Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Knappe overwinning van SSS’18 tegen Prinse Irene

SSS’18 speelde op Paaszaterdag met veel passie en dat leverde tegen het hoger geklasseerde Prinses Irene een verdienstelijke 2-0 overwinning op. Voor de neutrale toeschouwer was het een vermakelijke wedstrijd waar twee aan elkaar gewaagde ploegen bij vlagen goed en attractief voetbal op de mat legde. Dat uiteindelijk SSS’18 aan het langste eind trok had vooral te maken met het efficiënter omgaan met de kansen.

Prinses Irene startte wat agressiever aan de wedstrijd zonder dat dit leidde tot grote kansen, de eerst kans van de wedstrijd kwam van de zijde van SSS’18. Bart Deriet, die bij afwezigheid van spits Bas Joosten in de basis startte kreeg in de 16e minuut de kans om de score te openen maar zijn doelpoging ging rakelings langs het doel. Direct daarna moest aan de andere zijde de aanvoerder van SSS’18, Wout Janssen kordaat ingrijpen door de bal van de doellijn te halen op een inzet van Tim van de Brand.  In de 20e minuut was het raak voor de geel-zwarten na een vrij trap van SSS’18 belandde de bal in het strafschopgebied van Prinses Irene in de voeten van Frits Lucassen die in de drukte Koen van Bree kon aanspelen, Van Bree hield het overzicht en schoof koel de bal langs doelman Pittens en  tekende daarmee de 1-0 aan. Prinses Irene bleef opportunistisch spelen en kreeg met een vrije kopkans van Martijn van Vught nog een grote kans om voor de rust de stand gelijk te trekken. Voor SSS’18 bleef het aanvalsduo met de balvaste Verlinden en de behendige Deriet ook telkens gevaar stichten.

Na de rust kwamen de Nistelrodenaren wederom sterk uit de startblokken, SSS’18 liet zich wat verder terugzakken en loerde met deze tactiek nadrukkelijker op de counter. Prinses Irene kreeg zeker rond de 70e minuut diverse scoringskansen.  Telkens zochten de oranjehemden met hoge ballen de kopsterke spits van Vught en doelman Massop van SSS’18 moest zich enkele malen stevig strekken om het doel schoon te houden. SSS’18 kwam nog maar moeilijk onder de druk vandaan maar bij een van de spaarzame uitvallen kon Van Bree met een crossball Thomas Botden bereiken die niet aarzelde en vanaf rand 16 meter  de bal knap met een volley in het net deed belandde. Met nog een kwartier te gaan drong Prinses Irene nog wel aan, maar de hechtte defensie van SSS’18 hield goed stand.

SSS’18 bewijst zich met deze overwinning een grote dienst en kan het resterende seizoen vrijuit voetballen, mogelijk dat het 100 jarig bestaan zelfs nog opgesierd kan worden door deelname aan de nacompetitie. 

Via: Piet Beurskens