Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Komend paasweekend veel amateurvoetbal!

In dit Paasweekend zijn er veel wedstrijden, ruim 200 in de regio`s zuid  1 en 2. Enkele verenigingen hebben zelfs een dubbel programma. Ook gaan de verenigingen naar de fase waarin steeds duidelijker gaat worden welke teams er mee gaan doen voor het kampioenschap, het winnen van een periodetitel en daaraan gekoppeld een mogelijke promotie, maar ook welke teams er gaan strijden om degradatie te voorkomen. Er breken spannende tijden aan.

Wij van In De Wandelgangen hebben, gezien het enorme aantal wedstrijden, onderstaand aangegeven welke wedstrijden eruit springen zonder andere verenigingen tekort te willen doen, want wij weten ook dat voor elke vereniging elke wedstrijd belangrijk is.

Hoofdklasse B.

Zaterdag 31 maart, aanvang 19.30 uur: de Heerlense derby EHC – Groene Ster. Lukt het EHC om de neerwaartse spiraal te stoppen en de punten in Hoensbroek te houden. Of nemen de groen-witten van Groene Ster de punten mee naar Heerlerheide? Dat zou een opsteker voor hen zijn in aanloop naar de kwartfinalewedstijd in de beker van 5 april, thuis tegen Rhode.

1E Klasse D.

In deze klasse spelen Bekkerveld en Schaesberg dit weekend 2 wedstrijden. Zaterdag 31 maart speelt Schaesberg uit bij Wittenhorst en Bekkerveld ontvangt Chevremont, dat volop in de strijd is om het kampioenschap. Op maandag 2 april treffen Schaesberg en Bekkerveld elkaar in een onderling duel.

Druk programma voor Bekkerveld, want op 5 april spelen zij in de kwartfinale voor de beker, thuis tegen Sportclub Susteren.

Koploper Minor gaat op bezoek bij Wilhelmina`08, dat moet knokken om degradatie te voorkomen.

3E Klasse A.

Nadat afgelopen weekend Weltania punten verspeelde bij Sporting Heerlen, ontvangen zij dit weekend VV Hellas, dat strijd tegen degradatie. Koploper SCM ontvangt UOW``02 en Langeberg ontvangt RVU. Het is een interessante strijd in deze klasse.

3E Klasse B.

Een mooi duel van twee teams die in de gemeente Brunssum voetballen , de Leeuw ontvangt koploper Heksenberg, dat zich in de strijd om het kampioenschap geen enkele misstap kan veroorloven.

3E Klasse C.

De nummer 1 Mierlo Hout ontvangt de nummer 3 Oranje Zwart Helmond. Als Oranje Zwart aansluiting wil houden met de top in 3C, dan weten zij wat hun te doen staat.

In de onderste regionen is een vertekend beeld, nummer laatst FCV speelt tegen Helmondia dat enkele plekken hoger staat als FCV, met 7 punten voorsprong. FCV heeft echter wel 4 wedstrijden minder gespeeld.

3E Klasse D.

Een enorme spannende ontwikkeling in deze klasse. Bovenin staan 3 ploegen met elk 29 punten gevolgd door nummer 4 met 27 punten en nummer 5 heeft 24 punten. Maar ook hier zijn er verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden en dat geldt ook voor de strijd in de onderste regionen. het blijft spannend.

4E Klasse A.

Haslou dat momenteel op de 2e plaats staat met 4 punten achterstand op koploper Hulsberg , maar wel 1 wedstrijd minder heeft gespeeld, ontvangt RKVVL/Polaris de nummer 5 dat 2 punten minder heeft als Haslou maar wel 1 wedstrijd meer heeft gespeeld. Dus is winnen een must voor beide teams om aansluiting te houden met de koploper Hulsberg dat op bezoek gaat bij nummer laatst DBSV.

4E Klasse B.

De nummer 1 Wijnandia staat fier aan kop met 8 punten voorsprong op de nummer 2 RKHBS en zij hebben ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Wijnandia ontvangt RKTSV dat volop in de strijd is om rechtstreekse degradatie te voorkomen. RKHBS gaat op bezoek bij WDZ een ander interessant duel in deze klasse is KVC Oranje  -  Voerendaal.

4E Klasse C.

DE voetbalvereniging Obbicht staat op de 2E plaats met 7 punten achterstand op RKDFC maar zij hebben wel 2 wedstrijden minder gespeeld. Dit weekend gaan zij op bezoek bij RIOS`31 die er alles aan zullen /moeten doen om uit de onderste regionen weg te komen. Koploper RKDFC ontvangt Born de nummer 5 in het klassement.

4E Klasse D.

Helden wordt als zij de 2 inhaalwedstrijden weten te winnen de nieuwe koploper en passeren Panningen de huidige nummer een. Helden speelt tegen VV GKC/RKHVC  de nummer 14 in het klassement. Panningen ontvangt nummer 6 RKESV en FC Maasgouw kan bij winst uit bij SCV 2000 een stap maken naar de middenmoot. Nummer 7 RKAVC  krijgt de nummer 3 Horn op bezoek.

4E Klasse E.

In deze klasse is de strijd nog niet gestreden. De nummer 2 SV Oostrum heeft 2 punten en een wedstrijd minder als de nummer 1 Melderslo. SV Oostrum speelt thuis tegen de nummer 3 Belfeldia. Nummer 6 SVEB ontvangt koploper Melderslo. De staartploegen RESIA en Leunen treffen elkaar en nummer 12 DEV-Arcen krijgt de nummer 5 VVV`03 op bezoek en GFC`33 de nummer7  ontvangt de nummer 4 TSC `04. Het beloofd in deze klasse zowel boven als onderin tot de laatste dag spannend te blijven.

4E Klasse F.

Liessel de nummer 1 in deze klasse heeft 7  punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld als de vervolger Mifano. Liessel gaat spelen bij SJVV dat plaats nummer 7 inneemt. Mifano is gastheer van de nummer 6 Brandenvoort. Nummer 3 RKMSV gaat op bezoek bij Bruheze en de nummer 5 ONDO ontvangt nummer 13 Neerkandia

4E Klasse G.

Ook in deze klasse is er een verschil in gespeelde wedstrijden. Koploper Constantia heeft 13 wedstrijden gespeeld en 31 punten. Nummer 2 Achilles Reek heeft reeds 16 wedstrijden gespeeld en 30 punten. Constantia speelt uit bij Herpinia , DSV ontvangt OKSV, SDDL ontvangt HBV en Juliana Mill gaat naar Ulysses.

5E Klasse A.

In de kleine kopgroep in deze klasse is het verschil gering. Het beeld vertekend iets omdat de vervolgers twee wedstrijden minder gespeeld hebben als de huidige koploper Willem dat uit 16 wedstrijden 39 punten heeft en de nummer 2 Vijlen uit 14 wedstrijden 34 punten gevolgd door de nummer 3 FC Gulpen 14 wedstrijden en 31 punten. Dus alles is nog mogelijk. In het weekend spelen deze 3 teams , Vijlen  -  SCG , FC Gulpen – IBC`03 en FC Bemelen – Willen1.

5E Klasse B.

De onderlinge verschillen in gespeelde wedstrijden zijn groot , er zijn teams die al 17 wedstrijden gespeeld hebben en de overige teams hebben 12-13-14-15of 16 wedstrijden gespeeld. Geeft een vertekend beeld. Duidelijk is wel dat Eikenderveld de beste kansen heeft op het kampioenschap met 6 punten voorsprong en 1 wedstrijd minder als de nummer 2 Amstenrade. Blijft wel interessant wie in deze klasse de periodekampioenen gaan worden. De eerste periode is behaald door KCC`13. Koploper Eikenderveld gaat op bezoek bij NEC`92.

5E Klasse C.

In deze klasse beginnen we met een aantal wedstrijden : St Joost ontvangt nummer 1 vv Zwentibold , IVS- Conventus, Slekker Boys – Stevensweert, Boekoel-VESTA en MBC`13-Susterse Boys. Ook hier blijft het echt spannend en is er nog niets beslist. De uitdaging is er ook nog steeds om periode kampioen te worden.

5E Klasse D.

Hier zijn de onderlinge verschillen minimaal. Vier teams die nog meedoen om het kampioenschap, Grashoek, Heyhuysen , vv Kessel en Altweerterheide. Enkele wedstrijden koploper Grashoek gaat op bezoek bij RKSVV , Heythuysen speelt uit bijEindse Boys , VV Kessel is gastheer van VCH en Altweerterheide ontvangt SV Egchel. Het beloofd een mooie strijd te worden om het kampioenschap.

5E klasse E.

We kijken hier naar de wedstrijden van Lottum – SV United. Wat opvalt is dat Lottum op de 11e plaats staat 11 wedstrijden gespeeld en 22 punten en SV United is de nummer 3 met 15 wedstrijden en 29 punten dus als Lottum alle inhaal wedstrijden zou weten te winnen dan kunnen zij op de 2e plaats komen. Sambeek – Montagnards. Ook hier ziet men dat Montagnards 2 wedstrijden minder heeft gespeeld als koploper HRC`27 en 4 punten achterstand dus in theorie zou Montagnards zelfs koploper kunnen worden. Mooie ontwikkeling in deze klasse en dat houd de spanning erin.

5E Klasse F.

Heel duidelijk is de afstand tussen koploper RKPVV 16 wedstrijden en 37 punten en nummer 2 SPV 17 wedstrijden gespeeld en 31 punten maar vlak ook de nummer 3 niet uit Olympia Boys dat heeft pas 14 wedstrijden gespeeld en 31 punten. Twee wedstrijden Boerdonk tegen Nederwetten en Ollandia – HSE omdat hier ook weinig verschil in de plaatsen is tussen de teams. En bovenin het zal tot vlak voor het einde van de competitie duren voor we gaan zien wie de race voor het kampioenschap naar zich toe trekt.

5E Klasse G.

Eerst overzichtje van de 3 ploegen die bovenaan staan.  Estria  13 – 37 , Gassel 14-33 en Odiliapeel 14-31. Dus een kleine voorsprong voor Estria. De wedstrijden  de Zwaluw – Estria , Toxandria- de Wlly`s , Odiliapeel-Ruwaard en Sc st Hubert-VCO.

Naast de strijd om het kampioenschap blijft het natuurlijk ook van ieder team de doelstelling om een periodetitel te pakken.

Door: Hein Smith