Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

INTERVIEW | Ron Ruijgh

Het zal je maar gebeuren, je bent seizoen 2016 -2017 en 2017-2018 hoofdtrainer van RKUVC uit Ulestraten en men verlengd medio 2017 je contract met één seizoen 2018 – 2019. Dan ga je ervan uit dat men vertrouwen heeft in jou als trainer . Hoe wrang is het dan , dat je na 4 wedstrijden ontslagen wordt omdat je ineens geen visie meer hebt en men de resultaten vind tegenvallen.

Dat overkwam onze gast trainer RON RUIJGH.

Ja het deed en doet pijn , nog steeds en ik begrijp het nog steeds niet. Maar ik wens de vereniging al het goeds toe , ik vind het nog steeds een prachtige vereniging waar ik jaren met plezier gewerkt heb. Niet alleen bij de senioren maar ook bij de jeugd droeg ik mijn steentje bij en ik speelde er bij de veteranen.

Ja het heeft veel impact gehad niet alleen op mij maar ook op mijn gezin. Zeker als je terug kijkt op de manier waarop het ontslag mij werd medegedeeld.

Ron Ruijgh is een man met positieve instelling en kijkt toch weer naar de toekomst , terug kijken in wrok heeft volgens Ron weinig zin. De herinneringen aan de mooie jaren bij RKUVC die blijven en als de pijn weg is dan gaat de focus naar het nieuwe seizoen waarin hij hoopt weer als trainer aan de slag te gaan. Voorlopig is zijn belangrijkste uitdaging zijn nieuwe baan bij de Smink Groep in Kerkrade.

 

Wie is ?

Ik ben 50 jaar en getrouwd met Desiree . Samen hebben wij een zoon Ryon ( vertaald betekent dit kleine koning ) en wij wonen met ons gezin in Valkenburg.

Opleidingen ?

De lagere school : de St Jozef school in Broekhem- Valkenburg. En daarna ben ik naar de LTS in Heerlen gegaan waar ik de opleiding tot schilder gevolgd heb.

Maatschappelijke loopbaan ?

Zoals dat vroeger ging na de LTS ben ik gelijk begonnen met werken. Ik ben begonnen bij Bouwmans Hout in Wylre. Vervolgens ben ik naar militaire Dienst gegaan. Uit diens heb ik gewerkt bij KURA in Berg en Terblijt. Vervolgens bij Coumans in Klimmen en daarna 10 jaar bij Botaxi in Valkenburg. Dan Kamino Logistiek 5 jaar en vervolgens 10 jaar bij Universy Games en mijn laatste werkgever was Rodac waar ik 3 jaar gewerkt heb. En nu per 1 november bij Smink Groep. Daar verheug k mij op. Dan volgen er nog leuke anekdotes uit zijn werkzaam leven.

Je voetbal loopbaan ?

In mijn jeugd heb ik gevoetbald bij , Walram en Valkenburgse Boys. Toen ben ik in de A jeugd van MVV gaan voetballen. Ik kon toen naar Fortuna via de heer Zef Spronck maar dat ging niet door omdat MVV en Fortuna een afspraak hadden om geen spelers van elkaar over te nemen. Zo ben ik bij de voetbalvereniging Kluis in Geleen terecht gekomen. Uiteindelijk ben ik terug gegaan naar Walram en heb mijn carrière afgesloten als speler van IASON , dat was in 2009 . Ik was toen 38 jaar .

En toen werd je trainer ?

Klopt , ik ben begonnen als assistent trainer bij VV Heer , vervolgens hoofdtrainer bij de voetbalvereniging Vilt , daarna IASON , mijn volgende stap was naar vv Noorbeek ( het huidige SNC ) daarna Walram waar ik de jeugd trainde en assistent trainer was. En dan twee seizoenen en 4 wedstrijden RKUVC.

Welk trainers diploma heb je ?

Oefenmeester 3.

En nu de rest van dit seizoen ?

Eerst alles gaan verwerken , het heeft toch veel impact gehad , niet alleen op mij maar ook op mijn echtgenote Desiree en onze zoon Ryon.Ik blijf het ontslag onterecht vinden.  De vereniging RKUVC heeft de zaken keurig netjes afgehandeld dus nu alles op rijtje gaan zetten , mij focussen op mijn nieuwe baan en op een andere uitdaging , die van trainer. Wedstrijden gaan kijken en veel wandelen met Desiree.  En daar is zijn humor weer :

Ik kan nu op zondag weer het vlees snijden !

 

Heb je veel reacties gehad ?

Ja dat kun je wel stellen , veel van collega trainers , Guido Leunissen van RKSV Minor . Ron Crommen mijn leermeester en nog heel veel anderen. Ook positieve reacties uit de voetbalwereld gekregen en van enkele spelers van de selectie van RKUVC , leuke positieve ondersteunende reacties. Dat doet mij wel goed.

 

En dan nu de vragen van ……………………………………….

1.      Karakter ?

Rechtuit ,open en eerlijk , alles vanuit mijn hart , gedreven en ik ben een winnaar.

2.      Levensmotto?

Geniet van elke dag , je bent niet eeuwig op deze aardbol!

3.      Bewondering voor ?

Mijn echtgenote Desiree en onze zoon Ryon is aan scoliose geopereerd en kreeg te horen dat hij niet meer zou voetballen , maar hij heeft zich terug geknokt en voetbalt weer en is in opleiding bij de Marine , daar heb ik bewondering voor.

4.      Spijt van ?

Na enig nadenken , nee ik heb nergens spijt van.

5.      Angst voor ?

Dat mijn vrouw en zoon iets overkomt.

6.      Hobby`s?

Voetbal , wandelen , sporten en fietsen.

7.      Ambities ?

Om volgend seizoen weer een mooie vereniging te trainen.

8.      Carnaval of wintersport ?

Allebei niet . Als dan gaan we weekendje weg , stedentrip. Of anders gewoon werken

 

9.      Slechte eigenschap?

Ik kan impulsief zijn , nee niet agressief.

10.  Schouwburg bezoek , boek of film ?

Film of naar een concert in de schouwburg. En op dat moment komt de directeur van de schouwburg in Heerlen , Bas Schoonderwoerd , even goedendag zeggen.

11.  Avondje stappen of etentje ?

Allebei , en dan met humor , nu heb ik de tijd om te plannen.

12.  Bier , water of wijntje ?

Dan lekker direct alle drie.

13.  Wie zijn je voorbeelden ?

Mij moeder en op sportief vlak  speler Angelotti van Milaan.

14.  Krijg inspiratie van ?

Moet ik dat vertellen ? Van mijn vrouw Desiree en onze zoon Ryon , als het hun goed gaat want zij betekenen alles voor mij.

15.  Wat zou je absoluut nog eens willen doen ?

Een leuk A jeugd team trainen.

16.  Ultieme doelstelling ?

Samen met mijn familie gezond en gelukkig blijven.

17.  Tot slot , waar zien we je over 10 jaar ?

Dat is zo moeilijk te voorspellen. Ik leef van dag tot dag en ik hoop dan nog steeds als trainer actief te zijn.

Om met Ron Ruijgh kennis te maken als trainer en als mens was een leuke ervaring . Hij is inderdaad open daarnaast is hij een echt familiemens , zijn gezin is alles voor hem .Zij zijn ook betrokken bij het voetballen , als Ron actief is komt zijn echtgenote Desiree altijd kijken en zoon Ryon voetbalt zelf ook. Maar Ron is ook sociaal ingesteld en betrokken. Neem als voorbeeld als er gefloten moet worden tijdens toernooien of training aan jeugd gegeven moet worden dan staat Ron paraat.

Een sympathieke vent , met het hart op de goede plaats , en gesteund door zijn echtgenote Desiree dat gaat goedkomen.

TEKST en INTERVIEW

HEIN SMITH.