Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Jeugdig UOW ’02 boekt een dik verdiende zege bij koploper SCM !

Hoofdtrainer Wim Zagar won nog nooit met een van  zijn teams bij SCM; vandaag op Paaszondag ontbraken bovendien nog een 3 tal ervaren spelers in zijn jonge team. 

Met een jeugdig team, voor de rust een gemiddelde leeftijd van 23 jaar en na de wissels na de rust zelfs 22 jaar, moest hij vandaag op bezoek bij de koploper SCM in Maastricht. 

Maar de trainers van UOW ’02 dirigeerden hun team naar een verdiende zege. 

De beginfase was voor beide teams even aftasten en al snel liet UOW ’02 zien dat de vandaag kleine supportersschare niet voor niets naar Maastricht was gekomen. Michel Briels probeerde al snel met goede afstandsschoten de score te openen. Even later was het een goed genomen corner van Jelle Kösters, die goed werd verlengd en Michel kopte goed in , maar zijn kopbal werd met kunst en vliegwerk van de lijn gehaald. 

Onze voorzitter en  kersverse opa Erik en oma Riet waren juist op het koude sportpark Toustruwe  gearriveerd toen UOW ’02 de leiding nam.

In de 21e minuut een schitterende aanval over links, waar Jelle op snelheid twee verdedigers van SCM zijn hielen liet zien, om daarna met een sublieme pass de instormende Ronald Geuskens te bereiken die keeper Crescente van SCM kansloos liet: 0-1 

Deed koploper SCM dan niet mee? Ja er ontbraken ook bij hun belangrijke spelers door schorsingen en blessures en de mogelijkheden die ze kregen waren of een prooi voor Sandro of raakten nog juist het vangnet!

In de 40e minuut was er een overtreding nodig om Stijn van Rhenen het scoren te beletten en de terecht toegekende penalty werd door Stijn zelf weergaloos in de bovenhoek geknald: 0-2 , wat ook de ruststand was.

Ook in de 2e helft creëerde UOW ’02 goede kansen, die Jelle en Ronald niet wisten te benutten en dus bleef de wedstrijd spannend, want ook SCM was slordig in het benutten van de kansen. In de 60e minuut was Tom Dautzenberg (18) de vervanger voor de goed spelende Patrick Maenen en even later kwam Kay Hintjens (18) in het veld voor Stijn van Rhenen. Talent opleiden is niet moeilijk, maar talent koesteren, opstellen en tijd geven voor ontwikkeling is de truc!

UOW ’02 bleef met goede combinaties de aanval zoeken en na een overtreding  op Kay Hintjens, was het de sterk spelende Mike Cortjaens die de toegekende vrije trap onhoudbaar voor keeper Crescente in de benedenhoek kogelde: 0 – 3

Alleen de onterechte rode kaart voor Dennis Scholly in de slotfase, die scheids  Opsteen op appelleren van diverse spelers van SCM gaf, was een smet op deze verrassende maar verdiende overwinning bij de gedoodverfde favoriet voor de titel in 3e klasse A.

Donderdag 5 april wacht alweer de moeilijke uitwedstrijd bij BMR en wij vertrouwen onze jeugdige garde ook hier een goed resultaat toe. Veel succes mannen.

Door: Bert Wassen