Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Jubileum VV Neerbeek – 1978-2018: 40 jaar oranje en zwart!

Dit jaar bestaat VV Neerbeek maar liefst 40 jaar. Omdat een dergelijk gedenkwaardig feit groots dient te worden gevierd, nodigt het bestuur alle supporters, sponsoren, (oud) leden en vrijwilligers uit om op zaterdag 12 mei feest te komen vieren op het sportcomplex in Neerbeek. De feestdag begint met een grote jeugdactiviteit en wordt om 16.00 uur gevolgd door een wedstrijd tussen de veteranen van Neerbeek en Sweykhuizer Boys. Om zes uur spelen Neerbeek 1 en Haslou 1 de derby in de 4e klasse A en vanaf 20.00 uur barst het feest in en rondom de kantine los. Na een korte receptie betreden zangers als Patrick Muytjens, Richtig Rex, Big Benny en Karel Verspaget het podium en draait de dj tot in de late uurtjes de bekendste meezingers en lekkerste dansplaten.

Momenteel telt VV Neerbeek drie seniorenelftallen, twee veteranenteams (de Neerbeek vets en de veteranen van Sweykhuizer Boys) en zeven jeugdteams. De ouders van de jeugdleden roemen de betrokkenheid van de trainers en leiders en beschouwen het laagdrempelige en kleinschalige karakter als de grote kracht van VV Neerbeek. Door de grote inzet van bestuursleden en jeugdleiders heeft de jeugdopleiding van VV Neerbeek de laatste jaren een grote groei doorgemaakt en kloppen inmiddels weer, net als in een verder verleden, jeugdspelers op de deur bij de diverse seniorenelftallen.

Van 1924 tot 1939 en van 1948 tot 1970 werd in Neerbeek ook al in clubverband gevoetbald. De oorlog, teruglopende ledenaantallen en een precaire financiële situatie noopten de twee besturen echter om de club op te heffen. Omdat driemaal nu eenmaal scheepsrecht is en vooral omdat een (voetbal)vereniging goed is voor de levendigheid binnen een dorp richtten onder meer Piet Smeets en Bert Hoppers op 2 maart 1978 het huidige VV Neerbeek op. Veertig prachtige, bewogen, emotionele en memorabele jaren volgden.

Meerdere keren stond een door de Gemeente Beek gewenste verhuizing op de vergaderagenda van het bestuur. Ook werd zelfs een ongewenst fusiespook boven het complex waargenomen. Doorzettingsvermogen, standvastigheid en ongekende clubliefde van het bestuur, leden en vrijwilligers zorgden er echter voor dat VV Neerbeek haar wedstrijden anno 2018 niet alleen nog steeds binnen de dorpsgrenzen speelt, maar dat de vereniging eveneens beschikt over een prachtige kantine, die vrijwel geheel is gebouwd door leden, vrijwilligers, sponsors en supporters.

Kampioenschappen, vriendschappen voor het leven, nooit meer te vergeten feesten, pijnlijke nederlagen en helaas ook tragische sterfgevallen vormen samen het indrukwekkende levensverhaal van VV Neerbeek. Veertig jaar VV Neerbeek. Veertig jaar hoogte- en dieptepunten. Ze allemaal benoemen is een onmogelijke taak. In een column omschreef een lid van VV Neerbeek zijn gevoel bij VV Neerbeek en vat hiermee veertig jaar VV Neerbeek op een treffende wijze samen.

V.V. Neerbeek. Bijzonder. Standvastig. Trots. Klein, maar dapper. Een club waar vriendschappen voor het leven ontstaan. Waar een teamgenoot meer is dan iemand die je op de training ziet en je je wedstrijd mee speelt. Een club waar de betrokkenheid groot is en waar iedereen je naam kent.

Winnen is uiteraard ook bij VV Neerbeek erg belangrijk. Maar Neerbeek is ook een club waar een uur na een nederlaag dezelfde sfeer hangt als na een glansrijke overwinning. Een club waar de kantine van even grote waarde is als de groene mat. Waar de sfeer hangt van thuis. Een ontmoetingsplek in goede en in slechtere tijden. En dat al 40 jaar.

VV Neerbeek. Club van heroïsche overwinningen. Club van het prachtige oranje en zwart. De club van een pils op de bar en een broodje kroket als bodem voor de zondag. De club voor jong en oud, waar het nimmer saai is. Een buitenbeentje wellicht. Maar wel een prachtig buitenbeentje.

Kijkend naar onze fraaie kantine en accommodatie, naar het spelplezier van de jeugd op de zaterdagochtend, naar de gezelligheid bij de veteranen op de zaterdagmiddag, naar de wil om te winnen op de groene mat, naar de feesten na een overwinning, naar de blije en trotse gezichten bij het behalen van een prijs, zijn wij zeer content. Het vervult ons met trots, met blijdschap en het sterkt ons in de overtuiging dat we een fantastische club zijn. Wie wij zijn? Wij zijn VV Neerbeek! Al veertig prachtige jaren lang!