Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Juliana Mill sluit bekertoernooi af in Uden (verslag)!

 

Vanwege de Millse Kermis werd het duel in Uden tegen kersverse vierdeklasser FC de Rakt al om 13:00 afgetrapt. Juliana had kennelijk de zaterdagavond nog niet helemaal afgesloten, want het begon matig aan de wedstrijd.

 

Juliana startte in een 5-3-2 formatie en had daar zichtbaar de nodige moeite mee. Met name achterin werd er niet voldoende ingeschoven naar het middenveld, iets wat juist FC de Rakt wel beter deed. Daardoor kreeg FC de Rakt een meerderheid op het middenveld en kreeg het daarmee de wedstrijd in handen. Achterin bleef Juliana echter wel zijn mannetje staan, waardoor FC de Rakt niet in staat was om een echte kans te creëren. De grootste mogelijkheid van de eerste helft ontstond dan ook toen de Millse doelman één van zijn backs aan probeerde te spelen en deze onderschept kon worden door een Udense aanvaller. Deze nam de bal ineens op de slof, miste daardoor zuiverheid en verdween naast het doel. Na een klein half uur greep de Juliana trainer in, door Roel Janssen wat nadrukkelijker op het middenveld de posteren. Juliana kwam hierdoor wat beter in de wedstrijd en wist zowaar wat kleine kansjes af te dwingen.

 

In de 2e helft was het spelbeeld zoals het in de eerste helft eindigde. De wedstrijd was behoorlijk in evenwicht waardoor er geen echte kansen voor beide doelen te noteren vielen. Vlak na rust wist Juliana een keer gevaarlijk te worden toen Camiel van Geenen de bal uit de draai vol op doel schoot. De Udense doelman kon de bal echter nog net onder de lat weghalen. Illustratief voor de wedstrijd was dat de wedstrijd uiteindelijk beslist werd door een verdwaalde voorzet. Een voorzet vanaf de rechterzijlijn verdween zomaar over de Millse doelman in het net en zo nam de Rakt in de 55e minuut een voorsprong. In het restant van de wedstrijd probeerde Juliana het wel en vlak voor tijd leek de gelijkmaker ook te vallen. De Scheidsrechter had echter een duwfout geconstateerd en keurde de treffer af. Het bleef bij de 1-0 en Juliana kon met een enigszins bezwaard gemoed kermis gaan vieren.

 

Wedstrijdstatieken:
FC de Rakt - Juliana 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: Kezer
Toeschouwers: 65

 

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Julien Cuppen, Guus Bastiaans, Roel Janssen, Berry van Krijl, Dirk Kremers (46' Vince van Reijmersdal), Tom Heerbaart, Camiel van Geenen, Julian Schoenaker (70' Maik Veld), Dave van Dommelen, Syb Daverveld 

 

Via: Tonny van Bommel