Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Jeremy Lemmens (EVV) naar het Spaanse CF Gava! (GAAT NIET DOOR!)

(Helaas gaat de transfer van Jeremy Lemmens (Ex - EVV) naar het Spaanse CF Gava NIET door! Een paar dagen geleden verscheen een interview met Jeremy betreffende deze overstap! Hieronder kunt u alsnog het interview lezen!)

Een transfer vanuit de top van de Nederlandse amateurvelden naar de Tercera division is een opmerkelijke stap. 

Jeremy Lemmens uit Maastricht speelde 3 jaar geleden nog voor de derdeklasser SVME, 2 jaar geleden speelde hij voor vv Heidebloem in de 1e klasse en afgelopen seizoen was hij spelend voor 3e divisionist EVV. Nu maakt hij een mooie transfer naar het Catalaanse CF Gava. De buitenspeler gaat zijn dromen na. 

Stel jezelf eens voor… 

Ik ben Jeremy Lemmens, 25 jaar oud en geboren in Maastricht. Ik ben een aantal keer verhuisd, namelijk van Eindhoven naar Tilburg, toen naar Utrecht en nu weer terug in Maastricht. Vanaf woensdag wordt dat Barcelona/Gava. Ik heb de opleiding Commercieel Medewerker en Marketing en Communicatie gevolgd. Momenteel heb ik geen vriendin. 

Jeremy, een mooie stap naar Spanje. Hoe is dit tot stand gekomen? 

Het is begonnen bij een vriend van mijn vader die 10 jaar in Barcelona heeft gewoond, die kende iemand van CF Gava. Toen mijn vader met de desbetreffende persoon in contact kwam, gaf hij aan dat er een gebrek was aan spelers voor het nieuwe seizoen. Mijn vader was zo brutaal om mij te noemen en vertelde dat ik voetbalde en wel een keer mee zou willen doen. 

Drie weken geleden werd ik op dinsdag gebeld door de club. Er werd mij meteen gevraagd of ik zes dagen later aanwezig kon zijn om mee te trainen. Ik heb daar een negendaagse training gehad, dit heeft goed uitgepakt. Op woensdag 25 juli keerde ik terug naar Nederland en dacht ik dat het avontuur zou eindigen. Een dag later belde mijn vader mij op met het goede nieuws dat het avontuur nog niet ten einde was. Echter moesten er nog een hoop zaken geregeld worden. Er werd me verteld dat vrijdag alles rond zou kunnen zijn. Toen vrijdag alles rond was, kreeg ik meteen te horen dat ik woensdag alweer terug zou moeten gaan en alles in Nederland dan geregeld moest zijn.  

Hoe keek EVV hier tegenaan? 

Gelukkig ziet EVV dit als een unieke kans voor mij om mezelf te ontwikkelen. EVV is een club die spelers de kansen geeft om hun dromen na te gaan, hier wil ik EVV dan ook voor bedanken. 

Wat was je eerste indruk bij de club? 

Fantastisch! Als eerste zag ik het stadion met het natuurgras en het mooie trainingscomplex met kunstgras, alles was gewoon geweldig. Het weer natuurlijk ook! 

En toen… 

Het moment dat ik hoorde dat ik naar Barcalona/Gava kon vertrekken ging alles in een stroomversnelling. Het papierwerk ging razendsnel en de zaken die hier geregeld moesten worden heb ik in een recordtijd afgehandeld, mede dankzij mijn vrienden die me met alles geholpen hebben. Mijn appartement moest ook snel leeggemaakt worden, hier ben ik ook bij geholpen door vrienden en familie.  

Je verlaat natuurlijk Nederland, heb je er nog over nagedacht of je dit überhaupt wel wilde? 

Het vertrek naar een Zuid-Europese voetbalclub is iets wat ik altijd al wilde, ik heb dan ook geen moment getwijfeld. Mijn familie en vrienden stonden altijd volledig achter me en ik weet ook zeker dat ze me vaak genoeg zullen komen opzoeken. Hiervoor wil ik dan ook iedereen bedanken en in het bijzonder mijn ouders en beste vrienden.  

Tot slot, 

Huisvesting is al geregeld? 

De huisvestiging is al geregeld, dat heeft CF Gava allemaal voor mij gedaan.  

Wat is je doelstelling komend seizoen? 

Mijn doelstelling voor komend seizoen is mezelf nog veel meer verbeteren, veel doelpunten maken en Iedereen laten zien wie Jeremy Lemmens is.
 

Spreek je al een beetje Spaans? 

De coachtaal versta ik ondertussen, net zoals enkele simpele woordjes. Voorlopig is dit wel voldoende. De rest zal snel volgen, aangezien er alleen maar Spaans wordt gesproken.
 

De afsluitende woorden van Jeremy waren ‘Muchos gracias amigo’.
 

Tekst en interview
Ralph van Tilborg