Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

Kostbare overwinning voor UOW ’02 !

Tijdens een weliswaar zonnige maar koude zondag middag op Sportpark Grasbroek in Heerlen was er van beide teams weinig hartverwarmend voetbal te zien.

Trainer Wim Zagar en zijn assistent trainer Kenneth Wetzels  van UOW ’02 hadden hun team tactisch goed aangepast aan het sterke en hoog geklasseerde team van Sporting Heerlen.

In de beginfase waren beide teams zoekende en het was UOW ’02, na een goed genomen corner  van Jelle Kösters, dat Dennis Sijstermans tot 2x toe zijn kopbal van de doellijn werd gekopt door een van de verdedigers van Heerlen.  Even later een goede aanval over rechts van Sporting Heerlen, maar de attent keepende Sandro Aruvaino greep goed in.

In de 16e minuut was het een verre inworp van Daniel Karsten die bij de 1e paal goed werd verlengd en Ronald Geuskens reageerde als een echte goaltjesdief en zijn kopbal was onhoudbaar voor de goed  keepende JP Moureau: 0-1

In het resterende gedeelte van de 1e helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en alleen in de slotfase moest Sandro Aruvaino nog met een snelle reflex ingrijpen om de 1-1 te voorkomen.

Ook in de 2e helft was Sporting Heerlen meer in de aanval en probeerde de gelijkmaker te forceren. Maar door heel veel onnodig en slordig balverlies en goed verdedigend werk van de uitblinkende Dennis Scholly  en de sterk spelende Joep Weijers waren er weinig goede kansen te noteren.

In de laatste fase van de wedstrijd,  was het de veelvuldig en goed spelende R-verdediger Roy Wetzels van Sporting Heerlen  die keer op keer zijn aanvallers met goed passes en voorzetten in stelling bracht, maar de spitsen misten de scherpte in de afwerking of de goed keepende Sandro Aruvaino greep tijdig in.

De counters van UOW ’02 waren in de aanloop gevaarlijk, maar door vaak matige eindpasses en matig positiespel van de spitsen, wat niet goed op elkaar afgestemd was, bleven grote kansen achterwege.

Nu bleef de eindstand van 0-1 op het scorebord staan en een hard werkend UOW ’02  met matchwinnaar Ronald Geuskens liet een sterke tegenstander als Sporting Heerlen met de brokken zitten en nam 3 broodnodige punten mee naar Landgraaf.  

 

Hopelijk geeft deze overwinning de mannen van Wim Zagar het nodige vertrouwen voor de komende moeilijke wedstrijden tegen Hellas en Leonidas.

Door: Bert Wassen