Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Kay de Boer (26 jaar) genoodzaakt om te stoppen met voetballen bij v.v. Schaesberg

Nadat nog niet zo lang geleden bekend werd dat Brian Stevens noodgedwongen moest stoppen met voetballen, heeft Schaesberg de volgende domper te melden. Opnieuw een jonge vent die in zijn bloei van zijn (voetbal-)leven moet stoppen door blessureleed.  

Kay is een jongen van de club die op zijn 4e begon met voetballen bij Kolonia (het huidige v.v. Schaesberg). Hij bleef de vereniging altijd trouw, doorliep de jeugdopleiding en debuteerde op 18 jarige leeftijd in het eerste elftal. Toenmalige trainer Eric Marees liet hem zijn debuut maken en Kay genoot van zijn vertrouwen. Het kampioenschap van Schaesberg naar de eerste klasse was één van zijn hoogtepunten. 

Kay stond bekend om zijn enorme snelheid en nam zijn hartstocht en passie voor het voetbal altijd mee het veld op. Een fysiek sterke speler met een verwoestende uithaal met links.  

Helaas kenmerkte de afgelopen seizoenen voor Kay met name door veel blessureleed. In de voorbereiding van het seizoen in 2017 raakte hij geblesseerd in het wedstrijd tegen LHC, zijn voorste kruisband was afgescheurd en een lange revalidatie volgde. Kay bleef klachten ervaren tijdens zijn herstelperiode, maar was vastberaden om weer terug te keren. 

Uiteindelijk werd Kay steeds fitter en op trainingen liet hij zien wat hij kon. Echter was bekend dat hij in het huidige seizoen voor een paar maanden naar Afrika zou gaan. Als ergotherapie-student kon hij hier een mooie ervaring gaan opdoen.  

In de voorbereiding van dit seizoen speelde Kay nog mee in de bekerwedstrijd tegen Rhode, waarna hij een week later zou vertrekken naar Afrika. 

Op een gegeven moment ontstond er een duel tussen Kay en zijn tegenstander, Kay kwam niet goed neer en toen volgde een harde schreeuw. 

Heel Schaesberg stond verstijft en was geschokt, iedereen was gelijk bang voor het ergste. De eerste diagnose was nog hoopgevend, maar later bleek toch dat hij voor de tweede keer zijn voorste kruisband heeft gescheurd.  

Kay heeft nu met pijn in zijn hart de keuze moeten maken om te stoppen met voetballen. De Focus gaat uit naar zijn gezondheid en zijn maatschappelijke carrière. Hij wilt graag bij de club betrokken blijven en hopelijk mogen we nog lang van zijn aanwezigheid en betrokkenheid blijven genieten.     

Ik zal één dezer dagen ook nog even een update geven over onze selectie.