Download onze app..

..voor de beste ervaring op een mobiel apparaat.

Download voor iOS

Download voor Android

KVC Oranje-FC Hoensbroek eindigt in gelijkspel

De wedstrijd tussen KVC Oranje en FC Hoensbroek eindigde in een gelijkspel: 2-2. Het duel kende dus geen winnaar, feitelijk en gevoelsmatig, in meerdere opzichten en bekeken vanuit verschillende invalshoeken.

Op papier was thuisclub KVC Oranje favoriet, alleen al gezien de stand op de ranglijst. Zo bekeken was de draw tegen laagvlieger FC Hoensbroek -de ploeg van trainer Roger Andre vecht tegen degradatie- niet tevredenstellend. Als KVC Oranje vooraf op papier de favoriet is, dan is FC Hoensbroek uiteraard de outsider. Een gelijkspel zou dan achteraf in die hoek tevredenheid moeten opleveren. Toch zal dat deze keer niet zo zijn geweest. Voetballend waren de gasten namelijk absoluut niet de mindere geweest. Dus, achteraf moest KVC Oranje misschien wel het meest content zijn met de 2-2. Maar, daar staat dan wel weer tegenover dat een (geflatteerde) overwinning waarschijnlijk een feit zou zijn geweest als Ruud Vanhauten een kleine tien minuten voor het einde een pingel had benut.

Zoals gezegd, FC Hoensbroek was voetballende niet de mindere van KVC Oranje. Dat werd al heel snel zichtbaar. De eerste kansen waren ook voor de bezoekers, maar bleven onbenut. Toch zou de  0-1 er komen. Na een aanval over links kwam de bal bij aanvoerder en routinier Dennie de Vries. Die legde af op Niels Knibbeler en doelman Bjorn van der Weide was een geslagen man: 0-1. Diezelfde Van der Weide voorkwam niet veel later de 0-2. Guyvan Maessen was de achterhoede van de thuisclub met een lange rush over links te snel af en legde af op Yannick Kramer. Diens inzet leek een verdubbeling van de voorsprong voor de gasten op te leveren, maar Bjorn van der Weide redde subliem. Dat had hij even eerder ook al gedaan bij een kopbal van diezelfde Yannick Kramer, zij het dat die opdracht voor de goalie beduidend minder zwaar was.

Waar FC Hoensbroek verzuimde de score op te voeren –met het laten liggen van kansen is meteen de oorzaak voor de lage klassering van de ploeg genoemd- sloeg KVC Oranje keihard terug. Joey Niesters mocht op rechts op een hoekschop nemen. Doelman Jelle Creusen van de bezoekers bokste de bal in eerste instantie weg, maar die kwam voor de voeten van Martijn Sangen. Diens inzet leverde een gekraakt schot op, maar de mee opgerukte Bob Roberts kon de bal alsnog tegen de netten werken: 1-1.

Even later was het weer raak voor oranje-wit, nu na een prachtige aanval en met een al even zo mooie afronding. Scott Vienerius stuurde Joey NIesters op links met een steekpass de ruimte in, waarna Niesters een strakke voorzet afleverde, die bij de tweede paal door Niels Lanckohr achter een kansloze goalie Jelle Creusen werd ingekopt: 2-1. Dat was tevens de ruststand.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde niet echt. Al snel werd het weer gelijk. Dennie de Vries stuurde Niels Kusters met een hoge bal diep. De aanname en afronding van Kusters waren om in te lijsten: 2-2. Zo’n kwartier voor het einde ontsnapte Guyvan Maessen op links aan de achterhoede van KVC Oranje. Hij sneed naar binnen en haalde met rechts uit. De kromme die van zijn voet vertrok eindigde boven een kansloze Bjorn van der Weide op de lat. Op dat moment zat het de thuisclub dus mee. Niet veel later leek het nog mooier te worden voor de ploeg van trainer Paul van Putten. Scott Vienerius werd in de zestien ‘gelegd’ en scheidsrechter Lucien van de Moosdijk uit Asten wees gedecideerd naar de stip. Ruud Vanhauten, eerder succesvol bij zo’n opdracht, nam een aanloop en schoof de bal richting de linker benedenhoek. Doelman Jelle Creusen van FC Hoensbroek, in een verder verleden uitkomend in de jeugd van KVC Oranje, had de bedoelingen van Vanhauten gelezen en redde bekwaam, daarmee een onverdiende nederlaag voor zijn ploeg voorkomend.

Komende zondag speelt KVC Oranje opnieuw thuis, nu tegen Weltanie, terwijl FC Hoesnbroek het in haar thuishaven opneemt tegen SVN.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje)