met zijn twee belangrijkste woorden , 

TROTS en DANKBAAR.

In kader van het 10 jarig bestaan van FysioStofberg  was dit het eerste interview de komende 10 maanden gaan wij U een inzicht geven in de vele activiteiten binnen de organisatie en van de mensen bij en rondom FysioStofberg. Dit is te zien en te lezen bij in de Wandelgangen en op in de Wandelgangen TV.

Tekst en interview,  HEIN SMITH.